intryck & avtryck - igen!

Sitter och läser på Aftonbladet.se där de nu avslöjat årets deltagare i Let's Dance; Laila Bagge, Blondinbella, Hasse Aro, Morgan Alling osv. Men det är inte det som är intressant.
  Jag hittar efter lite letande en artikel som får mig att rysa. Tänk att bara ord på papper kan få en att känna en sådan känsla. Artikeln handlar om Ludmilla som berättar om sin dotters självmord för 6 månader sen. Hennes dotter fick permission utan hennes vetskap och det ledde till att den deprimerade dotter kastade sig framför ett tåg. Detta reagerar jag på, men när jag sen läser det sista stycket och det står "Linnéa planerade sitt självmord. Hon höll uppe en fasad för att omgivningen skulle tro att hon mådde bättre. Det där ordet fasad, det känns igen. Jag pratade ju nämligen om just det ämnet på mitt muntliga nationella prov i SvB. Hur man ofta bygger upp en fasad för att visa omgivningen hur "bra" man mår. Nu fick jag svar på min frågeställning. Inte bara att det är vanligt att människor bygger upp fasader för att visa ett starkare yttre, utan också att det är något stort fel då personal kan ge en självmordsbenägen person permission utan att meddela föräldrar. Artikeln skrämmer mig. Vill du läsa hela, gör det här.






matchdag

Det är tisdag, fortfarande ingen snö och bara 9 dagar kvar på jullovet. Imorgon slår det om och blir 2009 och det är då bara 6 mån och 12 dagar kvar till studenten. Men ingen fokus på det nu, ta dagen som den kommer, är det ju man brukar säga. Ingen idé att stressa ett halvår i förtid. 30 december idag och det är match på schemat. Vid lite efter 15.00 idag beger jag mig tillsammans med storebror och pappa till Göteborg för att insupa en troligtvis härlig hockeymatch!
  Satt och läste GP här alldeles nyss och blev ännu mer taggad  då jag såg att Frölunda fakiskt leder över Timrå med 11 poäng, dock säger ju statistiken att våra indianer ska förlora, för det är ju vad de har gjort mot Timrå de senaste.

I GP läste jag också att Movits! besöker Mini-NY. 23-02 på Sticky Fingers och åldern är 18. Varför spelar ett bra band på Sticky Fingers med 18 som åldern just den dagen jag inte kan gå? Ja det är väl min vanliga otur antar jag. Ja efter imorgon kl. 00.00 är det också bara 25 dagar kvar till Oasis. Känns långt borta, men snart är vi där!





Step touch, step touch!

Då var man hemma från gymmet igen då. Fick ju hoppa in som instruktör idag, stepup Bas. Var hur roligt som helst och jag hoppas att de som tränade hade lika roligt som jag. Jag måste dock utveckla mig lite i mitt instruktörsjobb. Använda rösten lite mer som en sa till mig idag, så att jag inte blir en stum hoppande figur! Så det ska jag definitivt tänka på.
  Nästa gång jag far dit blir på söndag, Dance igen och onsdag nästa vecka blir det ännu ett Stepup Bas. Tänk vilket bra jobb, träna, tjäna pengar och ha kul samtidigt. Dags för mat!

kallt men ingen snö!

När ska snön komma? Okej det är jättefint med frost överallt och typ 10 minusgrader. Men jag vill ha snö! Riktig kramsnö så att man kan göra både snöänglar, snölyktor och ha snöbollskrig. Jag vill åka pulka och möjligtvis lite skidor. Men icke sa nicke, det vägrar komma någon snö. Det blir väl som alla andra år, den kommer i mitten av februari då alla vill ha vår och är sjukt trötta på den långa kalla snöfattiga vintern.

Denna frost är i alla fall bra till något. Den är vacker att titta på och ännu vackrare att fotografera. Men jag har inte hunnit ut idag, och nu är det nästan mörkt ute. Så snälla gud om du finns, låt frosten vara kvar imorgon också så att jag kan ta i alla fall ett fint kort innan det blir mildare väder!
  Nu ska jag till gymmet igen. Har satt ihop ett stepup bas-pass till idag. Fick reda på det igår, så det är ihop hastat kanske man ska säga. Om det är bra? Det är en helt annan fråga. Det är 4 block och mer än så har de inte begärt. Peace!

Benedictus is the man

Satt och läste på expressen.se nyss och hittade den mest roliga nyheten, fast kanske egentligen också en av de mest ointressanta, på länge. Det visar sig att den nuvarande Påven har uppdaterat sig själv och Vatikanen så pass mycket att hans iPhone i princip är hans bäste vän. Kunde inte låta bli att fyra av ett leende. Det kunde man inte tro om mannen man såg sittandes i en stol med röda skor på sig för ett halvår sedan.



























































Felix and The Cruz Family

I julhelgen fick jag ett mail från Felix. Han är i USA som utbytesstudent och han skickade lite bilder från hans amerikanska julafton. Han lever nu livet i staterna, eller ja närmare bestämt i Chicago och jag hoppas att detta mailet var ett av flera. Kul att se hur lill-grabben har det där borta. Efter att ha bytt värdfamilj så bor han nu med den spanska familjen Cruz och för att citera honom själv så säger han "jag trivs jättebra, dem är underbara". Det låter ju bra.
  Här kommer ett smakprov på bilderna han skicka. Tack Felix!







Det bara fortsätter hända!

Återigen en härlig seger för Frölunda. Jag kan inte annat än le. 3-1 mot Modo idag, det gillas! Nu kan man bara hoppas på att det blir en lika bra och härlig match på tisdag då jag är på plats. Jag längtar som 17, första matchen live för mig den här säsongen. Heja!

Ready to rumble...

Okej nja, kanske inte så. Sitter här och är dönervös inför mitt pass som äger rum om 3 timmar. Tankarna flyger omkring som måsar över en död fisk på stranden. Shit vilken kass liknelse, men aja. "tänk om de tycker det är tråkigt", "vad gör jag om jag tappar bort mig", "tänk om musiken är helt fel". Ja allt kan gå fel egentligen, men det är väl sånt man ska tränga bort antar jag. Jag ska helt enkelt försöka bita ihop och ta tag i mig själv. Det här fixar jag!! (säger jag med darrande röst)

38 års kalas

Ja då var man hemkommen från kalaset hos familjen Andersson-Hertzberg. Hela släkten var där och jag var där som Emmas partner. Mycket skratt åt det under kvällen. Firades gjorde Emma & Gustav som fyllt 18 respektiver 20 år i dagarna. God mat och väldigt trevligt sällskap gjorde det till en riktigt bra kväll!
  Nu har man nog hört många "pinsamma" minnena från släkten. Kvällen gav mycket skratt och det var mysigt att träffa Emelie. Man ser ju inte henne så ofta längre. Men efter ikväll ska vi planera in en dag är det väl tänkt.

Nu ska jag se på OC och äta godis. Imorgon väntar dans/aerobics-pass på gymmet och jag blev faktiskt helt klar och lite till med koreografin förut idag. Imorgon kväll, då är det Yatzykväll med jobbet.
Godnatt!

Emma - sommaren 08

Musiksökande, men inget finnande

Är i försök med att hitta bra musik till mitt danspass på gymmet imorgon. Sökandet går inget vidare faktiskt. Koreografin är i princip klar, är inte direkt nöjd men jag får helt enkelt hoppas på det bästa. Jag är nervös, trodde inte att jag skulle vara det. Men det är jag! Aja, det får gå som det går. Men jag har ju typ ett dygn på mig att stressa ner, så det ska nog gå vägen.

Testade mitt nya stativ idag. Jag gillar't! Okej att jag vill ha ett en-bent också, bara för att det är lättare att ha med sig, men detta duger alldeles utmärkt till min fotografering på amatör nivå. Btw så hittade jag ett macro-obejktiv igår som jag vill ha. Nästa investering? Ja tack!




mellandagsrea?

Jag vet inte riktigt om man kan kalla det rea. I så fall en väldigt tråkig sådan. Jag åkte till Skövde i morse för att vara på plats när affärerna öppnade. Jag förberedde mig på en lång dag, men den visade sig vara betydligt kortare än vad jag trodde. I affärerna hängde bara de gamla tråkiga plaggen som hängt där hela hösten och som man är riktigt trött på. Gina Tricot hade yttrat sig om att de skulle ha en JÄTTE stor mellandagsrea, men jag tycker inte att det var något speciellt.
  Fyndade i alla fall en skogshuggarskjorta och lite underkläder. Mer än så blev det inte! Får nog bli en resa till Gbg innan skolan börjar. Weekdays och monki är efterlängtat! OCH jag vill ha ett par svarta ankelboots jag sett på Topshop. Ja tack!

vinst på hemmaplan

3-2 till Frölunda i sudden. Jag tror bestämt att jag tippade det för sisådär en vecka sedan, innan studentmiddagen. Efter ett par förluster på hemmaplan vinner de nu mot Färjestad, kunde inte kännas bättre faktiskt. Hoppas dock på lika bra resultat på tisdag, då jag befinner mig på plats i Skandinavium. Dags att vässa rösten, den lär behövas när man sitter där i klacken och Frölunda tar sig an Timrå!

Annandag Jul & Emma 18 år

Det blir firande precis på tolvslaget i natt då Emma fyllde 18 år. Stort GRATTIS! Imorgon blir det kalas och idag har hon fått sin efterlängtade kamera.
  Juldagsfirandet på Stadt var i övrigt hur bra som helst. Vissa saker mindre bra, men det mesta var allt av högsta kvalité. Bra musik och trevligt folk. Massa äldre katedralare som nu kommit till stan för att fira jul. Största höjdpunkten var dock att träffa Fredrik. Hemkommen från San Fransisco för att fira jul i Skara. Bestämde att vi ska ses innan han åker tillbaka och det gillas skarpt. I övrigt var nog Linnea, den mest roliga/skönaste personen under kvällen. Den bruden kan festa alltså. Eller vad säger du om monkeybrain, Lundis? hehe, det var en rolig stund det.
 Bra förfest hos Palmer må jag säga och kvällen blev till största delen mycket lyckad. Tiden gick hur fort som helst och helt plötsligt var det dags att gå hem. Inget efterfestande. Dusch och skinkmacka innan det var dags att krypa till sängs. Efter typ 6 timmars sömn vaknade jag idag hur utvilad som helst!

Tack för en trevlig kväll!

Christmas Day

Hade man nu bott i ett engelsktalande land hade det snart varit dags för jullunch och julklappsutdelning. Men nu är det ju inte så, nu bor man ju i skit tråkiga Sverige och det är inget annat än juldagen. Kusin Amandas födelsedag, vilket innebär att det är släktkalas om sisådär 2 timmar. Men innan dess måste jag hinna packa för kvällen, duscha, bestämma vad jag ska ha på mig, köpa strumpbyxor och klirra allt med Emma. Men det ska nog gå fint.
  Det blir i alla fall mys hos Emma ikväll, julklappsbyte & pre-förfest med henne och Carro. Sen blir det firande på högsta nivå när vi beger oss till Skara och de andra tjejerna. Firande av Emma som imorgon fyller 18 och sen partaay på Stadt.

Dags för mig att kila. Äta lunch ska jag ju hinna också kom jag på. So little time, so much to do!

önskelistan förverkligades

Då var julafton nästan över då. Julkonsert i Globen står på på teven i väntan på familjen Svensson. Är proppmätt på julmat, julgodis, julmust och clementiner. Julklapparna är öppnade och ja, önskelistan förverkligades. Beatles-tavlan hänger redan på plats, kamerastativet står uppställt och Björn-Gustafsson-Dvdn ligger redo för att sättas in i Dvd:n. Det var dessa klappar och några där till som låg under granen och hade mitt namn på sig. Smink, underkläder, strumbyxor, kokbok, parfymer och tröja låg också under granen och jag måste säga att det var en bra julklappshög. Även fast det inte är lika kul med jul längre. Måste erkänna att det faktiskt är lika roligt att ge bort julklappar som att få.
  Imorgon blir det julklappsbyte med Emma. Spännande, eftersom jag inte har någon aning om vad hon har köpt. Hoppas hon uppskattar mina paket i alla fall..!

Tillbaka till teven & Gustav Svensson med familj. Ha en fortsatt bra julafton!

Bilder från Lucia i Domkyrkan

Ja, den 12:e december var det Luciafirande i Domkyrkan med hela skolan. Det var MoP och OP som höll i arrangemanget, med Elvira som lucia. Här kommer några bilder därifrån och Elvira, jag vet att du ville ha bilder, så säg till bara så får du de i originalformat. Titta & njut, för det var ett förbaskat fint luciatåg.











Kalle Ankas Jul

Då var det 10 minuter kvar till starten av Kalle Ankas Jul. Visst det är tradition, men är det inte lite uttjatat? Nu kommer jag få halva Sveriges befolkning mot mig, men jag tycker faktiskt det. Jag ser inte det där verkliga nöjet i att sitta och titta på samma sak varenda år. Karl-Bertil Jonsson kan jag förstå, så också SvenssonSvensson. Nu tänker ni; "Hur kan hon ens tycka så? Varenda kotte uppskattar väl Kalle Anka. Ha, Svensson Svensson som att det vore kult". Men då får ni tänka så. För jag tycker att Kalle Anka är överskattat. SÅ himla roligt är det inte.

Annars så har min julafton inte riktigt börjat ännu. Har hjälpt pappa i köket lite. Mamma jobbar. Jag säger som Axel sa, "jag hoppas att pappa gör bättre mat än centralköket". För den där nedrans skolmaten ska bli enormt härligt att slippa. Om två timmar börjat julfirandet på riktigt, då blir det julbord tillsammans med familjen och mormor & morfar. Härliga bilder kan väl utlovas. Nu, ska jag duscha!

Tack alla söta människor för era God-Jul-sms!
och btw, vart tog den utlovade snön vägen?

God Jul till er alla!

Ja och så var det Dopparedagen! 24 december och julafton. Fortfarande ingen snö på marken och jag har fått mitt första god-jul-sms. Det blev en underhållande Uppersittarkväll och jag kan inte låta tankarna göra annat än att flyga ett år framåt, för om exakt ett år befinner sig Lisa & jag förhoppningsvis i Venedig vid denna tiden, ja i alla fall Italien. Så jag ska ta ytterst vara på denna traditionella äkta svenska jul (utan snö, men med mat & paket).
 
Ha en trevlig Julafton & jag önskar er en riktigt God Jul!
(och missa för guds skull inte, Karl-Bertil Jonsson & SvenssonSvensson)

ett nummer ifrån

Ja, och så var det det där med att vinna. Jag tror ärligt talat att jag är född med otur. För turen verkar aldrig finnas vid min sida. Än en gång sitter man som förlorare i Bingolotto, självklart är det inte bara där jag förlorar, men hur många gånger har man egentligen vunnit på bingo? Ja, inte många. En ny lott på sin höjd.
  Men så förut, i första bingon blev jag helt exalterad. Med ett nummer kvar till resan till Thailand är då sista numret i bingon ett nummer i från det jag skulle ha, 65 istället för 64. Men ärligt talat, det kändes som att jag redan hade vunnit. Jag har nog inte varit så nära en så stor vinst någon gång. Visst hade det varit kul att vinna en resa till svenskarnas paradis, men jag hade hellre vunnit en resa till någon annan plats i världen. Så just nu sitter jag och hoppas på att jag vinner den där stackars resan till Jerusalem. Inte för att det är en drömresa eller så, utan bara för att det verkar otroligt vackert.

Annars så sitter jag och glädjs åt Familjen Wahlgren och rimstugan, i takt med att jag äter After Eight & dricker julmust.

Yttra min kärlek

Ja precis som rubriken lyder. Jag vill idag bara yttra min enorma kärlek till The Killers och deras otroligt grymma nya platta, Day & Age. Kommer de till Sverige kan vi sätta en femma på att jag har ståplats och är helt galen/manisk.

Cut the cord
Are we human or are we dancer?
My sign is vital, my hands are cold
And I'm on my knees looking for the answer
Are we human or are we dancer?



uppdateringarnas dag

Här kommer även bilder från Lussefirandet 2008. Förfest hosted by Julia och jag tror de flesta hade riktigt trevligt.
Återigen är bilderna tagna av Caroline (kvinnan på första kortet, tillsammans med mig). Tack Carro!




























Bilder från Studentmiddagen

Här kommer lite bilder från studentmiddagen i torsdags. Bilderna är tagna av Caroline, eftersom att jag själv hade glömt kameran. Inga bilder från middagen, men från förfesten hos Bex. Vilket också visade sig vara en alldeles ytterst mysig och bra förfest! Och resten av historien har ni ju hört. Tack för en bra kväll!

















dan före dopparedan!

Marken är grön, samtidigt som Vädret lovar snö. Hur ska dem ha det? Det liknar inte jul för fem öre, och man skulle lika gärna kunna tro att det är den 10 nov.
  Ikväll är det i alla fall uppesittarkväll på Bingolotto. Jag vet pensionärstv, men jag tänkte följa traditionen och samla lite vuxenpoäng i kväll. Jag ser på Bingolotto i snitt en gång per år och det är dagen före julafton, jag tänker inte vika undan från det i år heller.
  Det blir traditionsenligt ikväll, smaka på julskinkan, äta lite julgodis och proppa i sig sisådär 10 clementiner. Vid halv tolv kommer jag ha somnat i soffan och vaknar upp när Lotta redan har sagt God Jul till tittarna. Men så ska det va!

äkta underhållning

Med bland andra Melvin, Achmed, José Jalapeño och Walter i sin väska, blir Jeff Dunham kvällens underhållning. Med grova skämt byggda på status och rappa repliker gör han ett grymt jobb. Helt seriöst, jag tappar andan av skratt.

"Silence...I kill you" haha

evighets projekt

i morse när jag vakna bestämde jag mig för att ta tag i mitt rum. Men projektet sattes inte igång fören strax innan lunch. Jag rensade, städade, skurade, möblerade om och gjorde iordning byrå & garderob. Vad jag inte insett innan jag började var att detta var lite av ett evighetsprojekt. Dock blev jag klar vid närmare halv sex snåret och vid 18 stack jag i väg till Familjen Andersson, där jag nu spenderat min kväll. God mat, trevligt sällskap, 2 ½ men, prat och godis. En mycket lyckad dan före dan före doppareda'n!
 
En härlig hemresa. Ensam i bilen. Beatles dunkandes ur högtalarna. Temperaturen på låg nivå och jag klarade till och med av att backa in bilen i garaget. Jag kan idag vara stolt över mig själv!

elizabeth and james

Då har man googlat runt och återigen hittat ett klädmärke man fastnat för. Att det är tvillingarna Olsen som ligger bakom denna rockiga kollektion var för mig lite svårt att förstå. Synd att priserna på t-shirtar & toppar ligger på runt 250 dollar. Men drömma kan man ju få göra. Här får ni ett litet smakprov; ni hittar mer på elizabeth&james


julen leker kurragömma

Jag skrev ju igår att jag var klar med alla julklappar och att det nu bara var att invänta julen. Men julen verkar inte vilja komma. Vart är snön som ska ligga på marken så här några dagar innan jul? Jag har inte bakat något julgodis, jullåtarna snurrar inte i cd-spelaren eller i ipoden, julfilmerna har ännu inte börjat visas på tv.
  Men ikväll, 21.00 på Tv4 är det dags för den sötaste julfilmen av de alla Love Actually. Innan det blir det pre-julafton hemma hos mormor. Kanske borde jag festa till det med lite julskum, pepparkakor och julmusik innan dess? Då kanske även de vita flingorna tar chansen och gör ett maraton från himlen. Hoppas kan man ju alltid, för det enda jag önskar mig i år är en vit jul!

Ny mobil mitt i julstressen!

Då har man införskaffat en ny mobiltelefon, är du intresserad av numret eller att du vill ge ditt nummer till mig? Skriv då till mig på msn, eller här. Mitt i all julstress sprang jag omkring i jakt på en ny telefon. Det blev en billig kvalitetstelefon från Samsung och jag kunde nog inte varit mer nöjd. Fick även lite ärenden utträttade i Lidköping, så nu är alla julklappar inköpta och inslagna. Nu kan jag sätta mig ner och vänta på julen!

  Jag är redan cputtråkad, och kvällen är bara barnet. Något förslag på vad man kan göra en kväll som denna? förutom Facebook på Olins... jag har noll fantasti och noll ideér. Peace!

"Du är nummer 23 i kön..."

Ja efter att ha suttit i på tok för många telefonköer denna kväll är det i alla fall slut på eländet. Mobilen är spärrad, vilket innebär att den är totalt värdelös för den som nu har den i sin ägo, en ordentlig anmälan är gjord och imorgon kan jag köpa en ny telefon och körkortet anländer förhoppningsvis i brevlådan någon gång i mellandagarna. Okej, det ser bra ut för tillfället, men onödiga utgifter och en jäkla massa onödig tid i telefon osv. Som tjejen hos polisen sa i telefonen förut "bara så att du vet så görs ingen förundersökning och det kommer inte heller spåras efter dina saker med hjälp av hundar"  jag förstår det, men skönt att ha allting gjort iaf. 

Huh?!

Vissa saker skrämmer en mer än andra. Visst, man har hört folk säga att dem vill ha många barn. Men då handlar dessa "många barn" om ungefär 4 stycken. Den här familjen har tagit drömmen ett par steg för långt. Seriöst, 18 barn? Hur orkar man? läs hela artikeln här


Skit kväll(!)

Då sitter man här, bestulen på mobil och plånbok innehållande leg & bankomatkort, och studentkort (men det är ju inte viktigt, förutom att jag inte längre går in gratis på olins innan 23 och har extrapriser i baren, så JO det är viktigt). I alla fall, kvällen började hur bra som helst. Hade jättetrevligt. Förfest hos Bex, ytterst mysigt. Middag på Olins + mingel med sköna studenter, inte helt fel det heller. Mellanfest hos Palmer, lång pratstund och chill. Party på Olins, jätteroligt och allmänt underhållande fram till runt halv ett snåret då jag upptäcker att någon har snott min mobil och min plånbok ur min väska!!!! Tårarna tog över och jag var fly förbannad.. Fick ringa hem och väcka mamma och be henne spärra allt. Stort tack till Emma och alla andra som hjälpte till att leta. Tack till Viktor för lånet av telefonen i en nödsituation. INTE TACK till den idioten som snodde det... jag tycker inte om dig just nu för att tala i klarspråk. Är det inte meningen att man går till Olins för att ha roligt? Polisanmälning skedde och nu är jag utan leg vilket kanske betyder att jag inte kommer in på Stadt på juldagen, HURRA!!! Även utan mobiltelefon då som ni förstår gott folk... söker ni kontakt med mig de närmsta dygnen, håll er till hemtelefonen, msn eller mailen.

lika som bär?

                                                



LIKA SOM BÄR? ja jag kan nog inte säga annat. Vad tycker ni?

Semra Dedic Vs Blake Lively


Studentmiddag no.2

Först måste jag bara säga GRATTIS I EFTERSKOTT MAMMA, eftersom att hon fyllde år igår. Inte fy skam. Bakelsen jag fick istället för princesstårta smakade susen och mamma blev mkt glad över min present.

Annars så är det jullov som gäller nu. Ikväll ska det firas med årets andra studentmiddag(!). Är hur laddad som helst och förfestandet börjar redan om en timme, så det blir en lång kväll. Har dock stora krav på kvällen så det MÅSTE bli skoj. Olins, middag, baren, två dansgolv och julglada ungdomar. Låter ju bra iaf.

Sitter dock här just nu och funderar över om man ska platta håret eller inte..? Tuff fråga asså. Får klura på det lite till och snart behöver jag åka!
 Ha en bra kväll, för det ska jag ha! Peace.

muntligt nationelltprov

Då sitter man här och tragglar det där stackars talet inför morgondagen. Nationelltprov i Svenska B. Det positiva är ju dock att det är i princip det sista vi gör i Svenska B, för alltid. Men nu ska vi ha fokus på det här och hoppas på att det går bra. Är ganska nöjd med mitt innehåll faktiskt. Temat Intryck och Avtryck är lite klurigt ändå. Jag har valt att prata om "Skenet bedrar" i alla fall. Succé eller inte? det återstår att se.
 
Annars så har jag världens himla sovmorgon imorgon och jag kan utnyttja den för en gångs skull, för jag har bil imorgon. Inte helt och hållet galet. Ska passa på att ta kortet till körkortet också.. kan ju behövas fakitskt!

Ska sova nu, eller i alla fall lägga mig i sängen och
halvtitta på Gilmore Girls och snegla ett öga till på talet. peace!



Btw. Såg Narnia - Prince Caspian idag. Eftersom att jag älskar Häxan, Lejonet och Garderoben så var jag ytterst tveksam till film nummer två. Men det visade sig bli en bra överasskning. Sjukt bra innehåll, sorgligt slut.
Btw 2. Köpte julklappar idag, så jag har bara till Emma kvar nu! + en 18 års present till flickebarnet. Med vad ska man köpa? Några förslag? Kontakta mig snarast.

jordskalv i Skåne

Ja då har jordbävningarna nått Sverige ännu en gång. Eller de är inte ens så stora att kallas jordbävningar. Men jordskalv har det i alla fall varit. Det kändes av både i Skåne, Halland och södra Västergötland i morse. Håller miljöproblemen och växthuseffekten på att ta över för alltid nu. Jag har nämligen ingen lust med att sängen börjar skallra på morgonkvisten samtidigt som tavlorna ramlar ner som dominopinnar. Vill jag ha jordbävningar flyttar jag till Kalifornien, så snälla låt oss va.

Galna biljettsläpp!

Det verkar vara biljettsläppens tider just nu. Eller rättare sagt, de GALNA biljettsläppens tider. Tidigare i höstas var det Oasis som gällde. Nu i dagarna släpptes biljetterna till ännu en Coldplay spelning och nu i veckan släpps biljetterna till AC/DC. Sorgligt nog var jag inte ute i tillräckligt god till för Coldplay, vilket betydde att jag några dagar försent kom ihåg det. Men enligt ticnet finns det tonvis av biljetter kvar. Ska man satsa på att man befinner sig i Sverige den 22 augusti med ett jobb man kan ta ledigt ifrån/vara arbetslös, och beställa biljett? Det är värt det ju, ståplats på stadion med coldplay på scen låter ju inte helt tokigt.
  Eller vad säger vi om AC/DC, nya plattan är ju faktiskt hyfsad. Kanske borde man locka med sig ingifta morbror som är ett inbitet ac/dc-fan till konserten. Jag får nog klura på det. Har ju i alla fall till på onsdag på mig.

Annars i dessa biljettsläppningstider så stormar ju bandsläpp och biljettsläpp ut från alla kommande svenska festivaler. Ska man kanske passa på att köpa en biljett nu när de är låga i pris. Men vilken festival ska man åka på då? Även det får jag nog klura på ett slag...
Inskrivet i kalendern sen länge är ju i alla fall OASIS 25 januari, Göteborg tillsammans med Louice och DET, tackar jag inte alls nej till!

Taberas

Idag har min arbetsplats återskapat Emil i Lönneberga, med att avsluta julborden med Taberas för personalen med familjer. Trevligt som alltid. Mycket skratt. Mycket mat. Vi spikade även in en yatzykväll i mellandagarna, så nu har vi något att se fram emot mitt i all julstress.
  Min hals gör fortfarande ont och denna veckan väntar en hel del skolarbete. Snart är det ju lov i alla fall, men stress in i det sista såklart. Varför ska alla lärare lägga allting precis innan jul? sjukt onödigt.

Torsdag blir det studentmiddag och det ser nog de flesta studenter på Katedral fram emot.
Jag vet att jag inte har lagt upp bilder från Lusse & Lucia, men det kommer. Jag lovar!

dunderförkyld

Har kännt mig lite hängig de senaste dagarna, men idag har det brutit ut på riktigt. Vaknade i morse med en stor klump i halsen och näsan lika täppt som ett igenproppat avlopp (sjukt äcklig liknelse), men ska försöka mig på att jobba ikväll. Den där ibumetinen drog nog ned febern något hack. dock blir det inget jobb på Sirius imorgon, var ju meningen så egentligen. Skulle ju hålla mitt första aerobicspass, men så blir inte fallet. Pga feber och ont i halsen fick jag ringa och anmäla min sjukdom... hoppas chansen kommer snart igen bara!

Tvillingarna Olsen-film på tv, seriöst finns det inget bättre att visa?

VINNARE AV IDOL 2008 - Kevin!

Då var vinnaren korad. Tvåan är på väg till efterfesten medan vinnaren är omringad av cirkus 25 000 skrikande journalister. Världen största idolfinal är avgjord. Mannen som knep bronset fick aldrig sjunga sin auditionlåt eller gör ett Lateshow live i Globen. Vinnarlåten var en riktig powerballad och mannen som är korad till den snyggaste idoljurymedlemmen var nog stoltare än någonsin när låten sjöngs för 14 000 människor av en riktig ris-a-la-malta. Fd. Katrin Schulman, nuvarande Katrin Zytomierska har nu levererat färdigt med sina tabbar. Jihde har för sista gången detta året skrikit och tjoat i direktsändning. Baggarna har gjort sitt och den manliga varianten av Baggarna får äntligen åka hem till sin kära gräsklippare, så nu är det slut på bomber och granater i idolstudion och inte minst slut på rosa luddiga öronmuffar. Juryn som ägt hela programmet återgår nu till att roc
ka sönder världen med sina megahits och de idolerna som verkligen ägt den här säsongen kommer vi snart att få höra skönsjungades på radio. Alice, Robin B & Johan kanske har en framtid inom rocken. På tal om Johan, det verkar som att pojken som är på väg ut ur puberteten föralltid kommer att sprida beatles-hysteri omkring sig. Om ett halvår är det dags för audition igen. Jihde är tillbaka, juryn är tillbaka, katrin är tillbaka och lovisa är tillbaka i tv-soffan.

Grattis Kevin och tack för en bra Idol-säsong.
IDOL 2008 slutar nu!

superfredag?

Då sitter man här dagen efter lusse och är helt död som helst. Luciafirandet i domkyrkan var dock en god start på morgonen och bilder kommer upp senare, när jag kommit hem.
  Kort sammanfattning av gårdagen. Jag hade skit skoj. Varför? Jag vet inte. Skönt folk, bra musik osv. Sista lusse blev helt klart en succé för min del.

Nu väntar 3 lektioner och ja, jag vill åka hem!
Skriver mer sen, Axel hälsar. Peace

totalt oförberedd

Jag ser ett stort IG gapa mot mig med röda bokstäver på det där kritvita pappret. 2 rätt, G = 14p. Ja, om en vecka tror jag att det kommer vara utgångspunkten på dagens naturprov.
  Somnade runt 01.00 igår, på grund av sen hemkomst från jobbet. Nobelfesten var ytterst trevlig/mysig att servera på, men det drog bannemej ut på tiden. Trött idag? Svar ja. Tur att jag bara har idrott på morgonen och sen prov. Skit, nu nämner jag det där nedrans provet igen... vad ska man skylla på? Haft för mycket att göra? Gått in i någon form av depression? Känslan av att gått in i väggen är nära? Ärligt talat, jag vet inte vad jag ska skylla på. Jag är skoltrött och orkar inte mer. Punkt slut!

Ikväll blir det i alla fall Lussedisco. Det känns ju skoj. Eftersom att man inte alls är döförkyld och skit pigg på att gå ut. Ne, positiva tankar... LUSSE HERE WE COME... not! (jag försökte iaf)

vem orkar egentligen vara filosof?

Då är man hemma efter en otroligt kort dag i skolan. En lektion. Prov. Filosofi och kunskapsteorier, ärligt talat har jag bara pluggat in vad som står i pappret, för det jag har lärt mig förstår jag knappt något av. Jag tabbade mig något på en hel del enkla saker vilket är otroligt synd. Men ett VG? Man kan ju i alla fall hoppas.
  Några i klassen åkte dit för fusk. Fruktansvärt klantigt tycker jag. Men så är det väl.

Imorgon väntar naturprov, genetik och jag förstår ingenting. Eller jo det gör jag, men jag hinner inte plugga in det jag behöver veta. Men efter morgondagens skoldag är det Lusse och sedan väntar bara 4 prov/inlämningar till innan jullovet. Det är värt att firas. Ikväll blir det jobb, Nobeldagen till ära är det ett sällskap som ska ha nobelmiddag på jobbet. Så servering in på långa natten kanske..?

Glömde säga igår att LINNEA "LUNDIS" LUNDHOLM fyllde 18 år. Äntligen! Flickebarnet var även med i NLT idag pga sin myndighetsdag. Så imorgon Linnea blir det fest!







Panikslag

Med hela mig frysandes under täcket försöker jag plugga på den där nedrans filosofin. Vad är kunskap? Hur man kan definiera sanning? Vem var Hume? Vem var Decartes? Ärligt talat, det är säkert hur intressant som helst, men med feber krypandes i kroppen på mig känns det för tillfället som det mest ointressanta i världen.
  Jag har panik. Depression påväg? Hoppas inte. Linn och jag diskuterade det på bussen hem idag, man orkar inte mer nu, efter en termin i trean är man helt slutkörd och det känns som att man kan gå in i väggen när som helst. Jag kanske har haft för mycket att göra den här hösten trots allt?
  Jag vill i alla fall bara ha jullov nu. Eller ja, först vill jag ha lusse, men sedan kan jag gå i ide en vecka och vakna upp på torsdag nästa vecka. För då vankas det studetmiddag och jullov. Men jullov betyder jul, och jul betyder julklappar? Återigen drabbas jag av en inre panik, samma sak varje år. Vad ska man köpa? Storebrors klapp är redan klar. Men resten då? Emma och mamma fyller ju år också. Plus att man ska ha en ny nyårsklänning. Personlig konkurs? Troligtvis.



Allt är ordnat inför torsdagens Lusse-disco på Focus iaf.
Indianen har landat. Dräkt är på plats. Smink är på plats. Hår är på plats.
Nu inväntas bara torsdag eftermiddag!

Lusse -06
Oskar, Niklas, Brian & Henke
vissa går in för det mer än andra!





Pinsamt?

Okej, det kanske är lite pinsamt. Men jag står för det. Jag älskar Britney's nya låt.
Jag får länka, går inte att lägga in youtubeklipp här längre verkar det som...nån som kan hjälpa till?

Britney Spears-Womanizer (youtube)

Min framtida studieplats?

Besök på JMG idag, det blev mycket bättre än väntat och jag kan inte göra annat än att länga till universitetet. Okej, längta kanske är en lätt överdrift, men ärligt talat så verkar det hur roligt som helst. Hoppas att betygen, högskoleprovresultatet och intagningsproven räcker till om typ 3-4 år. Vad ska man läsa för kurs i ett år innan Journalist Högskolan då? Det är en bra fråga. Filmvetenskap kanske? Jag vill gå på JMG i Göteborg, NU!

Blev en härlig lunch på Pasta Prego efter lite missförstånd (stort tack till Karin för hjälpen), snabb sväng på stan och sedan för att utnyttja storstaden blev det inhandlande av Ben & Jerry's, synd dock att jag och Emma O inte ens hann äta upp den halvlitern vi tänkte dela på. Besöket på GP blev en succé och jag kan sammanfatta dagen i Göteborg med 4 av 5 fyrar.

Kvällen tillbringades med Christopher och Daniel. Bilåkning, singstar, mys och donken. Hurra för er pojkar!
Nu blir det "Boooston tea party, booston tea party" (sång av Bröderna Hallberg).


(Ben & Jerry's)


(lärare Elisabet)
   

(GP, framtida arbetsplats?)

söndag utan ångest

Det var längesen man hade den här känslan en söndag. Ingen stress, ingen ångest, bara lycka. I och för sig har jag inte hunnit tänka så mycket på den där stackars ångesten idag, kan ju bero på det. Haft fullt upp på jobbet hela dagen, och sen kastade jag mig i bilen till Götene. Lämnade av Malin efter jobbet och sen hem till Emma.
  Vara onyttig idag igen, pizza den här gången. Skit också! Nu har mitt gymkort gått ut också, plus att ryggen inte är som den ska, ska jag inte kunna träna normalt nu? framförallt hinner jag inte träna den här veckan. Molto fare, denna vecka. Imorgon blir det Göteborg med journalisterna på Katedral. Journalisthögskolan och GP, måste kika in i NK's skyltfönster också, kanske inte hinner till Gbg något mer innan jul ju.

Nu är det parlamentet och sen Wallander, så peace out!

lutfisk, anyone?

Ja då har man jobbat och ätit första julbordet för det här året. Ytterst mysigt och imorgon är man på't igen. Blev en hel del prat och skratt efter arbetstidens slut tillsammans med Sabina, Sofi och Carina, synd att Malin åkte hem lite tidigare. Det är allt bra trevligt på mitt jobb, jag trivs som fisken i vattnet.
  Borde man poppa popcorn nu och se en film? Inte fy skam egentligen. Hade velat befinna mig på Olins ikväll dock, "I love the 90's"-tema. Återuppleva det härliga nittiotalet är ju inte var dag man gör. Men men, ikväll har jag inte orken, får hoppas på att temat återupprepas ännu en gång.

Sovgott, peace out!

Julen är här...nästan!

Har fastnat framför en sjukt kass high-school-film som får mig att vilja kräkas. Borde vara förbjudet med sådana filmer. Annars sitter jag här med halsont och varje gång jag sväljer känns det som om någon virat taggtråd runt min gaffel. Bara att härda ut? Blir jobb om ett par timmar. Bil till jobbet idag igen, jag kommer bli latare än vad jag någonsin har varit, nu med mitt körkort i handen. Julbord ikväll, de mysigaste arbetstillfällena på hela året. Ikväll får jag nog tillbaka min julstämning, julmusik, julmat, julmust och julpynt. Julen är här?

Ursäkta...

Men vad tänkte svenska folket egentligen? Jag känner mig som ett av Johans psykfans, fast på en något lägre nivå. För första gången i hela Idol-historien är jag ledsen för att någon har åkt ut. Det är sjukt, jag vet. Kevin är grymt mycket värd en finalplats, tyckte dock att Robin skulle knipa den andra guldbiljetten för sin stora utveckling, medans Alice har tappat otroligt mycket på slutet. Men det är ju bara en tävling och en liten början på det stora.
  Jag tror till och med att jag dissar finalen. Det lockar inte längre. Vinnaren är redan satt sedan länge egentligen, Grattis Kevin till Idolvinsten 2008. Robin, lycka till i framtiden (jag vet jag låter som ett galet idol-fan utan liv, men take it or leave it.) 

stämningen är spänd

Jag sitter som på nålar. Det börjar närma sig sitt slut. Snart vet vi vilka två idoler som står i final. Jag tycker nästan själv att jag är lite pinsam. Varför bryr jag mig så mycket? Det är som om jag har klamrat mig fast vid idol och inte kan sluta titta/bry mig, det är som en drog. En Idoldrog. Btw, hör teven här i bakgrunden, någon som vet vad låten heter i Felix-reklamen? Sjukt bra låt. I alla fall, jag är ledsen, men jag måste nog erkänna att Robin ligger illa till ikväll, det kan bli hans tur att lämna Idol, detta på grund av ett dåligt låtval från juryns sida. Kevin kickade ass som vanligt och jag säger bara; It's getting hot in here!

En riktig myskväll, antar jag!

Då sitter man här, proppmätt. Hjärtat slår en aning fortare på grund av den just intagna maten. Pappa och jag gjorde kycklingwraps och de smakade susen. Nu väntar Idol, semifinal. Vem åker ut? Vem börjar gråta? Vem klarar utmaningen? Och vem briljerar likt en stjärna? Det återstår att se. Självklart kommer jag sitta bänkad, men det förstår ni nog vid det här laget. Idol-galningen själv sitter ju här och skriver. Det blir en myskväll, chipsen är inköpta, coca-colan är öppnad. Nu inväntas bara själva Idol. Men tills dess blir det Mustasch och lite äppelknyckarjazz!


Btw. Jag vill läsa Gomorra och se filmen, och det är med basta!

noll, zero, null, ноль

The American Dream. Imorgon ska jag skriva uppsats på ämnet. The Great Gatsby. American Beauty. Allt ska vara samlat i en enda fet uppsats på engelska och jag har noll motivation.
  Idag har jag kännt friheten... kört bil ensam med beatles på högsta volym och jag kände mig mer fri än en fågel. Tror inte att jag kan må bättre egentligen. Förutom när tankarna flyger iväg mot engelskan. Borde jag börja skriva? Egentligen kanske.. men orkar inte.

Tokjobbigt på gymmet idag btw och NTV-mötet var oerhört innehållsrik, dock tråkigt att vissa tappar koncentrationen och börjar prata istället för att göra något vettigt.
  Nu ska jag bada fotbad och sen sova. Fredag imorgon. Idol. Heja Robin!

hej mitt vinterland

Utanför fönstret är det vitt så långt ögat kan nå. Det har precis slutat snöa och jag ska för första gången ge mig ut på vägen alldeles ensam. Lite otäckt? Ja. Men det gäller att anpassa hastigheten till väglaget.. som det så fint heter.
  Just nu sitter jag här med en irriterande lakritssmak i munnen. Inte för att jag har ätit lakrits, utan för att vår tandkräm har en annorlunda smak av salmiak. Jag har länge undrat vad den egentligen smakar, för äcklig är den, men så bara för några minuter sen uppbarade det sig och jag kände lakritssmaken. usch! Tandkrämen avgör väldigt mycket hur dagen ska bli, det är ju faktiskt tandborstningen som inleder den sociala aspekten i ens vardag. För utan tandborstning vågar man ju inte prata med någon. Tandkrämen är viktig, därför ska jag skrota salmiaksmaken och återgå till Colgate total whiting.

Vad säger stjärnorna?

Idag kommer mitt horoskop från Metro. Jag satt och läste i dagens exemplar precis innan min uppkörning och ja, jag höll på att flyga av stolen. Ännu en gång har jag fastslagit att horoskop stämmer, i alla fall i mitt liv.

Onsdag 3/12 VÅGEN
Det astrala mönstret i tecknet ser ganska intressant ut,
och en hotande motgång tycks vändas till något positivt.


Ja, stjärnorna hade rätt. En motgång (känslan av att kugga) vändes till något bra (jag klara körkortet). Hurra för horoskop!

KÖRKORTSTJEJEN(erna)

KÖRKORT HELA DAGEN! Jösses vad glad jag har varit idag. Jag klarade uppkörningen och det känns som att ingenting kan stoppa mig just nu. Vet inte vart jag ska göra av min glädje. Mend Körkortstjejerna menar jag dock att Lisen också fick körkort idag, bara ett par timmar innan mig, så nu kan vi vara glada tillsammans.
  Träffade även på Rebecca Larsson i lkp och det var trevligt att se henne, var längesen nu. Shoppade en tunika mitt i all glädje och en ny väska, eftersom att den gamla gick i bitar.

Mötet på Sirius gick bra och när jag kom hem tidigare under kvällen så fick jag en tårta av mamma och pappa. (bild på den imorgon) Jobbat ikväll annars, kom precis hem. Inte fel att tjäna lite cash. Imorgon blir det bilen till skolan och hockey på idrotten, lunch på Olins med Linnea, NTV-möte och sen träna, kan det bli bättre? Nej!


Såhär glad är jag idag! (bild sommaren-08)

Domedagen?

Varför har mitt knä börjat fucka ur? Jag tycker inte om det, betyder detta att jag inte kommer kunna träna som vanligt? Skit också! Förutom ett värkande knä har dagen varit hyffsat. Fick tillbaka mina filmanalyser och betygen tackade jag absolut inte nej till. Känns riktigt roligt. Fika med Emma idag igen, tisdags-tradition? Skagenciabatta på Gustafssons i alla fall.
 
Imorgon infaller Domedagen. Okej inte den riktiga domedagen, det fattar väl vem som helst. Men imorgon har jag min uppkörning. Om jag är nervös? Ja! Eftersom det ligger snö på vägarna och det vräker ner snöblandat regn för jämnan så, JA jag känner mig nervös. Men man kan ju inte göra annat än sitt bästa...antar jag! Kuggar jag så kuggar jag. Även om det vore jävligt gött med körkortet i handen (eller ja, papperslapp i alla fall den närmsta veckan), jag ska inte ta ut segern i förskott, då blir man bara besviken!

Önska mig lycka till, det behöver jag!

P.S ska även på typ "jobbintervju" imorgon, eller vad jag ska kalla det. På Sirius i Lidköping. Så önska mig lycka till ggr 2.

Jessica Stroup

Här kommer bild på min nya stilikon, Jessica Stroup.
Hon har så skön stil, både privat och i 90210. Så hon platsar verkligen på listan över lovisas-stilikoner.


ska vi dansa en äppelknyckarjazz?

Jag sitter här med Kullenfestivalen 2009 i tankarna och kan inte låta bli att börja tänka på potentiella band. Självklart har man väl några funderingar, men svårt ju.
  Just nu dånar MOVITS ur mina högtalare och jag kan inte få nog av deras äppelknyckarjazz. En total glädjespridare!
Ni kan lyssna in dem här myspace.com/movits, så vad tycker ni? Kullenfestivalen 2009?



bild: myspace.com

MoP-tvåornas Julkonsert

Ja och så var det julkonsert i Djäkneskolans aula som gällde idag. Ljuvliga toner och mysig julstämning bjöds det på. Hamnade på första parkett och jag hade kameran i högsta hugg för att föreviga julstämningen lite grann. Kan inte direkt säga att det blev några höjdarbilder, men lägger upp några av de i alla fall, så får ni i en liten blick av konserten.



























Solförmörkelse?

Det är totalt kolsvart ute. Antingen har solen gått i ide eller så har den slocknat. Låter mer relevant med alternativ nummer ett må jag säga. Men ärligt talat, vart har den tagit vägen? Okej att det brukar vara mörkt och tråkigt på morgonen, men nu är det kolsvart och psykiskt nedbrytande. Man blir ju 20 gånger tröttare och surare när det är så här mörkt. Snälla sol kom tillbaka...

Fick precis sms av Olle, han kommer inte på filmkunskapen, är sjuk. Det blir till att klara sig själv då. Undra om man får tillbaka sina tidigare analyser/recensioner idag. Imorgon ska jag i alla fall lämna in recensionen på Wall-e, bättre sent än aldrig.
  Ikväll kommer det troligtvis upp bilder från dagens MoP Julkonsert. Så håll ögonen öppna för det.
NU: Back to buisness.

RSS 2.0