tv-show.com

hej Tisdag!

trevligt att råkas.
Jag brukar hata dig Tisdag, men på senare tid har det börjat gå bättre i våra möten.
Istället för att frukta dig så längtar jag nu i stället efter dig.
Inte pga skolan då förstås, utan vad som väntas när jag kommer hem.
För Tisdag, du har ju börjat leverera nya avsnitt av
OneTreeHill och Gossip Girl. Vilket gör dig toppen!

Tack så mycket Tisdag.
Nu ska jag ägna mig åt mina bebisar, OTH & GG!

tisdag = tv-show.com

diggilodiggiley

Idag är jag ungefär lika lycklig som Bröderna Herrey när de sjöng Diggilo-Diggley. Jag sprudlar av glädje. Det har många orsaker men jag tror att det har att göra med; det vackra vädret, en grymt bra föreläsning på morgonkvisten, potatismos till lunch, inköp av 3 par skor, inköp av en t-shirt/klänning, mineralvatten som smakade som vattnet i Rom, min kamera fungerar, El-giganten gav mig ett nytt minneskort och nu ska jag äta oxpytt!

"åh vilken underbar dröööm...ööööm! diggilo, diggiley"

kläd-syndromet

Jag vet inte om ni har hört talas om detta syndrom. Men för tillfället har jag det. Det innebär att man aldrig vet vad man ska ha på sig, man byter om 28 gånger innan man blir nöjd och byter en sista gång för säkerhets skull. Man tycker att allt i garderoben är fult och vill helst spotta på alltihop. Man köper ett nytt plagg men blir iaf inte nöjd, man tar på sig ett kit och känner sig fulast i världen!

8.

image47

NP!

Not so fun, I supose!
  Ja du, det ska gudarna veta att nationella prov är aldrig någon höjdare. Inget att hänga i julgranen må jag säga. Det blev också Vickis idag, vilket är en ren tortyr och jag är glad att jag bara har två gånger kvar! Hurra. Annars en rätt lugn dag må jag säga. Fick se resultatet av Studëntligen, vilket inte var någon höjdare. Jag blev rent ut sagt besviken, men aja, sånt är livet som journalist.

På väg hem från plugget satt Sebbe och Rasmus bakom mig och Emma på bussen och underhöll oss hela vägen till Götene. Dagens citat från Sebbe: "Jag ska schlö ett söv" = jag ska gå och lägga mig.
  Eftermiddagen har Ep och jag spenderat på lite olika vis. Vi har iaf varit duktiga och gått på promenad i skogen, resten av våra sysslor var mindre positiva. De innehöll mest tv-tittande och tjejsnack. Men sånt behöver man ibland.

Imorgon är det föreläsning på Rosers 8.30, vilket inte lockar för mkt. Eftersom man kan börja kl 12.30, men Lovisa ska vara duktig och infinna sig på plats med en fruktpåse i handen. Ingen dag utan frukt här inte!

sleepyhead

efter drygt 18 timmars arbete denna helg är jag grymt trött. Hej sleepy! Imorgon väntar nationella prov i Engelska B. Inget att hurra för precis. Men man kan ju skatta sig lycklig. Går ju bara i skolan två dagar denna veckan, plus ESV-dag på onsdag. Jag tror jag överlever. Snart Valborg och 1 maj också. Men tills dess måste jag vila upp mig. Därför intar jag nu destination-säng och försöker få min skönhetssömn.

godnatt gott folk!

lördag/söndag

Lördag:
Det blev jobb på Carinas Kök & Bar. Det var buffé för 60 fiskare (från trollingtävlingen) och sen pubkväll med live-band. Det var gäst-rekord och bra musik. Det blandades drinkar för fulla muggar och kylen tömdes.
Jag hann med en hel del under kvällen, tex skapa nya kontakter, tjäna pengar, få dricks blanda drinkar och allt annat som man gör i en bar. Förutom dessa vanliga grejer skrattade jag och Camilla en hel del, en norrlänning friade till mig, jag fick en båt döpt efter mig, jag blev bjuden på 3 efterfester i hamnen och erbjöds följe hem (allt detta av fiskare). Allt detta tackade jag nej till, förutom namnet på båten :) det var väl en kul grej!

Arbetskvällen avslutades vid 01.30 tiden och jag fick sällskap hem till mig av Gustav, så att jag skulle slippa gå själv. Kvar på jobbet glömde jag både väska och cykel. Väl hemma såg jag ett par OC-avsnitt och slocknade sen ganska fort.

Söndag:
Återigen jobb. Vanlig söndagsservering. Det blev mycket skratt med Camilla och Malin, och en väldig massa klagan på ont i fötterna. Ohja, jag behöver ha nya jobb skor. Jag har aldrig tidigare känt sån här smärta.
Nu ska jag ömka mig och äta godis, se på Nanny Diarise och sen sova.

Kort och gott en mycket bra helg!
jag är nöjd. Jag kan inte säga annat än att jag trivs riktigt bra på mitt jobb!

nostalgi

Ibland får jag känslan av att allt känns rätt! Är det bara ett spel för galleriet? För i slutändan visar det sig att skenet har bedragit. Förstår ni vad jag menar? Ne det är inte lätt att förstå vad jag menar, när jag bara pratar massa skit. Men kanske finns det någon som känner igen sig. Vem vet.
  Roxette spelas på radion och det är nostalgi på hög nivå. Jag minns så väl när jag fick min första Roxette-cd, vilken var en bland de sista i deras samling. "Milk and toast and honey..." jag fick den under en vecka i Stockholm då jag hälsade på min moster och hennes man. Vad kan jag ha varit? 11 år? Ah det kan nog stämma. Jag lyssnade på denna skiva så jag fick ont i öronen. Tänk vad allt har förändrats på sådär 7-8 år! Skrämmande.

Jag får nog lov att erkänna att detta är en dag i nostalgins tecken. En dag då man vill tillbaka till det ljuva 90-talet med lager-på-lager, pottfrisyr, runda glasögon, BSB & Spice Girls och blommiga tights.

sovmorgon bigtime!

Jag kan inte säga annat än att jag är måttligt överasskad. När jag vaknade idag och kollade på klockan insåg jag att jag sovit i 14 timmar. Klockan stod nämligen på 14.05 när jag slog upp ögonen denna morgon. Ja det kallar jag sovmorgon. Jag har nog aldrig tidigare sovit så länge förutom när jag varit sjuk då, men inte annars. 14 timmar! Det är ju en hel evighet. Ah, det kanske var behövligt iaf!

Gårdagskvällen på jobbet gick kanon, var runt 60 fiskare och åt & drack på jobbet, pga Trollingen. Och dem kommer komma tillbaka idag, med många fler. Ikväll blir det också band som spelar i puben och ja, det blir väl ett sjuhelvetesdrag för att vara lilla Hällekis.
  Nu måste jag hoppa in i duschen och sen gå ut en stund, så att jag inte blir helt isolerad.

Stay cool!

7.

image46

skilsmässa

Nu är det dags att ta tag i saker och ting! Min största stressfaktor i mitt liv är VÄSTTRAFIK! Som ni redan vet så har detta bussbolag irriterat mig ovanligt mycket den senaste tiden. Men idag kom droppen som fick bägaren att rinna över. Min buss hem från Skara uteblev och jag missade min buss från Götene. Jag fick vänta i Götene i 1 ½ timme och nu får jag skynda mig som fan för att hinna till jobbet. Jag var bara tvungen att skriva av mig!
  Jag ska ringa till västtrafik och skälla ut dem, plus att jag ska ha ersättning för de 4 gångerna jag blivit sen pga dem se senaste 14 dagarna! BAH.

Kan jag aldrig få en helt positiv dag?
Varför är det alltid något som ska förstöra för mig?
Här och nu begär jag psykisk skilsmässa med Västtrafik. Fysisk är inte möjlig i detta fallet, eftersom jag inte har körkort och måste åka med skitbussen varje dag till skolan. FAN!

fredag = positivitet

Sista skoldagen inför en intensiv helg. Det blir jobb hela helgen, vilket inleds ikväll kl 17.00 och avslutas på söndag vid samma tid! Men jag klagar inte, jag tycker om att jobba och det blir fina pengar i slutändan. Cash är livet! 
  Även denna dag är mycket positiv. Inget har ännu börjat gå emot mig och jag är lycklig. Uppnådde ett högre betyg på Psykologiprovet och jag är fylld av positiv energi. Jag tror jag är på väg upp från min svacka, snart står jag på bergets topp och utropar frihet!

1,2,3 Kör!

Jag har övningskört och det gick skit bra. Fick till både bra backning och dragläge,image45 heja mig!
  Annars kan jag bara informera er om att kvällen spenderas med SYTYCD och en längtan efter sommarlov. Idag är det nämligen bara 50 dagar kvar, eller 50 pinnar muck som man skulle sagt i det militära, till skolavslutning & student i Skara!


6.

image44

SUPERMARKET

Skrattnivån ligger högt denna dag! Det kan jag tacka esteterna för. Idag hade ES2 med lite hjälp av ES1 sin dansproduktion; Supermarket - superbilligt! Och den var tamejtusan klockren. Dansarna var suveräna och de två skådisarna som var med fick mig att skratta ett antal gånger. Speciellt Erik (baldejten) han var underbar som butikschef på Supermarket. Så efter att ha sett denna produktion två gånger inom loppet av 3 timmar var min dag fulländad. Så jag uppmanar er alla att se föreställningen denna helg! För den kicka ass.
  Efter skolan var det väntan på buss i götene! Glass, sol och prat med Elin. Nu är jag hemma och ska plugga engelskaglosor. Till och med det känns ganska okej idag!

Denna dag får 4 av 5 toasts i betyg!

image43


image42

brolle är bra, tralala

Hej utvecklingsstörda dag!
Idag har jag hunnit med väldigt mycket, både fysiskt och psykiskt. Jag har haft alla humör man kan tänka sig och jag har nog varit en mycket irriterande människa.
Inledde dagen med att Elin och jag satte oss i biblioteket och jag grejade Veckans Låt tips (Fredrik, blev fruktanstvärt irriterad på min isärskrivning) så nu skriver jag istället att veckans låttips är Kungers-Måndagströst. Sen rusade jag vidare och hade matteprov, vilket faktiskt kände bra för en gångs skull. Hurra! Hade också ett långt snack med min mattelärare och jag är i princip garanterad godkänt eller mer!
Den kommande mattelektionen var mest ett stort psykbryt; folk kastade saker, slängde stolar på varann, skrek, kommenterade osv. vilket ledde till att jag fick ett anfall på en helt oskyldig människa, Sanna! Men allt är glömt och förlåtet. Sedan blev det samhäll och jag med mina hundögon fixade en vecka extra till inlämning av konfliktanalysen!

Historian betydde stor besvikelse och tårarna var nära. Men Linn och jag bestämde oss för att ta picknick i Götene. Det blev shopping på ICA och långt samtal i solskenet. Puss på det!
Sedan ringde Lovisa och frågade om jag ville äta pizza. Hon skulle plugga så det fick bli en snabbis. Vi tog med pizzan hem och 3 timmar senare insåg vi att vi hade för mkt att prata om, så vi la studierna på hyllan och tog en härlig promenad. Nu är jag hemma och har precis insett att jag har ett myggbett på kinden!


BTW. THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES, kommer till Kullenfestivalen i Skara 23 maj!
btw2: Brolle är bäst!


image41

Linn & Jag på sommaravslutning-07

psykopater och solsken

Åter en inspirerande dag fylld av vårväder. Jag som brukar hata tisdagar kan faktiskt erkänna att den här varit helt okej. Det har traglats italienska verb, fotats en deckarserie, ätits veg-mat, pluggats matte och massa annat.
  Psykologilektionen ägnades åt Jim Jones. Psykopaten som tvingade 900 sektmedlemmar till självmord. Människor som Jim Jones borde enligt mig ligga begravda 4 meter under jord. Men psykologi-lektionen blev också min start för positivt tänkande. Jag måste sluta stressa och tänka mer på mig själv! det insåg jag idag.

Efter skolan åkte dafgård och jag till Solveigs tryckeri för att trycka affischerna till Kullen. Så inom en snar framtid kan ni se vår affisch ute på stan i Skaraborgs län. Ja, både jag och fredrik hade förväntat oss stora tryckpressar och papper överallt när vi kom till tryckeriet. Men vi blev snuvade på konfettin. Där fanns en människa, en dator, en Stor skrivare och en miljard papper... ÖVERALLT! det var inte mkt till tryckeri. Jag blev rent ut sagt chockad.
  När vi gjort vår deal med tryckeriet bestämde vi oss för att ta en glass vid Krönikebrunn och steka lite i solen. Klockan sprang iväg och jag tog bussen mot dansskolan.
  Där tog min lycka slut! Efter att ha väntat på tågstationen för att få åka hem säger en mans röst "Tåget från Göteborg mot Hallsberg är minst 20 min försenat" Jag höll ärligt talat på att smälla av. Tredje gången på 1½ vecka som jag blir minst 20 minuter försenad pga KOLLEKTIVTRAFIK! jag blir rent ut sagt mentalsjuk.

När jag kom hem drabbades jag av ännu en panikattack. Imorgon är det inlämning och redovisning av historiaarbetet, och vissa i grupper har inte gjort sitt jobb. Så nu får jag göra det själv. Tack för den!

5.

image40

doften av vår

Nu är det tamejfan vår! Det luktar nyklippt gräs och ögonen rinner pågrundav pollen. Människorna går utan jacka och solglasögonen kommer fram ur lådan. NU ÄR VÅREN HÄR!
  Jag själv har spenderat eftermiddagen i lidköping. Inhandlat ett par byxor och mitt livs första BODY. Jo jag vet, jag har sagt att jag aldrig ska köpa det. Men nu har jag gjort det. Det känns som att man är tillbaka på barndansen, förutom att dagens body är svart istället för rosa med volang. En liten dutt av nostalgi.
  Annars har jag bara supit in vårvädret och varit underbart glad.

Nu lyssnar jag på Brolle och önskar att jag kunde hitta en snygging som han.
Samtidigt som jag irriterar mig sjukt mkt på min nya sms-signal, som har en förmåga att låta som en lergök.

sommaren är kort

Ännu en dag med varma vårvindar. Ytterligare en skolvecka inleds och vi går mot sommaren. Nu är det bara 7 veckor kvar i skolan och sedan är det sommarlov. Sommarlov som ofta betyder sol och bad, sommarjobb, fester och resor med kompisarna. Denna sommaren ska bli den bästa, ja det är så man brukar säga. Men den här gången menar jag det. Förra sommaren var hur lam som helst och när skolan började igen hade jag inget vettigt att komma med. Så den här sommaren har jag lovat mig själv att göra det bästa av möjliga. Det tråkiga är dock att två månader sommarlov går så mycket fortare än två månader i skolan. Men som sagt, man får ta vara på tiden och göra det bästa av situationen. Det är ju dock mitt sista sommarlov. I augusti är det nämligen dags för sista året på gymnasiet och en kommande student.
  Men än är vi inte där, det är ett trettiotal skoldagar kvar innehållandes prov, nationella prov, inlämningar och massor av annat. Dock börjar snart vårtraditionerna visa sig med MV-sjungningar i Botan och brännbollsspel på idrotten. Jag tror faktiskt att vi kan stå ut några veckor till innanför skolans tegelväggar. 7 veckor går fort, och snart är vi där!




varma vindar

Oh let the sunshine in! Hjälp vad skönt det är idag, underbart vårväder. Vårens varma vindar smeker ansiktet, samtidigt som solens strålar ger kinderna färg. Dock börjar de där fräknarna ploppa upp, mindre roligt, men det visar i alla fall att våren är här.
  Innehållsrik dag må jag säga. Vaknade av att Rasta ringde och frågade om jag kunde jobba, jag sa nej. Sen åt Ep och jag frukost. Efter frukosten dök Jehovas Vittnen upp, de hann knappt komma in på trädgården innan dem vände. Emma åkte hem och sedan åt jag lite pizzarester från middagen igår, tog en varm dusch och begav mig bort till Lovisa-2. Vi tog en lång promenad och provade nya GB Cornetto, med citronsmak. Årets törstsläckare! 

Det blev solning och prat, och mer glass! Nu är jag hemma,
ska se på One Tree Hill och plugga Svenska. Heja mig!

somewhere some day.

en förvirrande känsla ligger och gror i mitt bakhuvud. känslan leder till en form av frustration. en irritation över något som jag egentligen inte vet vad den handlar om. men känslan irriterar mig, frustrerar mig och halshugger mig psykiskt. vad känslan egentligen menar har jag ingen aning om. kanske ligger den i mitt undermedvetna, jag tror knappast det, men vem vet. imorgon kommer känslan antagligen vara borta. jag har nämligen sådana dagar. dagar som får att må illa pga sina tankar. har du aldrig kännt så? min dag har varit så bra, men som vanligt dyker dessa tankar upp precis innan det är dags att sova. tankarna håller mig vaken en stund, sedan somnar jag och allting är glömt. tills nästa gång det är dags för ännu en sån här kväll. en kväll med hoppet om att finna svaret!

4.

image38

jag vill ha fredag idag!

Yippie-Ka-Yay motherfucker! Jag har hittat en balklänning och den sitter perfekt. Så där tog det letandet slut. Jag är överlycklig. Jag såg inte fram emot den här dagen alls, men hittills tycker jag att den har kickat ass.
  Psykologiprovet går ju att diskutera, men ett VG ska jag väl kunna knapra ihop. Hoppas jag! Annars har dagen varit rättså soft. Minister För En Dag, var hur kul som helst. Synd att tiden gick så fort. Jag hade kunnat agera Utrikesminister ett tag till. Kanske en framtid som politiker? Ne jag tror inte det. Även om det var drömmen en gång.

Ikväll blir det en helkväll här hemma. Familjen samlas för middag och mys, såklart så-ska-det-låta också!
  Bror Christoffer kommer hem från sitt hem, men även C's bästa kompis kommer hit från Sollefteå. Så det blir långa samtal denna kväll. Något jag ser fram emot faktiskt. En skön kväll hemma!
  Imorgon kl.11 blir det jobb, servering för biskopen och hans kompanjoner. Nu ska jag däremot hjälpa mami och sen se på One Tree Hill!

Hej så länge.

SYTYCD

JUNIOR kickar ass i So You Think You Can Dance, och jag kan inte sluta le.
  Min panik bröt aldrig ut i nåt riktigt nervsammanbrott, okej jag var nära gråt ett tag, men det var pga annat än klänningen. Nu har jag 3 klänningar till att prova och jag hoppas innerligt att någon ska passa. Om det finns en Gud, hoppas den är på min sida.

Imorgon blir det låååång dag i skolan. Psykologiprov (YAY!), engelska glosor och Minister För En Dag. Så imorgon kommer JAG, att styra ett världsland!

3.

image37



Panik, med stort P

Ohja, jag har lite smått panik och den känslan börjar gå mig på nerverna. Framför mig ligger psykologibok och anteckningar, just nu tänker jag bara PSYKOLOGI! Förutom när det gäller en sak...balen!
  Ja det är nämligen så att de två fina klänningarna jag har fått låna är förstora så där gick mina planer i kras! Ajsingen. Nu är det dags att tänka om och leta vidare. Så nu är det en riktig efterlysning på G, har du en klänning i storlek 34/36. HÖR AV DIG!

Nu måste jag återgå till psykologin och försöka att inte få ett nervsammanbrott.
tillbaka senare, förhoppningsvis med hälsan i behåll!

2.

image36



operation klänning!

Idag har jag från den stunden jag vaknat bara haft en tanke i huvudet... sommarlov! Och den tanken hänger i.
  Inledde dagen med att åka till friss för att göra om mitt misslyckade-oranga-hår, det blev en klar förbättring och jag är ett steg mot blond. Under de 2,5 timmarna hos frisören läste jag psykologi och var allmänt duktig!
  Dagen till ära hade jag bara en lektion, bestående av eget arbete, vilket ledde till att jag inte gjorde ett skit. Mindre duktig! För att dra till min rubrik får jag väl berätta att jag idag blev bjuden på MV-balen. Min dejt är Erik och jag är nu i jakt på balklänning, hurra, det som gick så bra förra gången!
 
Balen äger rum 24 maj, vilket betyder dagen efter Kullenfestivalen. Jäklar vilken helg. Plus att morsdag är på söndagen, grattis mamma!
  Här nedan får ni nu se ett skräckexempel på klänning. Den har allt jag inte vill ha.
Den är: rosa, stor, maräng-lik, prålig, hysterisk och allmänt gräslig. Så nej tack! Har ni någon balklänning där ute som bara gapar efter en tjej som jag, kontakta mig!

image35



hatkamp!

Jag hatar officiellt Västtrafik och Connex. För på två dagar har de orsakat att jag kommit försent.
  I fredags dök inte min buss upp och idag var tåget från Gbg försenat minst 40 min, så jag ringde pappa och halvgrät, så han hämtade mig i lidköping efter danslektionen!

Från och med nu är jag och kollektivtrafiken yttersta ovänner!



Forza Silvio

Godmorgon mina vänner, klockan är snart 8 och det här är nyheterna.
Vi kan idag konstatera att Silvio Berlusconi har vunnit det italienska valet och är
för tredje gången nu premiärminister. Berlusconi är Italiens rikaste man och har mest inflytande på media.
Så Heja högern i Italien får han väl lov att säga!
  Annars kan man man idag läsa om Engla, hon kunde överlevt om dna hade tagits på rätt sätt tidigare osv. Det var också många svenskar som tog initiativet till att tända ett ljus för Engla i sitt fönster kl.21 igår, jag var en av dem!


Nu är det dags för italienska lektion, ska jag flytta till Italien om lite drygt 1½ år så får jag nog plugga på nu.
Peace!

låt henne se ljuset!

Gör som jag, tänd ett ljus för Engla kl. 21.00 ikväll.
För att visa ditt medlidande!


image34

1.

image33



Benjamin

Morgonsoffan - ungdomsreporter, Benjamin



lama liv, ge mig ett tecken

Ja idag är en sån där funderar-dag, en vilja-lämna-sverige-dag! Idag har jag övervägt alla fördelar med Sverige mot alla nackdelar. Jag gjorde en lista och låt mig säga att nackdelarna övervägde. Detta gjorde att jag fick ännu en bekräftelse på att jag inte borde lämna det här stället efter skolan. England överväger, men nu har tankat flugit iväg till Italien. Vad sägs om att ge allt med italienskan resten av denna terminen och nästa år, och sen dra? Läsa italienska på Italiensk College samtidigt som man lever livet i huvudstaden. Jo tack, det låter inte helt fel!

Jag vet att jag är en riktigt planerare, men hur skulle du gjort,
AuPair i London
eller italienskstuderande i Rom?

image31

the cliffhanger

Idag kan jag känna lukten av stress på 3 km avstånd och jag känner att paniken börjar bryta ut innanför pannbenet på mig. Dagen har varit hur intensiv som helst, men äntligen kan vi säga att vi är klara med Studëntligen.
  Nu väntar bara 4 ännu mer intensiva dagar innan det är helg igen. 4 dagar innehållandes 3 prov, läxförhör, balettlektion och regn! Fy skam. Men man kan ju tänka "det är bara 9 veckor kvar till sommarlov". Den tanken + några djupa andetag kan jag behöva. Så gott folk, ursäkta mig om jag är otrevlig de närmsta dagarna, men min ursäkt är att stressen har fällt krokben på mig.

Nu har jag precis tagit en lång, varm dusch och ska nu se på Katreen 21.30 och läsa K. Schulmans blogg.
  Ikväll blir det för första gången på typ 4 dagar som jag verkligen sätter mig vid tv:n, så ikväll ska jag unna mig en timme framför Cashmere Mafia.

besvikelse på the 80's

Ja tidsresan tillbaka till 80-talet kanske inte blev lika lyckad som vi trodde! Men vi hade ändå roligt och träffade i alla fall lite roligt folk. Jag är grymt besviken på dig Lidköping, du hade mitt hopp!

Nu är jag i alla fall hemma igen, efter att ha haft en hyffsat rolig kväll ihop med vänner som avslutades med korv och västkustsallad och en grymt sut taxichafför. Skam!
  Nu ska jag i väg på 45-års kalas, hallelujah i höjden. Det blir i alla fall god mat och tårta, vilket jag uppskattar. Idag är nämligen en sån dag jag bara vill ligga i soffan och äta onyttiga saker.




back to the 80's

Idag är det lördag vilket betyder sovmorgon! Men idag betyder lördag också att vi ska ta tidsmaskinen och resa tillbaka till 80-talet. Det ljuva 80-talet! Det har laddats med 80-tals låtar hela dagen och outfiten är klar. Nu väntas bara en härlig eftermiddag med förberedelser tillsammans med Carro & Emma. Förfest och sen är vi där!

Gårdagen var jättemysig. Starten på kvällen kan dra åt fanders, jag hatar nu officiellt Västtrafik och dess bussar mer än någonsing. Efter att ha väntat på bussen i 25 min insåg jag att den inte tänkt att dyka upp. Toppen!
 men emma har en snäll pappa, så han hämta mig och sen kunde vi åka till Skara. Det blev pizza på Rocco och vindruvsshopping på Munken. Sedan till Lisa för att spela "Vilda med gester" (?) eller vad det hette, gäster med gester, alltså ett charadspel. Det var också tid för att se på Gladiator. Skräll, efter 5 min hade jag somnat och sov igenom hela filmen. Till sist kom vi i säng och somnade kl 4, Sandra och jag. Så en sovmorgon var behövlig!

Nu ska jag med tåget.
ha det bra! jag lovar att hälsa 80-talet från er.
peace!

måndagströst!

efter att ha tagit fram strykbrädan och strykjärnet och hunnit bränna mig en gång så sitter jag i alla fall här med nystruken tröja och lätt uppvikta baggyjeans. Det vrålar ut musik ur mina högtalare och musiken är skriven av nya favoritbandet, KUNGERS! De är sjukt bra och för er som blir intresserade så kommer dem att spela på Kullenfestivalen!
Nästa låt på tur är Sugarplum Fairy-She, också dem en akt på Kullen! Men men, nog om Kullen. Eller en sak till föresten, affischförslagen blev DÖsnygga och det kommer bli svårt att välja. Vilket det än blir så kommer det bli apsnyggt.

Om en cirkus en timme går bussen till Götene och sen vidare till Skara. Pizza på Rocco är det som gäller med Lisa, Emma, Daniel, Sandra och Emelie. Mys ska det bli! Senare ikväll blir det charader, Gladiator och övernattning för min del hos Sandra. Det kommer bli en toppenkväll med Rom-gänget, det kan ni lita på!





Kungers-måndagströst:



KULLENFESTIVALEN 2008
www.kullenfestivalen.se

fredag morgon!

Klockan är snart 8 och det är dags för engelskaprov. Inget vidare, eftersom jag inte hunnit plugga. Men vi får hoppas på att jag har grammatikkunskaperna i behåll. Annars är det psykologi och italienska som gäller idag, vilket betyder tidig eftermiddag!
  Hem och göra sig iordning och sen tillbaka till Skara för ännu en Rom08-reunion, ikväll är det pizza och Gladiator som gäller!


Nu ska jag iväg ner till Media för att fixa det sista med affischerna till Kullenfestivalen!

Årets första!

Herregud i höjden! Jag har nyss mördat, dräpt, dödat, ja kalla det vad ni vill, årets första mygga!
Jag hatar dem asen mer än något annat och jag hade inte förväntat mig att döda den första redan den 10:e april. Myggjävlar, ni gör ingen nytta här på jorden, sluta stick mig och flyg er kos!

plugga-hela-tiden-eftermiddag

Nu sitter jag hemma hos Emma O och har precis avslutat ett flertal timmars pluggande. Vår artikel till Studëntligen är äntligen klart och vår del till historiaarbetet går nu att lägga på hyllan! VI ÄR KLARA.
  Idag har jag annars ägnat mig åt att vara estetisk och övat på skådespel på två teaterlektioner. Det har varit både underhållande och krävande, men framförallt riktigt roligt!

Jag fick även reda på en rolig hemsida idag; Bellasuger, som är en "förfining" av Blondinbella och hennes blogg. En mycket underhållande hemsida kanske pga att jag själv inte är ett större fan av Blondinbella, men vem ni än är, kolla gärna in sidan, lite komiskt är det!

Nu ska vi se på Linas Kvällsbok, för efter som jag är så har jag inte sett den.
skepp-&-hojj!

goodmorning sunshine

Godmorgon alla där ute!

Klockan är runt kvart i 8 och det är dags för ännu en skoldag.
Estetisk verksamhet som gäller hela dagen som sagt och jag är laddad till tusen...not! Jag är trött som sjutton och är inte pigg på något alls. Men en bilfärd till skolan med Lasse Lindh spelandes i öronen, "jag ger dig inte min morgon, inte min dag, du får nåt så mycket bättre du får hela jävla jag..." Ja visst, han är underbar! 

Nu är det dags att inta skolmiljön och ännu en gång försöka göra sitt bästa. 
Peace out!


 

ingen är hetare...

...än en estetare förutom en samhällsvetare! ah så går sången. Imorgon är det estetiskt verksamhet hela dagen och det är teater som väntar för min del. "att vara eller icke vara...det är frågan", Ja Hamlet kanske inte riktigt är min grej men wtf. Jag hade ju föredragit en heldag dans, men ödet verkar inte vara på min sida den här veckan, den här månaden, det här året. Jag ska ta vara på mina teaterlektioner och leva ut mitt verkliga jag.

Idag har jag shoppat ännu lite mer till min 80-tals outfit och imorgon är den komplett. Det är ett verkligt under om det blir snyggt, men vadå? 80-talet var inte snyggt, det var coolt!
  I samma veva som jag shoppade 80-tals kläder blev det nyköp av en väska för 15 kr, heja secondhand! Det var dock inte alls som inhandlades, i en annan butik hittades en söt tunika, den provades, betalades och nerstoppad i en kasse! Ännu en gång har jag gjort av med "onödiga" pengar, men vadå, på söndag är det släktkalas, då är det nödvändigt med ett nytt klädesplagg.

tack för mig!

YESBOX!

GAH & Hurra!
Junior gick vidare i So You Think You Can Dance, när jag ser han dansa längtar jag bara tillbaka till alla discotävlingar man varit på de senaste åren. Aja, Junior är grym och kommer vinna!



btw, så äter jag popcorn och vill informera er om att Götene vann mot Skara idag på hemmaplan. Yej!

Punkt SE

På tåget hem från lidköping förut satt jag och läste en halvt sönderriven Punkt SE.
  En hyffsat bra tidning, bättre än Metro iaf, men skit samma det var inte det jag skulle skriva. Jag läste nämligen dagens krönika, eftersom att jag är ett stort fan av sådana. Den passade så bra in på mina egna tankar just nu och när jag såg vem det var som skrivit den så började jag småskratta för mig själv. Krönikans rubrik lyder "Magin i livet är tillbaka med våren", visst låter det poetiskt? Ja det tyckte jag i alla fall.
  Författaren till dagens krönika var Carolina Gynning som jag skrivit en del om den senaste tiden. Det var ingen sån där spetsig krönika som jag brukar tycka om (alex Schulman tex) utan en mer soft text som bara fick en att känna lyckorus. Krönikan kan ni läsa här: Dagens krönika, Punkt SE

Annars läste jag lite om årets band på Liseberg. Det ser bra ut; Soundtrack of Our Lives, Timo Räisänen och Salem Al Fakir. Ah det får väl duga i alla fall!

Viva the 80's

Idag är jag på toppen humör, även om jag haft lite motgångar sedan jag steg upp i morse. Men jag har i alla fall gjort det bästa av situationen och det slutade helt okej!
  Jag var verkligen urtrött i morse när klockan ringde och efter att ha snoozat 5 gånger gick jag äntligen upp. Påväg till skolan somnade jag med Lasse Lindh i öronen. Dagen rullade på och när Foto-lektionen kom så fick vi istället arbeta med Studëntligen, men Emma O och jag kom ingenstans i vårt arbete. Det var ett frebilt letande i skolkataloger från 80-talet, i jakt på bilder på gamla djäknar. Men ingen lycka funnen!
  Vid 13.30 tiden fick jag dock ett uppmuntrande sms, Erik Sand frågade om jag befann mig på Katedral, för han skulle komma och sätta upp affischer om 70/80-tals discot på lördag. Jag mötte honom i receptionen och tog med han på rundvandring på Katedral. Han övertalade mig också till att gå på 70/80-tal på lördag.

Efter att ha tappat bort nycklarna och hittat de igen, åkte jag, daniel och axel till lidköping för att möta josef på vägverket. Grabben hade klarat uppkörningen och vi firade med pizza/kebabtallrik. Mums och GRATTIS!
  Sen shoppa lite inför lördag och vidare på balettlektion.


Jag har blivit kär i 80-talet. Ja faktiskt så ligger det 3:a på min lista över saker-som-gör-mig-lycklig. 80-talet var fritt och färgerna var läckra. Rubikskuben tog sin början, man lyssnade på Michael Jackson och Madonna, klädde sig i tights och body, håret var våfflat och uppsatt i en hög tofs! Just det, man får inte glömma benvärmarna, fulaste men mest bekvämma plagget, ever!  Alla var så glada. Det enda negativa var väl att Palme blev skjuten. I alla fall, jag är lite småförälskad och därför kommer jag återuppleva 80-talet i lidköping på lördag!

The U.S

Okej, jag är en nörd i vissa avseenden. Alla vet det, jag också! Just nu håller jag på med en sån där nörd-grej. Det händer ibland att jag får för mig saker som jag ska göra. Tex, läsa minst 5 böcker på en vecka, lära mig 20 nya engelskaglosor, lära mig alla länder i afrika m.m. Just nu däremot ska jag höja min nördighetsfaktor med att lära mig alla USA's delstaters namn och placering. Helst tills på söndag, det är i alla fall mitt mål!

Dock har jag mycket annat att göra den här veckan. Så Stat-kunskapen kommer tragglas på bussen och väcker någon mig natten mellan lördag och söndag och frågar var Arizona ligger, så kan jag svaret på det!

image30

välkommen, ja tack!

Välkommen till Landet Tristess!
Idag är det jag, Lovisa som kommer vara er guide.
Vi kommer inleda dagen med en rundtur i Landet Tristess, efter det kommer vi att stanna vid tråkighets-kullen för att se den vackra utsikten och där ha picknick. Vi fortsätter sedan dagen med tråk-boll, vilket är en nationalsport här i Landet Tristess. Dagen avslutas sen med en guidad tur genom tråk-&-lol-museet. Har ni några frågor är det bara att avbryta mig, jag svarar på de frågor jag kan!



en beskrivning av min dag där man kan byta ut picknicken mot lunch i Kaffis. Tråk-boll skulle kunna bytas ut mot badminton och den guidade turen genom tråk-&-lol-museet är en skit bra beskrivning på Katedrals korridorer där varenda kotte är en prydnad, som det står LOL i pannan på, som ska ses på ett museum.
  Ni märker väl det själva. Jag har haft en tråkig dag! Jag ville inte gå upp i morse, jag var såå trött! Kan bero på att jag inte somnade förens 02.30 inatt och för att jag konstant drömde otäcka drömmar. I alla fall, jag beslutade mig iaf för att åka i tid till skolan. Det skulle jag aldrig gjort. Väl i skolan kl 8.45 får jag reda på att jag egentligen börjar 12.40. MY GOD! jaha, så det var bara att tillbringa runt 4 timmar i Kaffis. Dock i bra sällskap.
  Efter skolan blev det bokning av slingor hos frisören. Ja, tack vare ont om tider måste jag stå ut med det här håret i 1 ½ vecka. hörde ni, EN OCH EN HALV VECKA!
  Dagen piggades upp en aning då jonas frågade om jag ville gå på promenad. jag tackade, ja!

Nu sitter jag återigen och lyssnar på Sugarplum Fairy och tänkte ta mig an ett par Andra Avenyn-avsnitt.


btw. DANIEL FYLLER 18 år IDAG + att han klara teorin. BIG CONGRATZ!

27 dresses!

Illamåendet kryper upp längst med halsen på mig, som hulkningar. Att se det där sötsliskiga tramset var en gång något roligt. Jag blev så glad och vadå, lyckliga slut är väl det bästa som finns?
  Ärligt talat, att behöva genomlida ännu en sockersöt kärlekskomedi är outhärdligt. Men idag hade jag ändå bestämt mig för att se den nya filmen 27 dresses, den är ju så kritikerrosad. Men redan efter 20 minuter kunde man lista ut slutet och då tappade jag tålamodet. Jag har insett att jag har gått ur det där stadiet, romantiska komedier är ingenting för mig. Jag kapar hellre av mig armen än att se fler sånna filmer på bioduken.
  Men aldrig ska man säga aldrig. Filmen var väl hyffsad för sin genre. Men alla de där filmerna är ju likadana. Jag lär väl se fler sånna där filmer i mitt liv, men jag hoppas jag slipper nu på ett tag.



På tal om tragiskt. Igår inträffade världens disaster. Ni som läste gårdagens inlägg vet hur bra min dag började. Det var en sån där härlig vårdag när lyckan bara spritter i kroppen. Men Schi fick jag. Ett svart moln lade sig över mitt huvud och när eftermiddagen kom och jag satt med hårfärg i håret så brakade helvetet lös. L'Oreal Couleur Experte Multi-Tonal förstörde min dag. Vadå anti-orange effekt. "för det är du värd", ah visst! 
  Nu sitter jag i alla fall här med halvoranga slingor som färgat av sig i resterande hår och är i stort behov av en duktig frisör. Imorgon eftermiddag intar jag första bästa salong i hopp om ett mycket bättre resultat!

siesta-a-la-fiesta

det fullkomligt dunkar ut musik ur mina högtalare, till och med en döv hade hajjat till.
det är tid för siesta, men istället kör jag en egen lite fiesta. idag är en sån där riktigt bra dag då det spritter av glädje i hela kroppen. Att vakna sent, äta lunch istället för frukost, se på gamla repriser, dunka musik och vänta på Warren.
Jag hoppas innerligt att dagen kommer fortsätta i samma anda. Samtidigt som jag njuter av stunden hörs tonerna från Sugarplum ur högtalarna och jag blir lycklig!

Ikväll blir det ännu en ringa-och-rösta-på-favoriten-kväll! För ikväll är det Körslaget. Även om Sofie är med i Team Linda så är det ändå Brolle Jr som är favoriten. Om jag ska vara ärlig, jag är lite småkär i honom, hejdå!


image29


Now 'cause you got the soul of the sun

talang 2008

idag börjar talang 2008 på tv4. Återigen är jag grymt besviken på mig själv. Ännu en gång kommer jag sätta mig framför en urdålig tv-show och ringa och rösta. Talang 2008 i Sverige är ju hur löjligt som helst, jämför sveriges vinnare 2007 med storbrittanien; buktalare v.s paul potts. Hej patetiska människor!
  Jag tycker däremot om Paul Potts, han är en oslipad diamant.

Men nu ska jag förflytta mig till soffan för att se på när svenskar förnedrar sig själva i tv!

hej ont i ansiktet!

Ja jag har ju inte ont i ansiktet, för när man säger så så låter det som att man blivit nedslagen. Och det har tamejtusan inte jag blivit. I alla fall inte av något annat än en förkylning på 5 veckor. Jag tror snart att jag kommer få bestående men och förkylningen fortsätter längre. Idag känns det som att mina bihålor ska sprängas och vad gör man när alla tabletter i världen inte hjälper? Jo man gnäller, halvgråter och åker hem från skolan. Så det var exakt vad jag gjorde och jag ber om ursäkt till alla som jag varit otrevlig mot.
  Väl hemma tog jag ännu en tablett, drack ett glas vatten och kilade i säng. efter 3½ timmes sömn mår jag bättre, förkylningen är dock kvar och det irriterar i hals och näsa, men jag är i alla fall bättre. Framsteg, ja!

image26
samtidigt som mitt huvud har en förmåga att kännas sprängt så försöker jag ändå att lyssna på musik. Musiken gör att det verkar mer i huvudet, men det är det fan värt. Just nu lyssnar jag sönder Kaiser Chiefs-boxing champ, bara för att den är så himla bra!


imorgon blir det förhoppningsvis Småstadsfestival i lkp, pga jobb på söndag blir det inte Gbg i helgen. Så då får man ta saken i egna händer och hitta på något annat skoj! Imorgon går jag också ett steg mot en blond hårfärg. I sommar kommer ni kunna återse den gamla Lovisa på nytt, ungefär som när Jesus när han uppstått från det döda.


btw, Våren är här!

kullenfestivalen + irritationsmoment

1 . KULLENFESTIVALEN kommer bli galet i år, och då med betoning på galet!
den 23 maj äger festivalen rum i Skara, gratisfestival så även ni snåla är välkomna.
Det kommer i år att bjudas på feta band som hästpojken och kungers. Sist men inte minst
kommer vårt headline att vara SUGARPLUM FAIRY! så ni är galna om ni inte kommer dit




2 . Introt till "If I used to love you" dånar in i mitt öra samtidigt som mobilvibratorn surrar som fan. Varje morgon blir jag lika irriterad och eftersom jag väljer att snooza i en halvtimme innan jag går upp innebär det att jag får höra det där jävla introt minst 3 gånger, OM DAGEN! Jag tycker om låten, men att den är min alarmsignal gör att den är förpestad, jag kan inte längre lyssna på den utan att bli irriterad, och så är det med alla låtar som jag någonsin haft som alarmsignaler. I morse blev jag så förbannad att jag stängde av telefonen och somnade om. Nu vaknar jag istället till Miss Blue, pga att jag redan hatar den låten!





annars har min dag varit bra. soft skoldag och sen NTV-möte ang. Kullenfestivalen. Vi fick ut mkt av mötet och jag som alla andra i föreningen är nöjda. efter mötet blev det en tripp till lkp för att sedan invänta tåget hem. I lidköping hade jag sällskap av mattias och hans cykel urban. Tack för sällskapet!

Gynning, en sort för sig.

Jag tror jag har tagit upp det förut. Alltså fenomenet Carolina Gynning, tidigare känd även som BigBrother-Lina. Hon är för mig väldigt fascinerande. Okej hon kanske verkar blåst och bortkommen, men jag tror ärligt talat att hon är en riktigt klipsk människa.
  Jag läser för tillfället Gynnings bok Ego Girl ,som handlar om hennes liv. Efter att ha läst hela eftermiddagen och kommit igenom 7 kapitel är jag riktigt imponerad. Det är en gripande berättelse och genom att läsa såhär långt i boken har jag fått en liten uppfattning om varför Carolina är som hon är.

Jag tycker att  hon är ball, hon kör sitt eget race och lever livet.
Efter Ego Girl är det dags att införskaffa boken Privat, som hon skrivit ihop med A. Schulman.
Den boken kan ju inte vara annat än bra!

back on track!

det är lite drygt en månad sedan jag befann mig på bloggen. Mycket har hänt, både gott och ont. Så jag kände att jag behövde ett avbrott från cyperspace och försökte istället att på riktigt försöka ta tag i mitt liv. 
  Dessa fyra veckor har innehållt sjukdom, italienresa, påsk inkl påsklov, plugg, jobb, premiär som frilansjournalist och mycket annat. Tiden har rusat förbi och jag tänkte för någon vecka sen att jag nog är redo för att inträda lovisasofia igen, med påtryckningar från längtande läsare. Roligt att folk har hört av sig och sagt att dem saknar mina dagliga små inlägg.

Angående min resa till Rom kan jag inte säga mycket annat än att det var en av de bästa veckorna i mitt liv. Den underbara känslan som genomrusade i min kropp under den veckan är mycket svår att förklara och därför kommer jag strunta i det. Det räcker med att ni vet att jag hade det bra. Bilder kommer komma upp på bloggen undan för undan, men är ni väldigt nyfikna kan ni ju alltid besöka min bilddagbok dagarna 7-13 mars. Där mitt gästlösen en vecka framåt är: oasis
  Detta inlägg blev lamt och tråkigt, men jag kände att jag behövde sammanfatta mig lite.

Jag hoppas att ni kommer igång med att läsa min inlägg igen.
För nu är lovisasofia back on track!

image25

RSS 2.0