tvserie-freaket är tillbaka

Då har man gått och blivit besatt av ännu en tv-serie, denna gången är det 90210 som tagit en kölapp in till mitt tv-serie-hjärta. Jag älskade verkligen Beverly Hills förut och jag måste säga att uppgraderingen är inte fy skam. Synd bara och kanske möjligen lite uttråkande att i princip varenda ungdomsserie nu för tiden handlar om rika ungdomar som har problem med sina familjer. Men ändå, så gillar jag det!
  Kan inte göra annat än att Silver, tjejen med skönaste klädstilen. Ny stilikon? Jo tack!

Nu ska jag göra toast och sen se ett avsnitt till innan Wallander.

kan man sakna en årstid?

Jag saknar hösten så in i den. Idag när jag befann mig i Skövde så var det bara grått och trist. Man tappar inspirationen totalt och viljan hamnar nere i avgrunden. Även om jag skulle vilja ha riktig höst igen med färgade löv, så är det nog dags för lite flingor att singla ned över Sverige. Hursomhelst, så orkar jag inte mer regn...


Bilder från adventsmusiken


Här är lite bilder på OP, DQ & Musikens Vänner från Katedrals adventsmusik i Domkyrkan. Alltid lika mysigt!









Första advent

Godmorgon alla adventsfirare. Nu har första ljuset brunnit lite grann i min adventsljusstake och jul närmar sig med stormsteg, om fyra veckor är vi där. Ute är det grått, regnigt, dimmigt och allmänt tråkigt. Juligt? Nej!
  Igår kväll blev det mys hemma hos Majsen (Mikael) tillsammans med Lovisa och Gustav. Pizza och marängsviss, American Pie Band Camp och Sally. Ja jösses vilken kväll. Fick också möjligheten att titta i De La Gardies skolkatalog, mycket underhållande!  Kvällen bjöd på en hel del skrattsalvor och vid två tiden somnade jag som en sten på min kudde.

Söndag, övningsköra till Skövde nu. Shopping på Elins Esplanad. Plugga religion, islam. Ikväll väntar Wallander och troligtvis ska jag laga mat ur USA-kokboken.

en ganska lång sammanfattning

Mycket har hänt de senaste dygnet. Det var ju dags att få upp julstämningen med ett besök på Liseberg igår. Emma och jag begav oss dit och så gjorde även regnet. Min kamera levde sitt egna lilla liv (därav inga bilder) och jag fick nitlotterna under varenda lotteriomgång. Klänningen jag skulle köpa inför nyår var slut. Min väska gick sönder, vi hade inga sittplatser på tåget dit och på vägen hem så höll vi på att missa bussen på grund av förseningar. Horoskopet hade otroligt fel. Min kväll blev skit kass. Det enda positiva var sällskapet och hamburgaren på Burger King.
 
Annars så blev Daniel intervjuad av Tv4 Skaraborg igår och eftersom jag spelade in så kunde jag se klippet. Han gjorde bra ifrån sig och kan vara stolt tycker jag. Se mer på hertzberg.blogg.se
 Italienskan var en glädjekick igår. Jag tror alla i Steg3-gruppen kände sig som på speed ett tag. Johan (vår lärare) berättade att vår skola ska börja ha utbyte med en italiensk skola i Bergamo. Brevkontakt osv. Visst det låter skit spännande men det roligaste av allt är att ett par elever från vår grupp får åka dit i april och hälsa på. Såklart vill alla åka med så det slutar väl med lottning. Kan ju hoppas att jag får en vinstlott denna gången. Det låter kanske ego, men jösses vad kontakter man kan skapa när man är där och vad mycket man kan lära sig. Det behöver jag inför mitt kommande halvår i Italien med Lisa.

Italien nästa? Ja tack!


Det blev segertåg för Robin & Kevin i Idol. Kollade idag, eftersom jag spelade in igår. Jag säger bara, ROBIN DU ÄR MIN GUD! Okej, kanske inte Gud. Men shit vad bra han var igår. Hallelujah-moment, gospeltemat till ära. Äntligen åkte Johan ut och jag kan inte förstå hur det är fysiskt möjligt att en 12-årong klappar ihop efter att ha fått stå tillsammans med denne pojke på scen. Sån hysteri som det är kring Johan Palm har nog ingen sett sedan Beatles.
  Jag är ledsen Alice, jag vet att du är grym. Men håll tillbaka dina tårar, snälla. Nervositeten flödar, vi förstår det men man behöver inte halvt lipa ihjäl sig varenda gång.

enligt stjärnorna!

Vågen 24/9-23/10

Fredagen blir underhållande på många sätt.
Det är en bra dag för nöjen, kulturliv, sport eller en resa.



Helt ärligt, kan det bli bättre? Stjärnorna och ödet verkar ju vara på min sida.
Hjärtat gjorde ett glädjeskutt.


Julen dök upp och försvann!

Nu är marken från himlens vita puder. Det är grått. Tråkigt. Kylan är kvar i form av blåst. Jag hatar det. Fredag morgon och engelska lektion. Tröttheten har verkligen fallit över mig och ögonen är tyngre än vanligt. Vad sägs om en timmas sömn i skolans vilorum på håltimmen? Det vore inte helt galet.
  Fredag. Idol. Heureka! Dock missas det och får spelas in, eftersom jag under kvällen befinner mig i Göteborg med Emma. Införskaffande av nyårsklänning står på schemat, samt Jul på Liseberg. Blir det skridskoåkning och ett besök på Gasten? Det får vi se. Nu när julkänslan försvann lika snabbt som blixten slår ner i en tall så får man väl ta vara på juletiden i Sveriges mysigaste stad istället. Julmusik, julgodis, julbelysning, I'll be there!

Nu, tillbaka till verkligheten. Klockan är 07.50 och om 10 minuter sitter man återigen i skolbänken!

Lyckliga gatan!

Med en stor klump i magen och tusen frågetecken snurrandes innanför pannbenet på mig satte jag mig vid en dator på vägverket i Mariestad. Knappade in mitt personnummer och läste & besvarade fråga efter fråga. 20 minuter senare var jag klar. Jag kikade mig omkring och insåg att jag var först. Jag tänkte igenom mina markerade frågor och filosoferade en stund. Med 26 återstående minuter tog jag mig modet och tryckte på "rätta provet"... Hjärtat slår i 200 (nästan i alla fall) och de gröna bokstäverna, GODKÄNT kommer upp på skärmen. Tårarna var nära och jag hade klarat körkortsteorin.
  Nu ska jag göra mig av med skitboken, hade den tillhört mig så hade jag bränt den på bål och grillat mashmallows över elden, men nu är det inte min bok utan Elins, så det blir ingen lägereld utan en helt vanlig "tack för lånet-överlämning".

Detta är en dag värd att fira, vilket jag skulle göra med kinderchoklad.. dock har jag nog ätit upp hela Munkens lager för de har inte haft kinderchoklad i hyllan på länge. Fick istället bli Palle Kuling, 3 för 10 kr, perfekt!

vet du att...

med den inledningen har jag nu tagit mig igenom en sammanfattning av teoriboken (ca 100 ggr) och jag känner mig redo för teoriprov faktiskt. 15.15 i morgon, Mariestad, I'll be there! Hoppas jag... Emma trodde ju sig känna ett uns av maginfluensa idag. peppar peppar.
  Det blev i alla fall fika idag på Gustafssons. Tillsammans med Linn K & Moa. Det blev ett 2 timmar långt samtal lite drygt tillsammans med Moa & Emma, mycket mysigt! Jag tror tjejer är bäst på hemligheter.
Sen blev det boxning och jag måste säga att jag är lite besviken. Var taggad som 17 och vips så var passet slut och jag var inte ens trött. Attans. Testar samma pass nästa vecka. Blir det inte bättre då, får man väl gå på ett lite hårdare boxningspass utan ett "nybörjare" framför.

Annars säger ryktet (Axel) att Närsom är sålt. Vad händer då med föredetta Ann & Annas, nuvarande Närsom. Kommer det bli ännu ett mysigt & nytt café. Det får vi väl lämna åt ödet. Annars tackar jag för mig och önskar Emma lycka till på körlektionen imorgon. Godnatt!

premiär av ny/gammalt café?

Idag blir det fika efter skolan (som vanligt kanske borde tilläggas). Sitter här nu i väntan på att Emma ska sluta sin streetdance lektion. Har gett upp pluggandet av körkortsteori en stund. Huvudet värker. I alla fall, det är tisdag, vilket betyder boxning och fika innan tillsammans med Emma. En ny tradition som jag absolut inte klagar på. Tisdag har blivit en tycka-bra-om-dag. Nu är dock frågan, vart ska vi fika? Skara har faktiskt fått ett mycket bra utbud på caféer den senaste tiden. Hippa NÄRSOM som spelar grymt bra musik, Kaffehuset med goda toasts och härliga fotöljer, Gustafssons allmänt mysigt med underbara skagenciabatta eller nu det nya Nockes, ser hur mysigt ut som helst, nyrenoverat, fräscht och modernt. Vilket ska man välja? Ska det i vanlig ordning bli Gustavssons? Eller ska man våga sig på att testa nya Nockes och se vad det går för? Det kanske vore en bra idé...

skolkatalogen är här och uppdaterad!

Nu har den äntligen tagit sin plats i brevlådan och den är mer efterlängtad än någonsin. Skolkatalogen 08/09. Den är uppdaterad och pimpad till högsta grad. Ettorna är ju nya såklart, treorna har kommit med nya idéer om utklädnad och tvåorna gör sig bara snygga genom att klistra på ett leende. Nya föreningar, en ny elevrådsstyrelse och FÄRGBILDER!
  De har övergivit det traditionella svartvita och kostat på fotosamlingen bilder med färg. Bra eller dåligt? Ja ärligt talat blev jag positivt överraskad.

Sp3b - Vi är som politiken splittrade. Kortet blev faktiskt grymt bra i sin helhet och det finns egentligen inte mkt att klaga på. Det känns dock inte riktigt lika roligt som vanligt att få skolkatalogen, man är nu äldst och det är sista kortet. Man bryr sig inte så mycket om hur man ser ut. Bara kul att ha den. Egentligen är det ju bara en samling foton på människor man ser i princip varje dag ändå, fast på papper. Även om du blundar eller gör en rolig min så vet ju alla hur du ser ut in real. Så varför bryr man sig då så mycket om resultatet? Jag vet inte.
  I år är jag soffpotatis och politiskt oberoende på kortet, iklädd snobbenpyjamas och tofflor med en chipspåse i handen ser jag allmänt knepig ut med mitt konstiga ansiktsuttryck. Men vem bryr sig?

Lätt bäst i årets katalog blev i alla fall Studentnissestyrelsen. Själva kortet går inte att förklara, kan bara nämna att det är sjukt roligt. Men ja, ikväll innan man somnar blir det väl till att titta igenom katalogen (i år lila & rosa på utsidan) och se om man hittar några intressanta typer man inte sett förut.

En månad kvar!!!

Äntligen är den här, eller ja snart i alla fall. Det är en månad kvar till den mysigaste högtiden på året, Julen. Jag börjar redan nu räkna ner. Mamma har bakat lussekatter och pepparkakor idag, det luktar gudomligt. Jag måste erkänna att jag redan har tjuvsmakat. Ja, på julmusten också, fast det var längesen nu. Jag kan inte hejda mig när julen drar igång. Idag ligger det 15 cm snö på marken och jag kan nog inte känna mer julkänsla. Det börjar krypa i kroppen på mig. Jag vill åka pulka, köpa julklappar, ha snöbollskrig, baka julgodis, se på tomteparaden, jobba julbord, lyssna på julmusik (äger ju faktiskt 900 jullåtar), slå in paket, sätta nejlikor i apelsiner och pynta huset. Jag blir som ni märker helt galen under Julen, jag älskar den!

Om ett år kommer Lisa och jag att befinna oss i Italien just vid denna tidpunkten. Det blir nämligen till att fira jul på italienskt vis nästa år och jag kan nog inte längta mer. Det ska bli hur roligt som helst. Men nu måste jag ju ta vara på denna julen hemma i Sverige och verkligen leva ut och fira denna julen riktigt ordentligt, eftersom att nästa år blir helt annorlunda. Jag ska slå på stort och vara riktigt ambitiös med julklapparna i år. Inte för att de ska vara extra dyra, utan bara extra genomtänkta.
  Julen 2008 betyder också Emmas 18-årsdag. Hurra! Och utgång på Juldagen så klart.

JAG VILL HA DENNA UNDERBARA HÖGTID NU!!!


5 idoler hoppade i säng...

...en trilla ner och slog sitt lilla huvud, Peter ringde doktorn och doktorn svara "inga små idoler i sängen vara"
4 idoler hoppade..."
Ah nåt sånt, eller ne inte alls egentligen. Men ordlekar har väl alltid varit skoj.
  Seriöst! När ska Johan åka ur Idol? Okej Johan, du har tusen miljoner fans och kanske lite till, men jag vill faktiskt att du ska åka hem nu. Det är inte okej längre. Jag vet, det är bara en tävling, varför bryr jag mig så mycket? Jag vet inte. Men nu gör jag det, okej?
  Anna skulle stannat, Johan skulle åkt. Jag hissar Robin och Bagges rosa hörselskydd och jag dissar Johans version av Stand by me och att Anna åkte ut.
Följer nu Idol Eftersnack, och ja jag är trött. Sängen väntar, skola imorgon igen. På med vinterskorna eftersom att växthuseffekten har gett upp hoppet om Skaraborg, hoppa i samhällströjan och klistra på smilet. Det är dags att sälja in folk till samhällsprogrammet på Katedral, ditt val!

Peace out & godnatt!

vad är det för en dag? Ne det är ingen vanlig fredag...

...för det är brandfria fredagen idag, hurra hurra hurra! Ja, så är läget. Ingen brand. Ingen väntan ute i kylan. Ingen kalabalik. Hurra! Det blev en bra fredag trots allt.
  Inledde morgonen med American Beauty på engelskan. Jösses! Jag säger bara det, konstigare film har jag nog aldrig sett (förutom the time before her eyes, som var konstig på ett annat sätt) I American Beauty är alla karaktärerna bara helt wacko, hallå? finns det något vettigt i huvudet på er? Det verkar inte så. Era hjärnor verkar vara fyllda av knäck, ärligt talat. Men filmen är störtskön, sjukt skojig på ett märkligt sätt. Det gillas!

Annars så kryper träningsvärken runt i kroppen som en fluga på en glasruta. Jag har nog ont i varenda muskel efter 4 hårda träningspass denna veckan! Men det är det värt, älskar känslan av träningsvärk, då vet man att man har presterat.
  Öppet Hus på Katedral imorgon, kom dit och se esteterna dansa, käka pepparkakor & drick julmust på samhäll och kolla in alla programmen förstås. Jag är där och promotar SP journalistik. HURRA vad bra!!

NU Idol, kärlekstema såklart! Heja alla utom Johan!

ett enda stort failure!

Ja då har man genomgått ett av årets största misslyckanden. Jag vet, det borde inte vara pinsamt, jag är inte den första och defenitivt inte den sista. Men ändå finns känslan av skam i mig... okej jag kuggade på körkortsteorin med 1 poäng. EN POÄNG!! det suger stenhårt. Men att jag sen kuggade på 3 enormt små skitsaker på uppkörning får mig att vilja slå någon j*vligt hårt i magen. Jag är arg på alla just nu, även om jag vet att det bara är mitt eget fel. Men visst, alla gör vi misstag. Det är bara att svälja ner skiten och pröva på det igen.
  Men jag säger bara det, det är psykiskt omöjligt för en hispig människa som mig att ha teori och uppkörning samma dag inom loppet av 2h. Det är inte okej!

Men men, bättre lycka nästa gång. Och då har jag gett mig fan på att klara skiten!



Annars så har jag varit på gymmet med Emma och dragit på mig ännu mer träningsvärk. Jag har nu en stum känslan i hela kroppen, från topp till tå. Till och med underarmarna gör ont. Men då vet man i alla fall att man har tränat.
  Imorgon går jag på't igen och på kvällen blir det matlagning & Idol (kärlekstema, heja robin, heja alice, heja kevin) som precis vilken fredagskväll som helst. Hurra!

ett litet btw!

Var på gymmet med Emma idag. Eller ja, först blev det fika på Gustafssons, den största ciabatta med skagenröra jag någonsin sett, tog drygt 30-40 min att få i sig hela. Men den var underbart god.
  Väl på gymmet så var det dags för boxning och jäklar va skoj det var. Slog som 17 och jag tror att alla mina aggressioner försvann (i alla fall för en stund), Emma och jag blev i alla fall helpepp på träningssättet så nästa vecka blir det samma grej igen. Nu tycker jag om tisdagar lite mer!

just det, GG & OTH idag, det får inte missas!
("fokusera lovisa, glöm teven och tänk på teorin", det är så jag ska tänka nu)

en expert på att stressa upp sig...

Inledde dagen med en nervositetsattack. Det blev en hel del diskussion ang. uppkörning och teori på italienskan i morse. Jag blev bara mer och mer nervös. Gråten var skrämmande nära! Hade i alla fall körlektion idag, även där tog nervositeten över och jag sumpade grejer som jag annars är skit bra på. Men känslorna har vänt fram och tillbaka precis som en hängande reflex i jackan. Ena stunden glad och positiv, nästa stund bitter och negativ. Men som Marcus Birro hade sagt, om man skulle vara glad hela tiden skulle man vara psykopat. Eller var det inte så han sa?

  Tankarna ändrades dock HELT när jag anlände till filmkunskapen och det var dags för en ny film på den vita duken. Ja alltså, inte på bion då, utan via vår projektor i klassrummet. I alla fall, filmen skulle innehålla propaganda och vi skulle kanske totalt ändra synsätt på vissa saker enligt Juha (vår lärare alltså). Filmen var Zietgeist, vi hann dock inte se klart vilket var synd. Men filmen ifrågasätter verkligen ALLT i vår värld. Allt som vi trott på i evigheters evigheter ifrågasätts och i vissa stunden så känner jag att deras propaganda har trängt in i mitt huvud. För i vissa fall så tror jag dem verkligen. Deras intensiva röster, snabba bildklipp och otroliga utläggningar om varför hela mänskligheten skulle ha fel. Det var i alla fall en mycket imponerande film, väcker många tankar och återigen får man tänka till lite. Bra tycker jag. Som tidigare nämnt, filmkunskapen Äger verkligen, jag lär mig hur mycket som helst och jag har nog aldrig haft ett så intressant ämne i skolan (+ att Juha är grymt bra, helt sjukt vad han kan mycket, tänk när man själv kan så mycket om film, då ska jag vara stolt och tänka tillbaka på den här terminen i skolan). Jag borde nog börja jobba med film, på något sätt. Filmkritiker, filmproducent, manusförfattare? Nja det får vi se. Men än så länge är det nog det ämnet som intresserar mig mest, i alla fall för tillfället. Nu väntar jag bara på att få se slutet på den manipulerande dokumentären!

nervositets feber?

Ännu ett brandlarm idag. SNÄLLA, vad är det här? Idag var d et i alla fall falsklarm, så det var väl ett steg i rätt riktning kanske. Annars så har dagen mest gått åt till att vara dödens nervös inför uppkörning/teori och allt annat jobbigt just nu. Ärligt talat, jag hinner inte med skolan, vänner och mitt vardagliga liv. Förlåt allihop, jag ska bättra mig, så snart körkortsskiten är över... jag lovar! Men just nu tycker jag att jag har rätt att vara lite frånvarande, rätt att vara i min egen glasbubbla.
  Jag tror att jag håller på att bli sjuk, inte psykiskt alltså, utan fy siskt. Feber eller någon sån skit! Jag ska ta tempen nu, ta en ibumetin, krypa ner under en filt i soffan och se slutet på fotbollsgalan. Kanske ta en kopp oboy också, det är jag värd!



Var på ARN-utställningen i Skara idag.
Från och med idag vill jag ännu mer bli film/tv-producent, ve rkar sjukt skoj och underhållande!

jag vet, gammal bild, men passar in på dagen!



först är störst!

Läste alldeles nyss på expressen, eller om det var aftonbladet att i kvällens avsnitt av "Erik & Mackan" kommer dessa två grabbar att supa sig redlöst fulla för vetenskapligt syfte. Samma programidé har även Filip och Fredrik till Boston Tea Party. När det avsnittet ska sändas är dock oklart för min del. Men hur är det möjligt att två rivaler kan genomföra precis samma idé. Visst måste det i det här läget vara ett stort plus för Erik & Mackan som visar sitt avsnitt före Filip och Fredrik. Synd tycker jag. Men jag säger bara det, hur roliga Erik och Mackan än är, så kommer de aldrig bli lika roliga som BostonTeaParty-UrsäktaRöran-HighChaparall-HejVärlden-OSV-killarna Filip och Fredrik. Något säger mig att de rent av är onödigt att ens försöka sig på något liknande.

Men vem vinner tittarkriget? Vems avsnitt om fylla på jobbet är roligast? Den som lever får se!

I julens tider

Det blev en kort visit på Falkängens julmarknad förut, med mamma och mormor. Mysigt, synd att det inte var någon snö bara. Annars fanns julen där på alla sätt, det till och med luktade jul.
  Mitt i allt julstök så fanns en av Götenes luciakandidater. Vilket förde mina tankar tillbaka till 2005 då man själv blev krönt till Götenes lucia. det var nog en av de roligaste veckorna i mitt liv. Lite sömn, grymt mycket skratt, stearin i håret, tidiga mornar, ont i halsen och riktig vinter. Vi hade en gemenskap som inte är lätt att uppleva. Då trodde man att man aldrig skulle glömma den tiden och aldrig släppa de vännerna man fått. Men nu så här tre år senare, så har jag bara kontakt med en av luciakandidaterna och tiden som götenes lucia ligger långt bak i huvudet. Men ibland är det mysigt att plocka fram de där minnena och tänka tillbaka. För jösses vilken härlig tid! Man var 15 år, högstadieelev och riktigt lycklig!





Är Idol bara ett utseendefixerat kärleksdrama?

Ärligt talat, alla är sjukt grymma i årets tävling, utom JOHAN. Jag är ledsen, men jag tål inte människan... Igår lät han som en katt som håller på att drukna och såg ut som en spindel som håller på att trilla av tråden. Men ändå så går han vidare, okej han hängde löst, men varför går han vidare vecka efter vecka? Okej han har mest fans av dem alla, men vad är det alla småtjejer ser i honom? Okej, dem tycker att han är söt och dem har en liten crush på honom, men hjälper det för att pojken ska gå vidare varje fredagsfinal? Jag är mycket osäker i den frågan.
  Jag säger bara Alice, Robin B och Kevin. Jösses! Fast Anna är ju också bra. Jag har blivit lite av en Idol-fantast här det senaste, följer deras liv på bloggarna och ser deras små webbfilmer på idol-sajten. Har jag gått och blivit en Idol-tönt? Kanske det, men säger som Alice sa i gårdagens program. "Man får vara töntig ibland, det är coolt att vara töntig"

Ikväll blir det jobb på Fotbollsgalan i Götene, spännande? ah kanske det.

KOLLA, DET BRINNER!

Ja, idag för 58:e gången så brann det igen på skolan, eller ja iaf 6:e gången på 4 veckor. Eller något sånt. Vem bryr sig, brann som fan idag iaf. Tog typ e timme och få släkt elden och alla var i chock och blev hemskickade. Hur smart är det på en skala? Att skicka hem chockade elever? Ärligt talat så mådde jag dåligt och var rädd, det är helt sjukt hur det bara kan fortsätta, fredag efter fredag. Vad händer nu?

Pga branden så missade vi även italienskan, vilket var synd, eftersom Lisa, Emma och jag hade gjort fika till idag och en powerpoint om Rom-08-resan, men det får bli nästa vecka i stället helt enkelt!
  Annars hade dagen flutit på i sin stilla gång. Om 1 ½ vecka är det 200 dagar kvar till studenten = FEST, så det blir liksom lite början på slutet.
 Nu ska jag laga mat, återigen. Kycklingbröst med potatismos & apelsinsås. Direkt ur FRANKRIKE-kokboken från Expressen. (fast bytte ut ankan mot kyckling) Nästa vecka är det sydostasien, hurra!

intryck & avtryck

Efter några riktigt intensiva dagar kan jag äntligen andas ut. Det har varit knep och knåp in i det sista med Höstbalen och i lördags smällde karamellen. Det blev kanon, trots att kvällen avslutades med Afasi & Filthy på Olins.
  Vackra klänningar, smoking, 3-rätters, bra vänner, musik och jäkla massa skratt. Detta älskar jag med Katedral, gemenskapen! Vill tacka alla som gjorde kvällen hur bra som helst.
  Imorgon är det Nationellt prov i Svenska B. Intryck och avtryck. Fördomar speglas mot de verkliga fasaden. Efter 5 timmar imorgon hoppas jag att jag har åstadkommit en jäkla bra uppsats, för ämnet går inte att ifrågasätta, bara utvecklas!
  Vad får vi egentligen våra intryck ifrån? Och vad är det som stämplar av våra avtryck?

Idag fick jag en anonym kommentar ang. bloggen. Jag lovar att ge er mer bilder, det gör bloggen mer verklig jag vet, så jag ska verkligen försöka ta tag i det här. Kameran ligger för tillfället bara på hyllan och samlar damm, inspirationen tog slut för ett tag. Men mer bilder utlovas inom närmsta framtiden!


Otrolig fredagsunderhållning

Efter att ha suttit framför tv:n sen kl 20.00, samtidigt lyssnat på grymma idoldeltagare kan jag nog faktiskt säga att det var rätt att Lars lämna, även om jag hade hoppats på Johan. Jag ÄLSKAR rock-idol, som sagt det finns en liten rocker i oss alla, även i söta lilla Alice. Och återigen, Kevin är kung!  Det blev också matlagning-a-la-lovisa idag igen, far och jag fick smaka av fläskfilé & färskpasta med grädd & chilisås. Blev skitgott faktiskt.

Men i alla fall nog om detta. Sitter och tänker över amerikanska valet. Barack Obama, YES WE CAN. Nya Kennedy? Jo kanske. Men det har nu spekulerats i vem Obama skulle kunna vara lik. I ett uttalande igår sa Silvio Berlusconi att Obama verkar vara en ung snygg och solbränd kille. Annars kan man dock jämföra den nye presidenten med Byggare Bob, en man som på nytt försöker bygga upp ett samhälle. Can we fix it? YES WE CAN, som Bob the Builder skulle sagt! Är det härifrån som Obama fått sin inspiration, tveksamt, men sött!

Höstbal imorgon. Peace out!

hipp, hipp, hurra!





Det är en underbar morgon. USA har fått en ny president och efter att ha följt den otroliga valvakan i natt och sovit två timmar så känns som som att jag går på speed. Jag har överenergi som bara vill ut!
  Satt i telefonkö till ticnet förut och JAAA! Vi fick ståplatser i Göteborg. Så jävla underbart!

Undra hur denna dag ska sluta när den har börjat så himla bra?


Förvirrad eller bara förvillad?

En mycket bättre dag på huvudvärks fronten, och jag känner mig nästan som vanligt. Dock är det många andra tankar som flyger omkring i min skalle. "Det snurrar i min skalle" som Familjen skulle sagt. Jag har nämligen en irriterande film på hjärnan. IDag på filmkunskapslektionen kom nämligen Juha och sa "Idag ska vi se en film som alla här har sett minst 7 gånger, den innehåller nämligen verkliga klyschor. Den följer dock ingen mall och efter att ha försökt analysera den till halv fyra i natt så förstår jag fortfarande inte mönstret och budskapet i den." Min första tanke blev "JAA" äntligen en film som man får tänka till lite för att se, Olle höll med mig och jag satt som på nålar.
  Filmen hette "The time before her eyes", ärligt talat jag har inte sett någon knepigare film. Skaparna ger en signaler flera gånger då man tror att filmen verkligen ska nå the point of no return, eller i alla fall en riktig vändpunkt. Man sitter hela filmen och väntar på i princip INGENTING, förutom vackra bilder och bra skådespel. Helt plötsligt tar filmen slut och eftertexterna börjar rulla i gång. "Jaha, nu då?" blev nästa tanke och jag förstår fortfarande ingenting.

Någon som sett den? Jag ser i alla fall fram emot diskussionen på nästa lektion. Roligt att se om någon annan har fattat.


Ja något annat som får huvudet att snurra idag är ju det Amerikanska valet. Medans halva min klass sitter i skolan och följer valvakan på SVT, TV4 och CNN kommer jag sitta hemma hela natten med popcorn och annat gått och följa Filip & Fredriks subjektiva valvaka. Jag säger bara, GO OBAMA!

hej migrän!

Tillbaka i skolan med två brandlarm inom loppet av en halvtimme. Vart ska världen ta vägen?
  Nu sitter jag här med sovfrisyr efter att ha haft den äckligaste migränen på länge. Fick åka hem från skolan, hade ju dock bara håltimme och engelska kvar. Men det behövdes nog, har sovit till och från sen kl 13.30 fram till nu och huvudvärken har äntligen börjat släppa. På onsdag blir det synundersökning för att kolla om det är något vajsing med synen igen.

Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv, äta äppelpaj och sen fortsätta sova!

Dagens vill ha, tamejtusan!

Söndag och sista dagen innan skolan börjar igen. Ikväll blir det mörkerpromenad och chans på härliga vinster, som en ny cykel tex, vilket inte hade varit helt fel!
  Men idag har dagen mest handlat om plugg faktiskt, har gjort klart alla läxor nu, förutom 2 kapitel i The Great Gatsby. Men det kan jag ta ikväll innan jag somnar.

Men samtidigt som tankarna har kretsat kring, Muhammad Ali, Kristendomen, Homoäktenskap och personporträtt idag så har tankarna även flugit iväg mot en ny mobiltelefon. Ärligt talat, min nuvarande suger.
  Tänk om man kunde få en Samsung Touchwiz i sin ägo, det hade inte varit helt åt fanders fakitskt. Det hade varit kanon för att prata klarspråk, men är man beredd att lägga 3500 kr på en telefon såhär 1½ månad innan jul? Det är frågan.

lalala dansband!

Jobb och party på hög nivå igår. Blev dock ingen längre vistelse på den tänka Halloween-festen, utan större delen utav kvällen tillbringades på Olins. Det blev dansband så det heter duga och kvällen blev förvånadsvärt bra faktiskt. Vi 7 personer var väl typ de enda på Olins under 25. Man kan säga att vi sänkte medelåldern betydligt när vi anlände.
 Sen kväll dock. Hemkomst vid 4 och somnade framåt morgonkvisten. Men det är väl så det ska vara antar jag.
Spenderade natten hos Emma och vi vaknade inte fören halv två idag, vilket gjorde att hela dagen försvann.
  1 kg godis ikväll, middag tillsammans med familjen och moster med familj. Nu stjärnor på is, sen sova!

Kvällens roligaste händelse blev dock på bussen hem. Robban körde och Emma & jag hade totala skrattanfall hela vägen. När vi svänger in i Götene och möts av en bil hör vi chaufför-robban kläcka ur sig "Jävla "pip"-huvud, blända av då". HAHA jösses vad jag skratta, när Emma sen halkade på en isfläck direkt efter avstigning visste jag inte vart jag skulle göra av mitt skratt. Otroligt bra avslutning på kvällen.



RSS 2.0