vill ha!

image20

den här tröjan är ball, och den vill jag ha :)

shirtstore, 169kr.

dagens filmklipp!

DAGENS FILMKLIPP:
Palmer är mannen som frivilligt badar i Vingsjön, Axvall den 29 feb.
Han fick kramp, kände inte benen och fick svårt att andas.
Ändå funderar han på en del-2 på måndag, Flämslätt. Stor eloge!


småstadsshopping

fredagen är här, men blommor och bär! okej inga blommor och inga bär, men det är i alla fall fredag :)
Nu väntar lååånghelg, har nämligen studiedag på måndag, sen är det bara två dagar i skolan och sen väntar Rom.  Helgen är rättså fullspäckad, allt från Så ska det Låta till fotbollsmatch.

Idag började jag halv tolv, men åkte till skolan tidigt för att se den efterlängtade fotbollsmatchen mellan Berguven och Fotbollsgymnasiet, sistnämnda vann med 2-1! SUCK ON THAT! 
  Extra-matte och sen Italienska. Efter plugget åkte Emma och jag till Lidköping. Åt på Elake Måns och myste. Gick sedan på stan och jag hittade ingenting, Emma hittade en vrålsnygg tischa och jag blev avis.
  Emma tog bussen hem och då träffa jag Jennifer, vi fortsatte gå på stan och då började inköpen. Jag känner mig nu ganska pank, men ändå har jag inte köpt något onödigt! Bra lovisa! Skulle köpt mascara, men jag strunta i det för att det är så jäkla tråkigt...

Btw, stor eloge till Palmer som idag simmade och dök i Vinsjön(?), inte dåligt av dig.
v. 8 Daniel
v. 9 Palmer
v. 10 ?


DAGENS INKÖP:
  • Svart/blå/grön t-shirt från CheapMonday
  • Vit/röd/gul t-shirt från CheapMonday
  • Grå/vit t-shirt från h&m
  • grön stickad mössa, Lindex
  • lila sjal, Lindex





dagens filmklipp!

DAGENS FILMKLIPP:
idag är dagens filmklipp en hyllning till favoritlaget.
ett härligt minne från 2005.



LIKA SOM BÄR?

enligt ett ANTAL personer är jag lik Annie Golden från filmen och musikalen HAIR. Det finns inte många bilder från filmen, men jag har hittat en. Det sägs att vi är sjukt lika när vi ler, men jag vet inte :)

sjukt dålig jämförelse det här, men det får duga idag iaf!

image19


hårfärgning & premiär!

Jag tog sovmorgon idag... mumma! valde att göra historiaarbetet på annan tid, vilket var helt okej med lärare osv. Men som sagt, sovmorgon för mig betyder att sova 30 min längre, så jag vet inte om jag kan kalla det sovmorgon. 
  Dagen inleddes med att jag får höra från lite MoPare att jag är lik någon i musikalen Hair, så detta ska kollas upp. Jag kommer med en lika-som-bär lite senare. Dagen rullade efter detta på, hade uppsats på Macbeth på morgonen, tema: Maktbegär - vad kan en människa göra för att få makt? dra referenser till Macbeth. Sen fortsatte Shakespeare-andan och Daniel, Axel och jag gjorde klart engelskafrågorna kring Shakespeare. Lååång håltimma, var sedan vad som väntade. Den tillbringades i bibblan med Andjelo, Sofia och Daniel, Lisa kom även och gjorde oss sällskap lite senare.

En intressant sak som Daniel tog upp idag var att när han var liten så ville han ha JÄTTE långt hår, helst ned till knäna, för det skulle underlätta att gå på toa det, använd håret istället för toapapper och klipp sedan av håret som du använt. Jag vet inte om detta låter som bra, jag är mycket tveksam. Det gav i alla fall en hel del skratt :)
  Efter plugget åkte jag till Götene, handlade med mamma, köpte present till lill-kusinen som fyller 5 och strax ska mami färga mitt hår. Ikväll blir det kycklingfilé och färskpasta, men det bästa av allt, ikväll är det premiär av Private Practise, ja tack! jag ska titta!


Börjar halv tolv imorgon, men ska åka till skolan redan till 9.00 för att se Berguvens BK möta Fotbollsgymnasiet. Vem som vinner? ja den som lever får se.

dagens filmklipp!


DAGENS FILMKLIPP:
denna lilla söta flicka berör med en låt som honsjunger till sin bror,
 som befinner sig i Irak och krigar för USA's mening.


jag kan se ljuset...

...oftast brukar man säga så när man har haft en nära-döden-upplevelse. Men idag säger jag så på grund av något helt annat. Slutet kommer allt närmre och snart är tiden helt inne, om tre veckor närmare bestämt. Då är det dags att gå från omogen skitunge till omogen nästan-vuxen. Då är dagen kommen, dagen som jag sent kommer glömma, dagen då jag tar bort min tandställning! NO MORE BRACEFACE, hallelujah! Inte illa va? Nu kommer jag inte längre behöva fundera på om jag har mat i tandställning, tänderna kommer inte vara ömma, jag kommer kunna äta vad jag vill och människor kommer sluta glo på min käft.

Ni där ute kommer bli sjukt avundsjuka på mig när ni ser vad 10 månaders tandställning kan göra, ärligt talat, den gör mirakel. Men idag är jag arg på den, för det ömmar i hela munnen och tandläkaren som skulle fila mina tänder fila i mitt tandkött, BAH! Men men, om några veckor är det över och jag är FRI!


för övrigt har dagen varit helt okej, hade 1 ½ lektion och nu är jag hemma igen. Har precis ätit gourmet-mat i form av köttbullar och makaroner, så jag är nöjd! Nu väntar lite Macbeth plugg, för imorgon är det uppsatsskrivning!

MAKT ÅT SHAKESPEARE.

dagens filmklipp!

DAGENS FILMKLIPP:
låt skriven till Barak Obama i amerikanska presidentvalet.


hat mot msn!

Hemma från veckans balettlektion och den här lektionen var faktiskt den roligaste på länge. Det blev mycket dans idag och inte så mkt teknik vid stången. Linn var på plats denna vecka också, vilket gjorde lektionen lite roligare :)
  Innan jag begav mig till lidköping såg jag på när amanda försökte göra klart sin dans som ska redovisas på torsdag, nå amanda, hur gick det? hehe.

Nu är jag i alla fall hemma efter lite på tågstationen i lkp. Där var det ett fasansfullt liv idag, tonårskillar som bryter upp en dörr och äldre dam i väntan på taxi. 
  Strax blir det hamburgare-och-strips-a-la-mami och jag är dö hungrig. Sedan är det Gynning som varje tisdag och Brothers and Sisters.

Är tillbaka senare med dagens filmklipp :) som också är veckans-grej!
Ci vediamo!

Psykolgiprov på ingång

Då var det tisdagmorgon och det är snart dags att dra till plugget. Italienska väntar första lektionen, Buongiorno! Något annat som väntar idag är psykologiprov och jag kan erkänna att jag är måttligt nervös. I eftermiddag är det balettlektion och sen är det dags för hemfärd igen.

Ci vediamo!

dagens filmklipp!

DAGENS FILMKLIPP:
du är min vardagshjälte


Expedition dokusåpa

Idag på mediakunskapen diskuterade vi dokusåpor genom åren och att Sverige faktiskt var först i världen med dokusåpa, visste ni det? Det är i alla fall sant och först ut i mediavärlden var Expedition Robinson. Det var verkligen en serie som ALLA följde. Men varför? Idag fick vi se bakom kulisserna på såpan och ja, jag kan nog erkänna att jag inte skulle vilja delta en säsong!

Men efter Robinson har det ju kommit hur många dokusåpor som helst, alla lika patetiska. Det var Baren, Paradise Hotel, Bachelor, Big Brother, Farmen och säkert massa andra. Men varför kollar man på de då? Om det nu är så patetiskt. Det kan inte jag svara på, vi svenskar tycker antagligen om att se folk göra bort sig i tv, dock har ju vissa av dessa slagit igenom rätt stort utanför dokusåpavärlden, tex Carolina Gynning, Emma Andersson och Alexandra Zazzi.
 
Om jag skulle kunna tänka mig att vara med i en dokusåpa? Mitt svar får nog bli nej. Men nu är frågan, skulle du ställa upp i en dokusåpan med chansen om att vinna en miljon kr?


Nu blir det lite psykologi plugg och sen ska jag se på Juno :)

måndagmorgon..

Godmorgon!
Nu har ännu en vecka påbörjats. Är lika trött som vanligt vill jag lova, måndag morgon! det brukar för det mesta betyda sovmorgon, men idag var jag ambitiös och åkte tidigt till skolan för att plugga psykologi. Just nu är hjärnan fylld av kognitiva teorier, freud och perception. Höll på att somna i biblioteket så jag kände att det var dags för paus.

Nu väntar en lång skoldag, teori på idrotten, manligt-&-kvnnligt-ideal på samhällen och Macbeth på svenskan. Sedan väntar ännu mer psykologiplugg, men jag ska också hinna med Anna Pihl och 2900 Happiness.


confession 5.

CONFESSION FIVE - lipsill

Min femte och sista confession, imorgon börjar nämligen en ny grej. Vad det är? det är en hemlis, så den som lever får se. Men min sista confession handlar om lipsillar. Jag själv är en otroligt känslig person som gråter för minsta lilla. Men den stora lipsillen dyker upp när jag ser på olika tv-program eller på film. Jag lipar alltid till OC och det går inte ett enda avsnitt utan att jag gråter till Extreme Home Makeover. Jo jag vet, jag är mesig. Men sånt är livet!

0-3, vilken soppa

Kan meddela att hällekis damlag idag förlorade med 3-0 mot Kållandsö. Vi förtjänade inte att förlora, vi var hur bra som helst första halvlek men vi blev för trötta. Men men, ny match nästa helg och då är det bara att ge järnet.
Finns det någon målvakt där ute som bara lääängtar efter att få spela i hällekis, säg till!

Jag är hur trött som helst, men nu måste jag sätta mig och plugga psykologi. Prov på tisdag! mvg nästa? ja tack!
Ikväll väntar som varje söndag Wallander, denna söndag väntar också mumsmums, sånna där chokladkakor ni vet. Super gott!

Ne nu ska jag göra toast och sen plugga.
xoxo - lovisa

SKRATTFEST

Mitt enda konstaterande är att jag har skrattat sönder mig från kl 16.00 idag, fram till kl. 00.00.
Att starta dagen med en promenad på Kinnekulle och fortsätta den med fika i österäng, strög i götene, pizza, fjortismusik, samling av vuxenpoäng, melodifestivalen och frågesport. Haha, vilken jäkla skrattfest. Johan, Gustav och Lovisa-2, ni förgyllde verkligen min kväll :)

citat från Johan:
1. "Finns det inga barnfrågor för sånna under 12 år eller utvecklingsstörda?"

frågan gällde nordamerika.
2.  "Öhm lidköping...läckö? eller ah varberg?"

ja visst, det låter inte skoj, men det var det!
Ja jösses, nu lär jag leva minst 20 år längre än väntat.


image18

äntligen lördag igen

Då var det lördag igen, hur skönt som helst!
Gårdagskvällen var hur bra som helst, inleddes i Götene, med pizza på gatuköket tillsammans med alla grabbarna och emma! sen gick vi vidare till UKM och det visade sig att Mission Failed inte gick vidare, utan en bitboxare och en tjej med fiol gick vidare till regionsfestivalen. Det var i alla fall roligt att se. 
  Promenad till busstationen i slask och snö, buss till lidköping med emma, lantto och calle. I lidköping väntade fest hos mattias. I början hade vi det lite segt, men det artade sig och till slut hade jag faktiskt hur skoj som helst, kul att prata högstadieminnen med lina :) nyktra lovisa hade i alla fall roligt, men åkte hem ganska tidigt, drog redan hem vid 24. Trötta satte vi oss i bilen på väg hem och då ringer ntv-erik och vi pratade i tele hela vägen hem. 
  Somnade skönt vid 01 och vaknade utvilade idag, emma och jag! Tack allihop & speciellt mattias för en bra kväll!

Idag blir det promenad och mys med Johan, Gustav och Lovisa-2. Promenera på Kinnekulle och äta picknick. Ikväll väntar ännu en Melodifestival deltävling och ikväll är Eskobar favoriterna. Återkommer senare, skepp-&-hojj!

årets första dopp

äääntligen fredag, hurra!
Det är verkligen efterlängtat, hela den här skolveckan har gått emot mig. Men denna dag var helt okej. Ikväll blir det UKM med lite folk och pizza, inte helt fel, ska bli mysigt. Efter det så är det partyparty som gäller, längesen jag festade nu så det ska bli roligt, även skoj att träffa lite nytt folk :)

Idag hade jag extramatte, för att det inte går så bra för min del och på denna första extramatte-lektion gjorde jag något sensationellt! Jag kom på en teori angående andragradsekvationer och verteximage16, jag hade rätt! Jag borde bli
historisk och borde omnämnas i matteböckerna, helt ärligt! sjukt skoj, så nu är jag pepp för matte igen.
  Idag gick även Daniel till historien, han badade idag för första gången utomhus, för detta året. Det finns filmbevis och det kommer läggas upp på youtube ikväll, länkar gör jag sen!

Italienskan var soft idag, gick igenom en karta över Rom och alla sevärdigheter vi kommer besöka. Kan också meddela att vårt hotell ligger RÄTT centralt, oh ja ROMA here we come. 13 dagar kvar idag!
  Nu ska jag kila, måste borsta gaddarna och sen dra till bussen. Återkommer imorgon kära vänner!

xoxo - lovisa

förresten, jag åt semla idag. blä!


körkortskille + engelskagrammatik

Klockan är halv tio redan, shit! Den här dagen har verkligen sprungit i väg, kan bero på att jag har haft hur mycket som helst att göra, dock.
  Började dagen med att åka hemifrån 7.30, sen blev det engelska och sen svenska i skolan. Svenskan som idag bestod av sista akten i MacBeth, länge leve Shakespeare!  Vill också gratulera Axel som idag fick körkort, Axel = Körkortskille. Han är nu också den första i klassen som har bilkort. 
  Dagen har flutit på och efter skolan blev det NTV-möte, stor diskussion kring band idag och jag säger bara, KULLEN-08 kommer bli fett galen! Sjukt bra band i år och vi hoppas på en kanonbokning som headline. Så ni som är intresserade, dyk upp i Skara den 23 Maj och kolla in vår härliga festival och underbara gemenskap. Ni är alla välkomna.

Efter NTV åkte Mattias, Calle och jag mot lidköping och där blev det väntan på tåget med Mattias. Ska bli sjukt skoj imorgon, för ja mattias, vi dyker upp! :) Det hans med mycket snack och sen bar det av mot slutstation Hällekis.
  Direkt på hemorten bar det av till fotbollen, träningen var slut då jag anlände men det blev möte angående matchen på söndag, Lovisa finns med som höger yttermitt, amagad! Men men, hem och äta och sen städa och prata med Emma i en timme och nu säger jag tack för mig! Mina ögonlock är tunga som sten och jag Måste sova.

xoxo - lovisa


btw, mitt 5:e och sista confession får ni imorgon.
nästa vecka inleds, dagens-ris-&-ros!

confession 4.

CONFESSION FOUR - lat + mask = latmask

Det finns miljoner av dem, ingen vet hur dem egentligen ser ut och alla är vi rädda för att bli en sådan. En latmask! Idag ska jag bekänna för er att jag kan vara en riktigt latmask. Oftast försöker jag vara ambitiös, men ibland sviker det mig och latheten tar över inuti min hjärna. Jag vet inte varför, men latmasken i mig kommer fram vid de sämsta lägena, tex innan ett prov eller på morgonen. Det är ju vid sånna här tillfällen man behöver sin ambitiösa sida, men då har ängeln på min axel flugit sin kos och djävulen på min andra axel sätter en lathetsspruta i mig. Jag vet att jag inte är ensam om det här, ni vågar bara inte erkänna det för er själva!

Gossip Girl - diskussion!

Det är väl bara att erkänna, jag laddade ner hela första säsongen och såg den på en helg. Jag som annars brukar vara så duktig och se alla serier på tv, men nu kunde jag inte hålla mig. Jag är inte den enda med denna bekännelse, vi är fyra personer i klassen som i princip är besatta.
  I går ägde en diskussion rum om denna härliga serie. Har ni sett den? Jag som är världens största OC-nörd blev helt tagen när de sas att  Josh Schwartz, skaparen  av the OC skulle göra serie av böckerna Gossip Girl. Jag kan nu bekänna att jag är lika besatt av GG som av OC. Men under vår härliga pratstund om GG kom vi in på åldern på skådespelarna. Jag blir nästan rädd när jag tänker på det, okej killar som är DÖ heta i serier och spelar karaktärer som är runt 17 år är egentligen runt 22 i verkligheten, inte konstigt att man inte hittar sånna killar på sin egen skola. Men tjejerna då, om vi tar exempel Taylor Momsen som spelar Jenny Humphrey i GG, hon är ju skit snygg och man tänker, ja hon är väl runt 17-18 år, men nej (!), det stämmer inte alls, människan är född 1993 vilket betyder att hon i år är 15 år, jag säger det igen 15 år! Det gäller även Willa Holland som spelar Kaitlin i OC, hon är född 1991 och är hur snygg som helst. Det måste vara okej att bli lite avis? Båda dessa tjejer ser mycket äldre ut.

De andra skådespelarna i GG är dock lite äldre, Penn Bagdley som spelar Dan är född 1986, Ed Westwick som spelar Chuck Bass, som förövrigt ser halvdrogad ut mest hela tiden men ändå speglar en viss charm är född 1987 i England. Tjejerna i serien då, förutom Taylor Momsen. Tjejen som spelar Serena, det guldblonda håret som jag tror ALLA tjejer vill ha, Blake Lively, också hon är född 1987, dock i Kalifornien. 

Gossip Girl har blivit det nya OC, alla pratar om det, alla vill ha kläderna, alla vill ha pengarna, alla vill ha Dan/Serena. Inget att skämmas för killar, vi vet att ni också följer serien. Det är helt okej för oss!  
 Hela diskussionen avslutades med att Christopher säger "Ne, jag känner mig tjejig, nu pluggar vi matte" .


image14
bild: lh3.google.com/.../s800/gossipgirlpromo.jpg


danska, att älska!

Började dagen med att ta en tidigare buss till skolan än planerat och sedan var det dags för utvecklingssamtal.
En ganska innehållsrik dag i Skara. Matten gick bra idag också, inte dåligt av mig. Samhällskunskapen ägnade vi åt en diskussion och "lek" kring idealmannen och idealkvinnan i dagens Sverige.
  En glad överaskning idag var att de inte längre serverar fiskbullar på Katedral, dem har nu insett att ingen tycker om de där svampiga, illaluktande bullarna av fisk. Bättre sent än aldrig!

MUF var på skolan idag, stod utanför kaffis oc h delade ut broscyhrer och knappar. Riktigt trevliga människor! Det blev ett livligt samtal med ett par av dem och jag bestämde mig att gå med i deras organisation, även där bättre sent än aldrig. Så nu vet ni kära läsare även vart jag står politiskt.
  För att dra på rubriken på detta inlägg, jag och två klasskompisar har en förkärlek till danska. Att följa 2900 Happiness och Anna Pihl gör att vi flera gånger i veckan får en dos av detta härliga språk. Jag har nu bestämt mig för att läsa danska efter gymnasiet och vem vet, kanske flyttar jag till huvudstaden Kopenhagen, någon gång!


Gynning power

Ni får tycka vad ni vill, men Carolina Gynning fascinerar mig. Hon är inte rädd för någonting, hon har testat på allt mellan himmel och jord. Hon hade sex i BigBrother-huset, hon framstår som blåst, hon är konstnär, hon sålde sina möbler från roomservice på blocket.se, hon var programledare i Idol 2007, hon är numera brunett, hon är skåning och nu har hon sin egen show på kanal5.
  Okej, hon kanske inte alltid är skit seriös, men jag beundrar verkligen hennes mod. Hon står för vad hon tycker, hon gör vad hon känner för och hennes program I huvudet på Gynning, tar upp saker som inga andra tv-program någonsin har tagit upp. Programmet har varje avsnitt en panel och dagens panel bestod av Carolinas syster, Grevinnan Ann och självaste Alex Schulman. Förra veckan var brorsan Kalle Schulman med i panelen, och jag skulle kunna se på Gynnings show bara för att få höra bröderna Schulmans åsikter kring vissa ämnen, en gång i veckan.
  Jag respekterar folk som gör vad dem vill och gör saker som dem verkligen älskar. Gynning verkar vara just en sådan person och ärligt talat, så tror jag att hon är smartare än vad man tror.


image13
källa: boras.expressen.se/.../3447786819.jpg

confession 3.

CONFESSION THREE - fröken klantig

Ja, dagens confession handlar just om det, att vara klantig! Jag är en av de människorna i världen som har blivit tilldelad just denna egenskap, att vara klantig. Ödet verkar spela mig ett spratt och detta leder ofta till att jag skämmer ut mig själv på ett eller annat sätt. Jag är väldigt klantig, jag tappar lätt balansen genom att bara stå still, tappar tuggummin ur munnen och massa andra saker. Okej jag är inte klantig jätte ofta, men det händer mig titt som tätt!

miss lyckad?

Ne jag skulle snarare säga misslyckad. Jag vet man ska inte tycka synd om sig själv och klaga hela tiden. Men om det finns en gud så är den mannen Inte på min sida den här veckan. Ja ni har väl läst om gårdagen antar jag, den var ju inte höjdare precis. Denna dag blev väl inte direkt mycket bättre!
  Inledde dagen med ångest, italienska som första lektion är inte direkt toppen. När vi satt där i klassrummet som alltid luktar cigarettrök insåg jag att detta var få-tillbaka-prov-lektion. Och resultatet var inte vad jag hade väntat mig, jag säger bara, dagens resultat var värre än gårdagens samhällsprov. Jag kände bara för att börja gråta. Det blev bensträckare, så emma och jag gick en sväng till Navet, på vägen mötte vi mannen med smilegroparna och vi avfyrade ett leende och en kort konversation. I Navet satt jag mest och klaga och gråten var nära.

Annars rullade väl dagen på som vanligt, ännu en tråkig skoldag på La Cathedral. Fotolektionen var i dag hyfsat skoj, fotograferade en bebisalligator, den var fett cool.
  Efter plugget i väntan på bussen satt jag med lite grabbar från MV och när jag och Calle sen skulle bege oss till bussen inträffade en olycka. Vi fick springa till bussen i en lerig nedförsbacke, ja slutsatsen kan ni väl komma på själva, jag halkade så klart. Halka = Lovisa-blir-lerig-som-fan!

Något som var positivt med dagen var att jag gjorde 15 mattetal utan att behöva be någon om hjälp. bra Lovisa!
  Vi var också bara fyra stycken på baletten idag, roligaste lektionen på länge. Synd att Linn inte var där bara.

skrivkramp!

Ja då har man suttit här framför datorn och frenetiskt skrivit en novell. Jag får nog lov att säga att jag är ytterst nöjd med reslutatet och det sårar mig lite att jag måste ge bort den. Men ett löfte är ett löfte!
  Jag har skrivit så att fingrarna blöder, nej men i alla fall näst intill. Jag är nu hur trött som helst och har under de senaste 5 timmarna inte fått i mig mer än ett äpple. Mina ögonlock är tunga som sten och jag behöver något uppfriskande.

Jag vill bara göra er uppmärksamma om att jag har ett nytt löfte.
Varje dag ska jag lära mig något nytt. Imorgon är det några ackord på gitarr som gäller. 

Godnatt gott folk, nu kryper jag till kojs!
xoxo Lovisa



jag är återigen grymt besviken på frölunda.
1-4 mot mora idag.

confession 2.

CONFESSION TWO - expert på att rodna

Idag handlar mitt confession om utseende, eller ja, i alla fall något i den stilen.
  Jag kan här och nu erkänna att jag, lovisa är expert på att rodna. Det går i perioder, men ofta så rodnar jag för ingenting, jag kanske inte ens bli generad, men rodnar ofta i alla fall. Jag skulle inte påstå att detta är något verkligt problem, utan mer ett stör moment för mig själv.
  Jag kan ju inte direkt påstå att det är attraktivt att bli röd i fejjan, men sånt är livet!

skrämseltaktik

Jag är urless på mig själv! Jag vet, roligt inlägg det här kommer bli, en jävla utförelse om hur dålig jag mår. Men jag struntar i vad ni tycker, för idag är inte min dag! 
  Idag har jag haft en sån där funderar-dag som jag har ibland, idag har tankarna mest rullat iväg åt skola och framtiden. Jag vill inte bli vuxen, jag är rädd för framtiden och allt som hör den till. Visst, roligt att fylla 18, få gå ut på krogen, ta körkort, köpa 3,5:or och tobak på ICA. Men seriöst, hur lockande låter det på en skala? Jo visst, det där med körkort låter ju inte helt fel, inte krogen heller kanske, men efter ett halvår lär man ju vara trött på skiten. En annan sak är säker, det är inte bara gott som följer med åttan bakom ettan, 18 år betyder ansvar, trean på gymnasiet, snart student.. och jag håller med, allt det där lockar! Men vad händer efter gymnasiet då? vart ska man då ta vägen? Drömmen om att jobba utomlands, eller drömmen om att göra lumpen ligger såklart i bakhuvudet... men allt är så himla simpelt fram till man går ur trean och det är dags att besluta sig om framtiden.

Dessa tankar och många andra har hemsökt min hjärna idag. Väckarklockan till hela tankegången kom idag när jag fick tillbaka mitt samhällsprov. Internationella Relationer, jag trodde det var lite min grej. Men den röda cirkeln med ett stort G+ i fick mig att haja till. JAG ETT G? det är omöjligt, okej jag låter som värsta idioten som inte nöjer sig med ett godkänd, men jag är ledsen mina vänner, jag är chockad! G i samhällskunskap är inte vad jag har förväntat mig. Hela processduren fick mig att längta till lågstadiet då de enda bekymmren man hade var, vilka kläder man skulle ha till skolan och vilken meny man skulle käka på McDonald's.

Det verkar som att hela gymnasiet bara är en skrämseltaktik, våra mentorer vill förbereda oss på framtiden, men istället blir man livrädd för livet som väntar. Jag vill inte ha framtid, jag vill vara 17 och gå i tvåan ett tag till.

confession 1.

Jag ska under de närmsta dagarna dela med mig av några hemligheter,
okej inga hemligheter. Men saker som ni antagligen inte vet om mig just nu!


CONFESSION ONE - rädsla för mörkret
Ja, jag insåg för ganska många år sedan, kanske redan vid barnsben att jag var extremt rädd för mörkret. Kalla mig mes, kalla mig löjlig, men det är sanningen. Jag vågar inte vara ensam hemma under mörkrets timmar och jag går inte ute i mörkret ensam. Det kan till och med skrämma mig att titta ut genom fönsret när det är mörkt ute.
  Så jag kan väl säga, mörkret är min största fobi!

utsvängda ben?

Ja, jag har börjat kolla runt på nätet efter snygga vårkläder och favoritsajten just nu är www.asos.com , men det är något som jag inte riktigt fått grepp om ännu, det ska tydligen vara utsvängda ben på byxorna i vår, inte då bara lite lätt, utan extremt 70-tals-utsvängda!
Jag är ytterst skeptiskt till det här, okej, jag var även lite negativ till hög midja i början. Men utsvängda byxor + hög midja tror jag är lite to much för min del. image12

Men vad säger ni?
Hiss eller Diss? 


bildkälla:
www.asos.com  


vilken besvikelse..


image10

... ja det är just vad det är! Jag är trött, mätt och vill inte till skolan. Den där söndagsångesten har börjat krypa upp längs ryggraden på mig, den försöker lägga sig i vartenda lilla utrymme i min hjärna och snart har den lagt ett meddelande i min mentala mailbox. BAH! jag orkar inte med prov, långa lektioner, tidiga mornar, västtrafik och katedralmat. Jag vill bara va hemma!

Jag hade planerat min söndag så väl! Den var schemalagd in i minsta detalj, men så går allt åt skogen. Dagen började ju som planerat, men den började gå emot när jag bestämde mig för att inte göra chokladbollar, jag orkade helt enkelt inte. Bara tanken på den där kladdiga, bruna smeten gjorde mig illamående. Men jag bestämde mig i alla fall för att ha mitt Tim Burton-maraton och satte Edward Scissorhands i dvd:n och öppnade ett paket glass. Jag log som vanligt, och tårarna började i vanlig ordning rulla längst med kinderna till eftertexten.
Det var egentligen efter Edward som allt gick i kras. Sweeney Todd, som jag så länge tänkt se fungerade inte normalt i dvd:n och där förstördes hela poängen med mitt maraton, så jag gav upp! Jag åt två varma smörgåsar och satte mig sen här, i väntan på Wallander, i väntan på sängen!

xoxo - lovisa

fotbollssöndag.

Ja då sitter man här nyduschad och mätt efter en grymt god lunch. Inledde söndagen med fotbollssträning, upp och hoppa! Träningen var sjukt rolig idag, även om man kanske kommer ha lite träningsvärk imorgon. Men träning behövs, för nästa vecka är det match, bah! det skrämmer mig lite...

Nu blir det myskläder på. Ska nu bara chokladbollar, krypa upp i soffan och sen se en riktigt bra film! Jag vet, in är avundsjuka, men sånt är livet! 

xoxo lovisa

rongedal åt folket!

Först måste jag bara säga att Minneskonserten för Johanna Sällström var mycket stämningsfull, den slutade också med att alla stod upp och dansade, vilket visade mycket glädje mitt i all sorg! En konsert som fick mig att tänka till.

Men till den verkligen saken! RONGEDAL ÅT FOLKET.
Jag avgudar dem, det flintskalliga tvillingparet! Åh dem är så bra. Lycka!
  Något som gjorde mig ännu lyckligare var att Carola inte gick till final, HA! Någon som visade prov på riktig skönsång var däremot Lasse Lindh, vilken man, någon som var lite mindre man var Alexander Schöld, tidigare känd från Fame Factory.

Trots allt så var Melodifestivalen faktiskt bra idag!



btw, frölunda-djurgården 1-1.
jag måste erkänna att jag är besviken!

250 mille i bagaget

Jag vet jag är lite sen, men jag kände att jag var tvungen att ge ifrån mig en kommentar.

Henrik "Lunkan" Lundqvist, vi alla frölundafans största hjälte. Mannen som skrev kontrakt med Rangers utan att spela i ett farmarlag, målvakten som visat prov på att han nu är värd ett kontrakt värt 250 miljoner kr!
  Ja jösses-amalia! Okej, han är bra, han är en av världens bästa hockeymålvakter. Jag vet, jag avgudar honom och är extremt ledsen över att han en gång lämnade frölunda indians. Men är denne fantastiske man värd, 250 miljoner?

Hur bra man än är på en sport, är man värd så mycket pengar då? det är min fråga. Jag får nog faktiskt säga att det är lite överdrivet. Men visst, någon måste väl tjäna in storkovan.
  Som det ser ut nu i alla fall så kommer Henke inte tillbaka till Götet än på 6 år. Men inga ledsna miner, 6 år i NY Rangers är inte heller fy skam!


http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/nhl/article1843762.ab


ännu en melodifestival-lördag

Lördag, klockan är snart två och det är näst-sista dagen på lovet. It sucks! 
  Emma åkte hem för en stund sen efter en helmysig kväll, let's dance, glass och massa snack.
Idag väntar en helt vanlig lördag, ska försöka ta det lugnt. Ikväll blir det Minneskonsert i Forshem och sedan väntas det Melodifestival med Lasse Lindh & Rongedal, vilket startfält ♥

våren är här

Att vakna av att solen lyser en i ansiktet är något bland det bästa jag vet, en sjunde plats på min bästa-jag-vet-lista.
 I morse var en sådan morgon. Solens varma strålar lyste in under rullgardinen och träffade mina ögon.
Jag blev varm i hela kroppen och jag insåg, våren är här!


image9
bildbevis: krukos växer i frölunda!

glad kommersiell dag!

Jag har två saker jag bara måste klaga på idag!
Efter att ha klivit av tåget på slutstation och kommit hem kan jag äntligen pusta ut.
Idag finns det två speciella, jag ska kalla det fenomen som har stört mig något enormt.

Fenomen 1: Alla Hjärtans Dag.
Ursäkta alla där ute, men jag tror jag hatar denna dag. Överallt, vart man än vänder sig hänger det hjärtan, rosor, poem och röda girlanger. I varenda affär finns det  "alla hjärtans dag-erbjudande" och butikerna spelar dagen till ära kärleksmusik. Affischerna riktigt skriker ut "Haha alla singlar där ute, idag är ni losers", okej tack, i så fall är jag en loser, men måste ni tala om det för mig genom massa kommersiell skit! Kan inte folk börja uppskatta varandra mer i det vardagliga livet, ge varandra kramar, presenter, blommor och choklad. Måste det finnas en speciell dag? Det enda som är bra med den här dagen, är att alla affärer tjänar en jäkla massa pengar på skiten!

Fenomen 2: Skrikiga högstadieelever
När jag satte mig på tåget mot Gbg i morse kände jag mig lyrisk och glad. Jag såg fram emot att spendera en dag tillsammans med Lovisa-2 i stan och åka ut till Frölunda en tripp. Men när jag satt mig på tåget i Herrljunga och det började rulla mot Götet fick jag ett slag i magen... framför mig satt ett gäng högstadietjejer och skrek som idioter. Dem själva tyckte såklart att det var hur kul som helst, men vi andra då? Visa lite respekt för fan. När vi rullade in på centralen kände jag en lättnad, äntligen tyst! Men schi fick jag, då ställer dem sig upp och sjunger en låt om Gbg. Jag insåg i den stunden att de hade förstört min dag och jag hoppas innerligt att jag aldrig har varit sån!


Förutom dessa två fenomen har dagen varit riktigt bra, jag köpte ingenting men jag fick iaf spendera tid med Lovisa-2 och hann spana in en hel del unga grabbar. Ah jag får väl inte klaga!

tillbaka i seattle

Ja då var vi tillbaka på Seattle Grace.
George är fortfarande AT-läkare, Dr Burke har lämnat byggnaden, Meredith har fått en syster; Dr Lexie Grey och Alex hatar Callie. Grey's Anatomy är tillbaka, med mer dramatik än någonsin, och jag älskar det!


den verkliga sanningen

Nu ska jag berätta den verkliga sanningen om mig själv.
Jag är just nu smutsiga fingrar, brun under naglarna, artikelnummer snurrar runt i mitt huvud, jag har häng på mina arbetsbyxor, håret är äckligt, jag är totalt osminkad och ja, jag känner mig som en riktigt lagerarbetare på en bilfirma.
Men nu är arbetsdagen slut och jag ska avsluta min arbetsdag med en fet pizza och en varm dusch.
För det är jag tamejfan värd!

Tito i finkan!

Jag måste erkänna att jag inte är så jätte insatt. Men ändå fascinerar det mig det lite, jag vet inte vad som är rätt och vad som är fel. Ibland blir jag så trött på mig själv för att jag inte har något att säga, men ibland orkar jag inte engagera mig utan väljer att stå utanför glasbubblan och titta på. Idag har jag ingen åsikt, jag är sådär lamt opartisk!

Jag bara undrar, är det rätt att Tito Beltran får två år bakom lås och bom?
mitt svar på den frågan är vet inte, för jag har inte orken att bry mig.

arbetskvinna vs. tvtittarkvinna

Min senaste blogg skrev jag på jobbet efter en god lunch.
Jag tänker inte nämna något mer om Uggla, förutom att det är tråkigt att han lagt ned.

Jag är under två dagar en arbetande flicka/ung kvinna.
Mina två arbetsdagar ägnar jag åt lagerarbete på toyota, ne ingen höjdare jag vet. Men det är cash!
  Vid 13.30 tiden idag begav jag mig till Hindsbo och Matilda, det var dags att spela in vårt radioprogram tillsammans med Emma, redovisning på måndag. Jag får nog lov att säga att jag är nöjd! Kanske har vi alla tre framtider som radiopratare, vem vet?

Nu blir det en soft kväll, Vänner lite senare, sen Gossip Girl, Gynning, inspelning av House och tillsist Brothers and Sisters. Jösses vilken tv-kväll, nu är det bara popcornen som fattas!



det är över nu...

"Det är över nu, och jag kommer ihåg alla dagar med dig, de är över nu..."

för att citera Gyllene Tider. Ja nu är det över, men vad är det som är över då?
Jo, Magnus Ugglas blogg. Kl 7 i morse meddelade han att han nu slutar blogga för att lägga tiden på andra projekt.

Jag känner igen det där, förra gången var det alex schulman.
Vem blir det nästa gång?


inte mors lilla lathund!

Idag har jag varit en mycket flitig person.
Från jag vakna imorse fram till nu har jag hunnit detta:

  • ha sovmorgon
  • äta frukost
  • se på one tree hill
  • prata i telefon
  • duscha, göra mig iordning
  • åka tåg
  • fika med linn, sebbe, sebbes lillebror & lantto
  • gå på stan + köpa underkläder
  • träffa på calle och hans vän
  • laga mat + äta
  • dammsuga undervåningen
  • små-städa mitt rum!

Ja och klockan är bara 19.00, kanske hinner jag med något mer idag. Vem vet! 


Jag har också gjort ett konstaterande. Bra killar växer inte på träd. 

Jag citerar vänninan i grabben i graven bredvid: 
"om man hittar en lägenhet med balkong, då har den inte öppen spis. 
Hittar man en en lägenhet med öppen spis, då har den inte badkar.
Det är ungefär samma sak med killar."

 

lovdag 1

Idag kan man säga att lovet har börjat på riktigt!
Att vakna vid 10.30 och bara veta att man får ligga kvar i sängen hur länge man vill är en underbar känsla.
 Inledde dagen med att se på OneTreeHill-avsnittet från igår, jo jag grät!
Idag ska jag bara njuta av min ledighet, senare i eftermiddag blir det lidköping med linn. Jag måste också ringa emma, jag vet att hon har bigtime-news.

vi hörs!

3 kr.

Jag är grymt besviken.
Jag är arg, frustrerad, pissed off och allmänt grinig.
Vad är det för fel på Tre Kronor, att komma 3:a i ens egen turnering är katastrof.

En tredje plats i LG är inte vad jag hade räknat med, det är inte okej!

la festival

Jag glömde en sak i mitt förra inlägg.. något riktigt viktigt, men ändå något så oviktigt, Melodifestivalen!
Igår var första deltävlingen i årets melodifestival och än en gång säger kritikerna "fel vinnare!".
Vad är det för fel på oss svenskar? Har vi någon gång röstat fram Rätt vinnare?
  Stor skam att Christer Sjögren får en plats till finalen och att Velvet inte ens kommer till andra chansen.
Amy kickade och jag får nog erkänna att E-type & The Poodles tog fram hårdrockaren i mig. 
  Men hur röstar man rätt då? Jo man försöker komma fram till vilken låt som egentligen är bäst, inte om artisten i fråga är bra. Jag vet att många äldre är fans av Sjögren, men snälla Christer, åk tillbaka till vikingatiden.



Något som nästan skrämde mig under gårdagens deltävling var, Face 84!
Jösses så patetiskt, in på scenen kommer fyra rockiga tjejer men så fort dem öppnar munnen önskar man att ljudet försvunnit från tv:n.. Alla gamla X, haha vilken text! 
  Men denna Brandur, hur söt får man bli? Han kanske inte förtjänade en plats i finalen. Men han tände nog många tonårsflic kors hjärtan med att bara va sig själv. 
  Sidekicken Björn Gustafsson gjorde succé med sin charmiga göteborgska, sitt smålockiga hår och gulliga leende. Om han inte skulle delta i festivalen, så skulle jag inte heller sitta framför tv:n och titta. 
Björn Gustafsson - the one and only!
 
image6
 

damsektion

dagens citat:
"ikväll kommer polackerna, dem är från polen"




nyduschad, mätt och allmänt slut!
Ännu en fotbollsträning över. Ärligt talat så är det riktigt skönt att inleda söndagen med att springa arslet av sig i fornängsskolans idrottshall. 
 Jag känner mig dock halvt illamående efter att ha nickat ett antal bollar!

Nu har jag i alla fall precis ätit och Malin är på väg hit.
expedition-färga-håret ska inledas!

önska mig lycka till.
xoxo, lovicia

hata-götet-dag!


image7Mitt namn fanns på alla säten på Skövde-tåget,
det tyckte jag var ball!


Ah egentligen är det inte Götets fel, jag vet inte riktigt vem man ska skylla på faktiskt.
Vid 8.55 avgick tåget mot Göteborg och det såg ut att bli en riktigt trevlig dag.
Problemen började egentligen redan 8.40 då Linn insett att hon glömt mobilen hemma i Götene.
Ja i alla fall, väl i Göteborg är det lagom mycket folk, men snabbt förstår vi att det bara är en kort fas..
För efter en stund i femman förstår vi att vi har begått ännu ett misstag, vi åkte till Gbg samma dag som Melodifestivalen äger rum i staden, men också båtmässan, hurra för oss!

Lovisa hittar i alla fall en jacka och är mycket nöjd! Men efter besöket på H&M satte de verkliga promblemet igång.
Linns maestro slutar totalt att fungera, det går inte att betala med och bankomaten vill inte ens ta emot kortet, utan spottar bara ut det! APA!
  Vi äter dock kinabuffé och blir mätta tills vi nästan spyr. Vi beger oss till Nilson's och där blir jag kär i ett par skor.. jag lovar de är ap snygga! Vi flirtar ett tag med expediten och han tycker Verkligen att jag ska köpa skorna, han  fick mig på fall, ah jag köpte dem!

Linnsan och jag bestämmer oss för att åka hem tidigare, vilket vi aldrig skulle gjort.
När vi sitter på tåget mot Herrljunga är allt frid och fröjd..MEN!
Väl i Herrljunga väntar vi i 30 minuter FÖR LÄNGE, utan att veta varför!
Jag säger ju det, jag hatar kollektivtrafik, så nu ska vi skicka in en resegaranti.. punkt.
Allt detta leder till en hata-götet-dag!

Men det som gjorde dagen så dålig var egentligen att vi inte hade det viktigaste av allt.
Tid och pengar, vilken jäkla soppa!

barnpassning

Godmorgon cyperspace!
Gårdagens kväll spenderades som barnvakt till två småvilda ungar.
Kvällen bestod av dans, popcorn, bolibompa och let's dance. När båda barnen somnat sött i sina sängar halv tio, somnade även jag som en stock.. i soffan! Föräldrarna kom hem vid 23.30 och då åkte jag hem till hällekis.
Nu 8 timmar senare sitter jag här och bloggar, om 50 min, Göteborg med Linn!



en historia av en 4-åring:

Det var en gång en elefant och en kamel i öknen.
Den ena sa till den andra:
- varför har du snoppen i pannan?
då svara den andra:
- Vadå du har ju brösten på ryggen.


4-åringen och jag höll på att dö av skratt!

kommunala korridorer

Nu är det slut på spring i skolans kommunala korridorer,
mat med sporttema och att halvsova på tråkiga lektioner.
För nu vill jag meddela er att jag har tagit lov!
Att sluta skolveckan med italienskaprov kändes galet och jag tror det gick ganska dåligt.
Men positiva tankar, tänk på den vänstra pannloben, AKTIVERA!

image3
Just nu sitter jag och äter flygande-jacob och känner mig allmänt trött,
men med winnerbäck i öronen känns allt genast lite lite bättre!
Snart ska man sätta sig på den där jävla 221:an igen, återigen bege sig till Götene.
Kvällen kommer tillbringas med småkusinerna, lovisa ska nämligen vara barnvakt!

blockad!

image2
Jag känner frustration, jag har 24 587 tankar i mitt huvud
just nu och jag vet inte vad de håller på med.
Bland dessa tusentals tankar ligger 250 italienskaglosor och gror, jag vill bara släppa ut dem! Men det får vänta tills imorgon..! 

   Mycket har hänt under den här dagen, bra som dåligt. Men det är väl det som livet går ut på, utmaningar? sen om de är bra eller dåliga, det är en annan fråga...
Jag är mentalt blockerad och behöver vila!




 

semplice..?

"VÅGEN

24/9-23/10

Torsdagen blir rolig på flera sätt.
Dessutom leder händelserna till att du får en mycket spännande idé."


- Verkar inte vara min torsdag de beskriver.
____________________________


Lägesrapport!
Klockan är 15.51 och jag har slagit ner rumpan på en av bibliotekets datastolar.  
Ännu en dag i Götene i väntan på 221:an hem. Jag hatar att åka buss. Speciellt 202!
I morse ringde klockan 05.00, en sån där sjukt tidig morgon, bussen avgår 06.20, jippie!
Bussar, kollektivtrafik och allt som hör till, de tar kål på mig!  Jag vill inte klaga, men skulle du vilja ägna tre timmar av din dag åt att sitta på en skakig buss, eller sitta på en hård bänk och vänta på ett blått större fordon. Nej tack!

Så idag då, i väntan på "bonnabussen" hem till Hällekis sitter jag och skriver italienskaglosor.. närmare bestämt 250 st, semplice? No semplice! Jag vill bara ha fredag, visserligen betyder det barnvaktsittande, men det kan faktiskt bli mysigt. Det enda jag begär just nu är EN helt ledig dag!



tidig alla hjärtan.

Ah, nu sitter man i skolans biblotek vid en utav de mest sega datorerna världen någonsin skådat. Sitter här i väntan på en kommande medialektion innehållande uppspelning av eget radioprogram, suck! 
  Idag är det också en för tidig, Alla Hjärtans Dag här på Katedral. Vi i NTV har under dagen spridit kärlek på skolan genom att dela ut rosor med personliga hälsningar. Att dela ut rosor är jobbigare än vad man tror, jag är helt slut!
 Ne nu vill Lisa ha datorn, jag återkommer ikväll. Skepp-&-hojj!


BFF!

Finns det något bättre än riktiga barndomsvänner?
Jag skulle nog faktiskt kunna erkänna att de ligger bland tre-i-topp på min bra-att-ha-lista.
I eftermiddag/kväll har jag skrattat, pratat minnen, haft frågesport med min äldsta vän.
Konstigt nog heter hon också Lovisa, och jag är så himla glad att jag har henne.
BFF, best friends forever, ah det kanske är nåt som funkar. Vad vet jag!

fredag den 13:e?

idag är det fre... ne vänta lite, det är ju bara onsdag idag. Men något gör att jag har fredagskänslan inom mig, och nu handlar det inte om vilket fredag som helst, utan den värsta av de alla, fredag den 13:e!

Idag är en sån där dag som man helst bara vill stryka ett streck över.
Rrrring, rrrrring, 06.30 klockan ringer och jag kisar lätt med ögonen och drar en suck! Ställer om klockan på 07.45 och somnar gott om, utvecklingssamtalet var ju ändå inte för än 10.30. 
  Jag vaknar till toner av Winnerbäck och går sakta men säkert upp och tar en dusch, gör mig iordning och går till bussen. Väl i Skara tar jag en skön promenad från busstationen till katedral, jag har ju så gott om tid. Men när jag anländer till skolan väl förberedd på ett samtal om mina betyg och annat skol-tjafs får jag reda på att utv-samtalet ägde rum för en timme sen! Grattis Lovisa, dagens första tabbe!

Mattelektion och som vanligt är jag sjukt uttråkad, jag och axel lyssnar på musik och går igenom det kommande samhälls provet. Ja, 12.25, samhällsprov - internationella relationer! Hurra, bushdoktrinen, FN's generalsekreterare och NPT-avtalet, där försvann direkt 9 poäng! Skit prov. 
   Historia... en lektion som ska tillbringas på museét, nästa arbetsuppgift; Lokalhistoria! Jag som beslutat mig för att skriva om Hellekis Säteri och har humöret på topp får ett slag i magen när personalen säger att dem inte har någon info om Hällekis, men va fan! Jag och Linn beger oss istället till VIP för att köpa godis, lagom på busstationen inser vi att vi missat bussen, tabbe nummer... 20? Ah jag vet inte, jag orkar inte räkna.
i väntan på att bussen ska gå från Katedral möts man av ett stort leende av Simon, bredvid mig sitter en skrattande Linn och ja, det var nog det bästa ögonblicket under min dag.
Bussen går hemåt, nu slutstation Hällekis!

Jag bara hatar dagar som går helt fel, hjälp!

fettisdagen!

Fasen, glömde ju det!
Idag åt jag säsongens första och sista semla, för min del!
Jag avskyr de, torrt bröd med 1 liter grädde och en näve vaniljkräm.
Nej tack, en räcker för mig!


en djungel av mjölkpaket

Idag, dagen till ära så gjorde jag en fantastik upptäckt, Arla har gjort om mjölkpaketen, de ser numera ut som juice paket. Jag är en sån där mjölkfantast!
Egentligen vet jag inte riktigt hur man förklarar en mjölkfantast , förutom att kort och gott säga att personen i fråga måste älska mjölk. Röd, grön, blå eller gul.. ja jag borde säga att det inte spelar någon roll. Men det gör det!
Röd ska det va, helst, men grön går också bra. 
  Om du inte riktigt vet om du är en mjölkfantast eller inte så ska jag kort berätta hur du märker det.
- Du vaknar mitt i natten och känner behov av ett glas med iskall mjölk.
- Du dricker hellre mjölk till pizzan än en kall cola.
- Din favoritdryck är mjök.
- Finns det ingen mjölk i kylskåpet, dricker du hellre inget alls!
Känner du igen dig i det där, ja då kanske du är en mjölkfantast.

________________________________________
Favvoämnet i plugget idag var, Psykologi! Första lektionen på kursen kände jag mig förvirrad, jag hade känslan av gråt i halsen och att jag bara ville borra ned huvudet i en kudde.
  Men nu, 5 lektioner senare känner jag lycka över att gå på lektionerna, jag vill inte alls gråta. Jag känner mig stark, för jag lär mig hur mycket som helst! Idag pratade vi om positiva och negativa tankar och hur de påverkar kroppen och hjärnan, hjälp(!) jag är fascinerad! Idag bestämde jag mig därför för att bli en mer positiv människa, jag ska bygga motorvägar i min vänstra pannlob och låta den högra växa igen till en djungel, känn på den!

Föresten, idag kan jag börja kalla mig frilansjournalist,
eller ah iaf om ett par veckor då jag skrivit min första artikel för SkLT! Vilken Canon-dag!

image1

expert på att rodna

Det ligger en flicka i min säng, hon håller en mobil i handen och spelar musik för full hals!
Hon är lite lätt röd av kinderna, hon har skrattat för mycket säger hon.
Flickan heter Emma och jag älskar fan folk som rodnar och blir lätt röda om kinderna!

klockan ringer...

måndag,monday, lunedì, lunes, lundi, ja kalla det vad du vill!
för min del betyder måndag sovmorgon, men sovmorgon för mig är att klockan ringer 06.30.
Kallar du det för sovmorgon? det borde i alla fall inte kallas för det. Så efter denna såkallade sovmorgon begav jag mig med buss i ca 1½ timme till skolan, tur att man hade gott sällskap på bussen iaf. 
Väl i skolan möts man av en strålande Emma och vi traskar mot Kaffis.  

Men vet ni, det finns en sak som stör mig något enormt... skolmaten!
Denna veckan har dem infört någon slags Sportiad på skolan. Det låter ju spännande, men icke sa nicke!
Där hade jag fel, så spännande var det inte. För idag insåg jag att dem hade lurat mig, det var inget spännande, det var bara nyttig mat som hade fått ett annat namn. Som idag, idrottsgrenadier med poängsatt potatismos, ah det visade sig bara va vanlig fisk med potatismos, SKAM! förresten fick man bara EN såkallad idrottsgrenadi!

välkommen tillbaka

Tider förändras, dagar går och människor kommer och går.
Ja välkommen tillbaka kan man faktiskt säga, för det är inte första gången jag träder in i bloggvärlden.
En ny blogg är startad, en blogg som kanske inte kommer ha så stor betydelse för dig, men det kommer vara en blogg som hjälper mig att rensa tankarna lite grann.

Ännu en helg har gått, ännu en dyster depp-söndag!
Vad är det med söndagar egentligen? Varför finns de ens? De är bara deprimerande.
Något som gör vissa söndagar värre är andra är när man inte har gjort något vettigt under resten av helgen.
Denna helgen har varit just sån, sysslolös.
  Jag har denna helg varit sådär Svensson, en helg fylld av Let's Dance där man sitter och tittar även om man inte är intresserad, sedan rycks jag med, börjar få en favorit, jag ringer till och med och röstar. Men fredagskvällen blir inte mer intressant än så, jag somnar kl. 22 och vaknar efter 12 timmars mycket god sömn. 
  Lördagen ägnades åt mys med mor & far, det blev ännu en Svensson-kväll, satt framför tv:n ännu en kväll och denna kväll var det West End Star som gällde, final, fel person vann! Tvingade mig själv att vara uppe länge, även om jag var hur trött som helst. Kollade på Dirty Dancing, fick lite nostalgi-känslor och sen somnade jag sött! 

Vilket otroligt lam helg, inget vettigt har jag gjort! 
Men ärligt talat så bryr jag mig inte, för jag lär uppleva minst 1000 helger innan det är dags att somna in för evigt. 

 

RSS 2.0