dag 12

God lördag! Efter att ha sovit i 12 timmar är jag nu sjukt utvilad och beredd på att jobba.
  Först ska jag se klart på en film, men i eftermiddag blir det bröllopsjobb återigen.

I natt hade jag världens konstigaste dröm. Jag drömde att jag gick under jorden, och fortsatte leva mitt liv som eremit ute i skogen, där jag blev attackerad av diverse konstiga varelser. Typ lite "wrong turn"-känsla. Aja, det var läskigt i alla fall. Tills det att Astrid Lindgren kom dit och räddade mig med sina sagor.
  Haha, konstig dröm må jag säga!


dag 11

Med en lättnad suck skriver jag att det äntligen är fredag. Nu är det dags att pusta ut, lägga denna veckan på hyllan och försöka vila upp sig i ett par dagar för att sedan ta sig an ännu en skolvecka. Men, det är tre dagar dit. Tills dess ska jag hinna med både det ena och det andra, fira pappa som fyller år, jobba osv.
  Denna dagen har varit lite speciell. JAg blev ju officiellt filmstjärna idag, okej filmstjärna är kanske att överdriva. Men jag var ju i alla fall med och spelade in en del till filmen om Katedral. Där kanske min skådiskarriär började. Tänk vad coolt om jag ser tillbaka om 20 år, just på denna stunden och tänker, där startade min karriär.

Annars så hade vi studentnissestyrelsemöte idag. Vilket gick bra. Alla datum spikade inför kommande året. Nu är det bara att börja räkna ner. Linnea & jag hade också ett litet möte inför höstbalen, men på måndag blir det möte på riktigt. Annars har jag och Linnea planerat in en heldag nästa vecka. Torsdag. Då blir det NTV-möte, Yoga på gymmet och sen sleepover hos Linnea, myspys!

Om en vecka är det Inspark på Katedral, vilket ses fram emot rejält.
Just det, idag hade Lisa, Emma & jag Allsång på Italienskan med Italienska-steg2. Det blev allsång till Volare-Cantare, och det var dolce musica, vill jag lova! Nu ska jag äta godis på från Netto för 3.90/hg och sen ska jag städa!

glömde en sak

Jo jag har glömt att berätta en sak kom jag på. Det är nämligen så att Katedralskolans ekonomi håller inte riktigt, därför har kommunen bestämt att man ska dra in på mjölken i skolan. För att den är så fasligt dyr. Så nu får eleverna på Katedral bara mjölk en gång i veckan, och det är vid soppa. Fy skam tycker jag! Det tyckte även 5 insändare i dagens SkLT.

Sluta spara på mjölken, vi vill inte ha benskörhet!

en månad kvar

Tänkte bara meddela att det är en månad kvar till min 18-årsdag idag. Ganska så skönt, tackar som frågar!

körkortsgrabbarna!

Idag vill jag gratulera min kära killkompisar
Daniel, Sebastian & Sebastian som fått körkort!

Vi hurrar, hipp hipp hurra, hurra, hurraaa!!



Lina & jag ska starta en WE-LOVE-KAPPA-TAU-GAMMA-förening




dag 10

Barnvaktar-dag, mysigt! Filmtittande, Barbie - de 12 dansande prinsessorna & Lotta på Bråkmakargatan, utomhuslekar, promenad i solen och matlagning. En toppen eftermiddag med mina kära småkusiner. Ni är underbara!
  Annars kort dag i skolan. Egentligen en helt vanlig tråkig dag i skolan, men ändå ganska positiv.

Imorgon blir det andra bullar. Imorgon är det studentnissestyrelsemöte & filminspelning på Skaratidningen av Journalistikinriktningen. Plus att jag har min enormt(!) roliga engelska uppsats på Hemingway's Soldier's Home imorgon, inget direkt jag ser fram emot, och typ 50 italienskaglosor + översättning av text. Helgen är efterlängtad vill jag säga!
  Jag har även hittat en träningskompis. Linnea. Så nästa vecka ska vi på yoga tillsammans och inviga våra träningskort. 
Nu ska jag plugga arslet av mig och sen sova tidigt, drömma lite om Cappie!

favoriter på duken

Idag har jag fått en liten dos av mina favoritgrabbar på teve. Nummer 1 var Mr. Cappie i Greek, världens sötaste partygrabb/tönt. Nummer två var Christian i Project Runway. Kan medge att jag grät en skvätt när Heidi berättade att han vann. Woohoo! Jag hoppas man får se mer av honom, för han är bara så fierce (ursäkta stavning). När jag blir rik, ska han få designa hela min garderob!

Annars så fick jag en liten dos av grannflickan Lovisa som har varit här och hälsat på.

dag 9

Godmorgon mina kära konfirmander!
Onsdag betyder sovmorgon, sovmorgon betyder glad lovisa. Dock hade jag tänkt helt fel ang. att ställa klockan. För vid 8.00 var jag beredd att gå upp. Men efter några minuter och en hel del tänkade insåg jag att jag kunde sova minst en timme till. Det hurrar vi för!
Nu ska jag bege mig till Lidköping, köpa strumpbyxor och sen dra till skolan för att äta. Grönsaksgratäng står det på menyn idag. Brian ska även komma och hälsa på i skolan innan han åker till Stockholm idag, så då får jag en chans att träffa honom också. Mera bra!
Filosofilektion i eftermiddag.
 
Varför är gräset grönt?

Hur vet vi att det heter pasta, det kanske heter spindel?

Hur vet vi att Gustav Vasa var kung? osv. Jag kommer bli helt kocko!

huvudvärk

Varför drabbas jag varje dag av extrem huvudvärk? Är det stressrelaterat? Skulle inte tro det. Kanske sover jag för lite. Kanske synen har ändrats. Kanske har hjärnan tagit en långvarig siesta. Kanske har huvudet bara bestämt sig för att jävlas med mig just nu!

dag 8

Ännu en skoldag. Lektion. Rast. Lektion. Lektion. Var en mycket flitig italienskaelev idag, tillsammans med Emma. Kanske kan jag påbörja mina italienska studier i Italien nästa höst. Florens, Rom eller Genoa? det är frågan det. Några nya planer måste jag i alla fall komma upp med, eftersom en dröm idag kan tas ned från den mentala anslagstavlan. Idag låg nämligen Brevet bland posten. Alltså, Brevet med stort B. Brevet från Pliktverket. Texten löd som följer "Pliktverket avslår din ansökan'...'Motiv för beslutet: Hälsouppgifterna som du har lämnat innebär dock att Pliktverket inte kommer att kalla dig till antagningsprövning." WTF?? Är det mitt fel att jag har astma? Jag skulle kanske klarat lumpen alldeles utmärkt om jag bara fått chansen att visa vad jag går för. Men nej då, tryck ner en i skiten bara!
Detta bevisar bara att jag måste komma på något annat att göra om ett år. AuPair i USA eller Storbrittanien? Plugga italienska i Italien? Eller gå militärens aspirantutbildning? Ja, jag får ta mig en funderare.

Btw, idag avbokade jag mina danskurs; modern/balett/jazz och ska istället köpa halvårskort på gymmet. Bra jobbat! Plus att Conny ringde och ändrade min körlektion, så imorgon kommer jag befinna mig på Lidköpings gator i den värsta rusningstrafiken. Hurra!



konsten att softa

Dagens sysslor är gjorda. Kläderna för morgondagens skolgång är utvalda. Maten ligger på en säker plats i magen. Nu väntar det som söndagar egentligen ska vara till för. Film, popcorn & softande. Perfekta sättet att avsluta veckan på!


vanlig söndag men ändå inte

Än så länge har inte söndagsångesten börja krypa längst min ryggrad. Kanske dyker den inte ens upp idag? Det enda jag känner är en slags lättnad. Imorgon är det skola igen. Visserligen har vi läxa, men ändå så känns det skönt att komma tillbaka igen. Vara lite social, lära sig nya saker ochbara få ett litet stänk av skolkänsla.
  Jag antar att denna söndag annars blir lik de flesta andra. Engelskaläxan ska göras klar och i eftermiddag blir det släktkalas. Kanske ska man unna sig en godispåse som tröst för att helgen faktiskt är slut? Ja, det återstår att se.

Nu väntar en mycket sen frukost för min del. Heja marmelad-mackor & oboy!

dag 6

Nyss hemkommen från ett bröllop. Serverat hela kvällen, vilket nu känns i fötterna. Det var ett otroligt fint bröllop med fina klänningar, god mat, jättefin dukning och trevliga gäster.
  Jag vill också gifta mig. Okej jag kan vänta några år, men när det väl är min tur så ska jag slå till med en hejdundrans fest. Nu väntar faktiskt sängen, jag är hur trött som helst. Imorgon är det söndag och jag antar att den återkommande söndagsångesten är tillbaka. Engelskaläxan väntar. Kalas för morfar väntar. Men framförallt så väntar en himla lång sovmorgon och det ser jag fram emot.

Godnatt mina vänner, godnatt!

dag 4

Sjung om studentens lyckliga dag
låtom oss fröjdas i ungdomens vår
än klappar hjärtat med friska slag
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än i våra sinnen bo
hoppet är vår vän och vi dess löften tro
när vi knyta förbund i den lund
där de härliga lagrarna gro
där de härliga lagrarna gro.
Hurra!




Lungorna blev idag väl använda på förmiddagssnåret när det var dags för att sjunga studentsången i Cafeterian. Näst intill alla treor var samlade och tog ton till studentsångens vackra ord. Helt otroligt att det är vi som tar studenten om mindre än ett år. Det var en pirrig, men lycklig känsla under dagens sångträning.
Var också pirrigt drygt 1 timma senare när jag skulle ha min första körlektion. Men det gick galant och nästa lektion är inbokad, så nu känner jag att det börjar flyta på!

dagens besvikelse: Insparksdiscot flyttat till 5 september!

Till alla Katedralare!
Vill du gå med i NTV eller i Höstbalskommittén, hör av dig innan 27 aug till mailen: [email protected]

dag 3

En dag i skrattets tecken. Så mycket som jag skrattat idag har jag inte gjort på länge och det är tack vare mina kära vänner. Spenderades en hel del tid i Kaffis idag. Mysigt.
Har du någon skrattat så mycket att du tror att du ska sluta andas? Det har jag gjort i eftermiddag. Emma & jag har nämligen kikat i skolkatalogen, lyssnar på gamla goda 90-/tidigt 00-tals hits. Låtar som man helt glömt bort men som egentligen är riktigt bra.

Just nu håller jag på och youtubar, det är nämligen min nya hobby. Därför tänker jag nu införa Dagen Youtube-klipp.
Så här kommer dagens. Flickan på klippet är 6 år gammal och var med i Britain's got talent. Jag som är stort ABBA-fans kunde inte annat än att gråta.



Aldrig i livet!

Läste precis på klasskompisen Daniels bilddagbok att han har läst något skrämmande om Beatles. Skrämmande är det minsann. Enligt Aftonbladet är nu Take That större än vad The Beatles var när dem var som störst.
  Jag vill inte tro på det här! Beatles har alltid var störst, och kommer ALLTID att vara det! Inget eller inga kan slå Beatles, dem var helt enkelt för bra. Läs artikeln här


källa: poster.net

aousch!

Har precis vaknat upp från min 3 timmars powernap. Den blev lite längre än väntat. Nacken gör ont och näsan rinner. Ögonen orkar jag knappt hålla uppe. Borde jag gå och lägga mig? 17 det är project runway, jag får tvinga mig själv att vara vaken till 23.00. Även fast jag vet att jag kommer somna i soffan. Nu, ipren nästa! Hatar dåliga sovställningar.

dag 2.

En blondare Lovisa sitter nu vid datorn och skriver. Nyss hemkommen från skolan. Massa tankar snurrar runt i huvudet. Det kan vara första filosofi-lektionen som spelar hjärnan ett spratt. Redan efter 30 minuters filosofi känner jag mig snurrig, hur ska det bli efter 45 timmar? Frågor som människor har försökt få besvarade i evigheter är sånt vi ska ägna oss åt dessa timmar. Vad händer efter döden? Åt jag verkligen potatismos igår? Var Gustav Vasa verkligen kung? Eller är allting bara massa inbillningar gjorda av människor. Idag har jag lärt mig att ALLT går att ifrågasätta, utom "Tänker jag, så finns jag". Okej, så det enda vi egentligen vet är att vi finns. Men varför? Lever vi i något Matrix och vaknar upp och har drömt hela livet.
  Ja som ni märker är jag måttligt förvirrad. För att stilla mina tankar ska jag nu äta lasagne och ägna mig åt lite föreningsarbete som behöver tas tag i. Peace out!

btw. igår blev jag vegetarian (äter dock fågel) på halvtid. Blir det på heltid? vem vet.
Ska i alla fall testa i skolan till att börja med, för där är vegmaten mkt bätter än den vanliga!

zombiedag

Mycket som skulle fixas och grejas i skolan idag. Schema hit och föreningar dit. Men nu har jag i alla fall koll på mitt kommande schema och det ser väl ändå helt okej ut får jag väl säga.
Anmälde även NTV som förening idag, varför det nu ska behövas, eftersom föreningen funnits i typ 15 år. Men i alla fall. Jag och Linnea har även hand om Höstbalen i år och det ska bli hur kul som helst. Så vi ska anordna ett litet möte snart, hon och jag. Annars så blir det mycket NTV-förberedelser känner jag. Nya medlemmar, möten, välkomstfest...osv!

Det var roligt att se de nya ettorna idag, de var så små och söta! Men jag kan tänka mig att treorna för två år sedan såg mig som lika liten. Men faktiskt så är det en konstig känsla. Det där med att vara äldst.
På tal om att vara äldst, hängde med Torsten idag efter plugget. OS-kikande, TV-spel, sväng på stan och fika. Jösses vilken grabb. Tack för en bra dag!
Plus att jag färgade Lovisas hår ikväll när jag kom hem. Så nu har hon inte längre en brun utväxt på 10 cm i hennes dåvarande svarta hår. Blev i alla fall apsnyggt!

Nu. Tillbaka till So you think you can dance!
Sen. Sova, man blir trött av att vakna kl 06. Hejja mig, jag är som en zombie!


Just det, vi satte upp vårt 298-dagar-kvar-till-studenten-lakan och det blev skitsnyggt!

dag 1 - var sak har sin tid

Nu är det dags att lägga gammalt groll bakom sig och ta nya friska tag. Från och med idag så räknas jag som student. Egentligen skiljer sig inte den är morgonen ifrån någon annan första-dag-i-skolan-morgon, men denna dag känns ändå på ett sätt mycket mer speciell. Fast ändå inte. Jag sitter här framför datorn, utan någon nervositet, utan några känslor alls egentligen. Jag är bara jag. Visst för lite sömn har väl gjort mig lite mer annorlunda, men att somna vid 00.00 är ju ändå en ganska stor merit för min del.
  Idag går jag återigen in i min socialabubbla. Där skvaller, vänskap, hat , skratt och misstankar blandas i en enda stor kompott och kommer som en raket mot en. Men det är där i min socialabubbla som jag trivs, bland vänner och bekanta. Katedralskolan & Sp3b, idag börjar vårt sista år!

SP1B - 2006/2007


jag borde

jag borde äta mindre marmeladmackor, jag borde dricka mindre mjölk, jag borde köpa ett gymkort & jag borde börja lägga mig i tid!




298 dagar

Ett susande ljud gick genom aulan och nervösa blickar tittade försiktigt runt i lokalen. Alla satt med en liten klump i magen, men försökte på utsidan se coollugna ut. Alla satt i klungor. Tillsammans med sina högstadievänner. Man kunde nästa ta på nervositeten, så nära var den. Namn efter namn räknades upp och till sist var namnen slut. Då var man inte längre högstadieelev, utan gymnasieelev.
  En nervös dag, på en ny plats, med nya människor. En plats som skulle komma att bli ens andra hem de närmsta tre åren. En plats vid namn Katedralskolan.

Ja tänk, det är redan två år sedan. Som man för första gången gick in på Katedral som gymnasieelev. Idag har de nya ettorna börjat och jag tycker nästan synd om dem. Dem måste varit hur nervösa som helst och haft tusen tankar i huvudet. Hur kommer klassen bli?, Kommer jag få några nya vänner? Vad får jag för schema? Kommer jag ens känna någon i klassen? Vad ska jag ha på mig? och massa andra tankar så klart.
  Men jag vet själv hur det är, de där åren går så fort och först nu inser jag verkligen att jag bara har 298 dagar kvar av min skoltid. Sen är det jag och friheten.

Imorgon tar jag steget och går min första dag på mitt sista år. Studentåret!

HP-premiär flyttad!!

Läste på nätet att dem flyttar premiären av nya HP-filmen till november 2009. 2009!! Varför? Jo för den där jäkla manusförfattarstrejken pågick i våras. Ja i våras, ja. Jag är så frustrerad att jag håller på att krivera. BAH!
ärligt talat, det måste vara ett skämt. Eller hur?




Såg ni Simningsfinalen idag? Lagkapp-herrar.
jag grät när jag såg att USA vann och Michael Phelps tog sitt åttonde guld. Vilken talang han är!
Törnblad blev ju ett fiasko, nu hoppas vi på Kallur & Holm.

en BFF-dag!

Jag vet, BFF är ett uttjatat amerikansk påhitt som bara funkar i riktiga high school-filmer. Men nu tänker jag använda mig av det i alla fall. Best Friends Forever. Jag har spenderat kvällen med min granne och absolut äldsta barndomsvän Lovisa (jag vet, komiskt att vi heter likadant) och det spelar ingen roll hur lång tid det går mellan gångerna vi ses, för vi har alltid lika roligt. Det är som att vara tillbaka på mellanstadiet. Vi fnittrar, pratar och fnittrar lite till. Det sägs att det är näst intill omöjligt att umgås tillsammans med oss båda. Jag tycker det är en underbar känsla, att ibland, lite då och då få glida tillbaka till tiden då man var som tjejigast, bara få fnittra och prata massa strunt. Jag vet inte varför jag tror detta, men ärligt talat så tror jag att Lovisa och jag kommer vara vänner för evigt.


btw. Vi ska på Volbeat i december.


bilden är ungefär lika gammal som gatan

sista jobbdagen

söndag morgon, jag borde nu få söndagsångest. Men ännu har den inte synts till, kanske gömmer den sig bakom ett hörn. För att vara ärlig som tror jag inte att ångesten kommer infinna sig idag, hela sommaren har jag varit utan denna ångest. Nu vill jag ju till skolan, men jag vet att efter någon vecka innanför de där tegelväggarna så kommer jag redan vara uttråkad, längta efter det kommande höstlovet. Men just nu, så trivs jag ganska bra med min tillvaro. Idag är det "sista" jobbdagen för den här sommaren, trots att jag jobbar även nästa helg, och på tisdag börjar skolan. Nedräkningen är nära sitt slut nu, 2 dagar kvar till ett-år-kvar-till-frihet-lycka-&-vad-ska-jag-göra-härnäst-ångest. Men jag ser framemot det, det sista året alltså.

Btw, så drömde jag om att jag fick besked om mönstring i natt. Det stod något konstigt på hebreiska i brevet så att jag fick be en präst översätta, men vad han kom fram till vet jag inte. Det bådar inte gott va?


btw2. Grattis till ännu en silvermedalj Sverige!

Skolan väntar

Hur ska man orka gå upp till skolan om 3 dagar? Jag menar, hela den här sommaren har jag haft någon form av sovmorgon, och nu när skolan närmar sig med stora kliv så borde jag försöka vända tillbaka dygnet.
  Igår somnade jag närmare 02.00 och vaknade nu för en stund sedan. Nästa vecka kommer klockan ringa 06.00. 06.00!! Jag får helt enkelt vara halvt död första veckan i skolan för att sen gå tillbaka till mitt vanliga morgontrötta-kvällströtta jag, för så är det vanligtvis. Att jag både är kvällstrött & morgontrött, i alla fall under skolveckorna.

Jag blev lite inspirerad av den där tennis matchen igår. Även om jag inte såg den. Går finalen idag tro? Heja Sverige. Jag hade i alla fall  tänkt att skaffa mig en partner och sedan börja spela tennis på amatörnivå. Tror att det kan vara en väldigt trevlig och bra motionsform. Eller vad tror ni?

en härlig dag i solen

Det var tydligen en löjligt spännande tennismatch idag, och jag missa den(!) hur kunde jag göra det?
Den mest spännande tennismatchen i historien, ah nästan i alla fall. Men sånt är väl livet. Jag har istället tillbringat dagen med min vän & kollega Malin.
Det blev lunch på jobbet, solning & skratt i småbåtshamnen, glass på Kinnekullegården och en tripp till utsiktstornet. Jag hade med mig kameran och några vettiga bilder blev det inte, men några på fåret Olof. Även första gången jag gick upp i utsiktstornet på Kinnekulle, möjligen andra gången, jag minns inte. Men jo, med min stora fasa för höjder så gick det ändå ganska bra, var lite skakis i benen, men till slut så kunde jag andas normalt. Min fråga är däremot, om jag inte klarar av utsiktstornet på Kinnekulle, hur ska jag då klara av Eiffeltornet eller London Eye? Oh ja, en ganska bra fråga.

Just det, läste Alex Schulmans blogg igår innan jag gick och lade mig.
Har ni inte redan läst hans inlägg/debattartikel om Blondinbella så gör det, här.














drömmar

Vaknade för en stund sen pga ett hysterianfall. Denna natt har varit fylld av drömmar, ena stunden befann jag mig i Afrika, andra stunden i Thailand, sedan hos ett medium och till sist hemma hos Amanda Livh.
  Det var hur mycket folk som helst inblandat, och jag tror nästan att alla jag känner var med på något litet hörn. Det konstiga är att det var väldigt mycket bra och trevliga saker som hände, men så kom det en händelse då och då som förstörde alla bra. Jag minns inte exakt nu vad mina drömmar handlade om, det enda jag vet är att jag från och med nu är rädd för att åka till Afrika, någonting hände där i min dröm, någonting som gör att jag inte vill åka dit!

världspremiär!

Kom på en sak till förresten.
Det är världspremiär på nya Arn-filmen i Skara idag. Alla skådisarna och andra kända människor befinner sig idag i Skara för att supa in det nya mästerverket. För det tycker jag faktiskt att det är, ett mästerverk. Det är ju inte var dag som Sverige producerar en så bra film som Arn, med så bra skådespel, så fina miljöer och en så välarbetad produktion.

Grattis Sverige, grattis Skara, grattis Västergötland & grattis Guillou!


www.hallekis.com

ännu en huvudvärks-kväll

Kom precis hem från jobbet! Inte speciellt mycket gäster ikväll, men helt dött var det i alla fall inte.
Men vi fick istället tid över till att städa, baka och göra annat småpyssel. Carina (chef & kock) gjorde chokladcheesecake, som ska serveras som dessert på lunchen imorgon. Eftersom att jag inte jobbar lunch imorgon beslöt sig jag och jobbarkompisen malin oss om att åka och äta lunch på jobbet imorgon, även fast vi är lediga.
Jag missar ju inte cheesecake, det är ju trots allt 2:a på min goda-saker-som-man-inte-kan-överleva-utan-lista. Etta ligger ju kladdkaka i alla dess former, som de flesta av mina närstående vet.

Nu tänkte jag faktiskt sova, eller snart i alla fall. Ska läsa Sorans blogg, kolla aftonbladet & eurosport först. Sedan väntar faktiskt sängen. Inget Greek idag inte, huvudvärken hägrar. Om jag inte räknat fel så är det 6:e dagen i rad jag har huvudvärk. Tecken på stress? Tecken på att jag sover för mycket?
   Ärligt talat så står jag inte ut. Någon som har förslag på vad för läkemedel man kan testa om ipren/alvedon inte funkar? Någon som provat migräntabletterna, Eeze?  

Nu, godnatt & sovgott!


numero uno

Nu har jag bokat min första körlektion, hurra(!).
Jag kan nu nästa klassas som vuxen, jo jag sa nästan. Måste blåsa håret nu & sen dra till jobbet.
Men jag var bara tvungen att yttra min glädje!

Katedral = 2 OS-silver

Var precis ute på Katedralskolans hemsida för att kolla mitt schema inför hösten. Stämmer detta schema så är jag ledig en hel del, men dessa lediga timmar är mellan lektioner. Alltså, inga sovmorgnar eller sluta-tidigt-dagar. Men vi får se på tisdag hur det verkligen ligger till. Jag ser också när jag kollar i klasslistan att jag glömt Sebastians födelsedag, sånt gör man bara inte, det får inte hända! Men nu har jag bett om ursäkt och ursäkten godtages, skönt det!
Med stora bokstäver på Katedrals hemsida står det också "Två OS-medaljer till Katedral", det visar sig alltså att de två svenska silvermedaljörerna i Cykel har gått Cykelgymnasiet på Katedralskolan i Skara, och det får man väl lov att säga är lite ballt.

Jag sitter just nu och pratar med Simon på msn, han har tydligen inget vettigt att göra på jobbet, samtidigt som jag väntar samtal från Centrala Trafikskolan, ang inskrivning & min första körlektion. Därmed har jag fått ett vuxenpoäng idag!
Om 3 timmar väntar jobb och som det ser ut nu, så visar himmlen vackert väder fram tills dess!

förresten, jag fick tillbaka min cykel idag. och den rullar som aldrig förr.
hurra! nu kan jag börja motionera igen!



eurosport.se




Bronsmedaljen slängd på golvet efter pirsutdelning.
Inte mer än rätt, Ara. läs mer här

ännu en sen morgon

det har blivit ännu en sovmorgon! Nu får jag faktiskt ge mig. Men idag vaknade jag faktiskt runt 10.30 men när jag hörde blåsten på andra sidan väggen så kurade jag hellre ihop mig under täcket och låg kvar. Men nu var det färdigvilat, jag är lätt hungrig och behöver något stabilt i magen för idag är det jobb som står på schemat. Visst jag börjar inte än på några timmar, men man kan ju ladda upp i alla fall.
  Resten av gårdagskvällen var toppen, våra gäster gick inte hem förrens efter midnatt och polka semifreddo'n smakade underbart! Det blev förstås ett par Greek avsnitt innan jag kom i säng och jag är ledsen att avsnitten faktiskt börjar ta slut.

Nu ska jag äta brunch, marmeladsmörgås & o'boy.
hörs senare!

Polka semifreddo

Nu är jag hemkommen från lidköping! Det blev en regnig visit, så någon tripp till Läckö blev det aldrig. En kort sväng till Spiken för att köpa vänersik. Det hanns i alla fall med fika på Skogshyddan, en god kycklingciabatta och hallonsoda. Hade varit näst intill perfekt om jag inte hade behövt slå ihjäl 15 getingar.
Lite shopping blev det tid för också. Inhandlade det mesta på min inför-skolan-shopping-lista. En ny kalender fick jag tag i ialla fall och det var det viktigaste. Bästa köpet idag var ändå den efterlängtade svarta kjolen från h&m som jag suktat efter så länge. Nu är den min!

Har precis ätit tillsammans med föräldrarna och skrattat ganska mycket.
I frysen väntar en polka-pepparmint semifreddo, som ska smakas om drygt en halvtimme tillsammans med morbror & hans fru, plus kusin! Ska bli trevligt.
Nu måste jag lämna datorn en stund och fortsätta i min nya bok, "Jävla John". Skit bra bok som jag verkligen kan rekommendera. Roman om Beatles första turné till Sverige.

Polka Semifreddo

Du behöver:
2-3 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2½ dl grädde
280g krossade polkagrisar


Gör så här:
Separera gulor & vitor. Vispa upp äggulor, socker och vaniljsocker så att det blir pösigt.
Vispa upp äggvitorna till ett styvt skum. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna eller kör de snabbt i matberedaren.
Blanda försiktigt äggulesmeten och äggviteskummet med grädden och rör ner hälften av polkagriskrosset.
Häll smeten i en sockerkaksform och täck med plast. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut formen 30 min innan servering och ställ i kylskåpet. Strö på resten av polkagriskrosset.
Glassen ska serveras halvtinad!

Tack Malin. K för receptet!

dagens OS-prestation: silver i cykling till Gustav Larsson. Grattis!



lidköpingsvisit

Blev väckt för 40 min sen av pappa. Det ska nämligen bli den årliga sommarvisiten till Lidköping, Läckö, Spiken & Skogshyddan idag! Så jag ska även passa på att kpa mitt nya skolmaterial, verkar även som att jag får inhandla ett helt nytt pennfack eftersom mitt gamla verkar vara ute på vilda resor.
  det blev ingen tidig kväll igår heller, jag som skulle försöka bättra mig och lägga mig i tid. Men klockan slog nog 01.30 innan jag begav mig mot sängen. Men vid den tiden var jag nöjd, efter att ha sett en jättebra intervju med Stellan Skarsgård, sett tre avsnitt av Greek och ätit en nattmacka, så somnade jag gott!

Nu gott folk ska jag göra mig klar för att åka.
Vi hörs!

asap

Nya uttrycket i min värld. Aja, det hör inte till vanligheterna att man kan spendera eftermiddagen i soffan iklädd Ramones-tröja, ha småfett hår och äta saltade solroskärnor framför Bridget Jones Dagbok. Men det har jag gjort idag och det var riktigt skönt. Men nu såhär efteråt lider jag av en fruktansvärd ha-inget-att-göra-ångest, vilket gör att jag klagar inför alla mina tappra vänner. Just nu är mitt förnamn Negativ!
  Tänkte i alla fall försöka muntra upp mig själv genom att se ett avsnitt av Greek och sedan spendera resten av kvällen med mamma och pappa, det har ju inte blivit så mycket tid med dem i sommar. Tacopaj, kortspelande, regn & Big Shots. Vilken härlig tisdagkväll!

nedräkningen har för övrigt börjat, 7 dagar kvar till skolstarten (och jag längtar)
Men flera saker behöver införskaffas innan dessa dagar har gått.

[  ] Kollegieblock
[  ] Kalender
[  ] Mappar
[  ] En rad nya pennor
[  ] Hämta mitt pennfack hos jonas
[  ] Linjal

Lidköping imorgon kanske?

cykelinlämning

Då har man varit och lämnat in sin kära cykel på lagning då. Jag vet inte vad det skulle kallas i cykelvärlden, men här i den vanliga världen skulle mina cykel kallas LIVSFARLIG! Så nu ska jag äntligen få ordning på den så att jag sedan kan ut och motionera igen!
Det spöregnar förövrigt, jag är sjukt uttråkad och behöver uppmuntran. Träffas och spela kort? Jag är inte så kräsen just nu faktiskt, vad som helst skulle muntra upp mig. Men helst av allt vill jag ha en resa till Kina, så har du en på lager kanske du kan skänka en till mig. Du kan nå mig på mobilen hela dagen!
Det får nog bli lite OS-tittande nu på tal om Kina. Btw, så känns årets OS som en bluff, kolla bara på den söta lilla tjej som sjöng på invigningen, hon mimade ju för att hon som egentligen sjöng inte var tillräckligt söt. Sjukt! Jag håller iaf inte med, jag tyckte YANG var väldigt söt, och kunde bannemej fått sjungt för 100 000 pers på invigningen!


sovmorgon som heter duga

Ja godmorgon! Jag vet att klockan är 14 och jag ljuger inte, men jag vaknade för 10 minuter sen. Jag som precis hade ändrat mina sovvanor så att jag inte sover lika mycket längre, men idag gick jag tillbaka till det gamla mönstret.
  Igår var jag ju som sagt i Borås. Det regnade som vanligt, men inte jättemycket. Det blev lite shopping, men mesta tiden spenderades hos farmor & farfar. Det blev en jättemysig kväll innehållande en hel del skratt, kinamat varvat med seriöst prat. På vägen hem var jag hur trött som helst, men hade gett mig fasen på att inte somna, så det blev istället lite winnerbäck-lyssnande och skämt via sms från torsten.
  Väl hemkommen så läste jag lite på aftonbladet och hittade det här, som gjorde mig överlycklig. Glad till tusen verkligen! Sedan inledde jag mitt Bridget-Jones-Dagbok-tittande, men somnade efter 20.

En toppen dag må jag säga!

dagen efter

Det är dagen efter drinkkurs/yatzy-&genikväll och jag mår prima. Det blev några härliga drinkar och en hel del skratt. Jag berättar inte mer nu, för jag har lite bråttom. Måste hoppa in i duschen för att sen bege mig vidare mot västergötlands London, Borås!

Bilder och mer och igår kommer upp senare!

spöregn, jobb & yatzykväll

Blir ett snabbt inlägg idag.
Det spöregnar här på landet och man skulle kunna tro att det är karman som spelar in. Men vad har jag gjort för ont den här gången? Jag har i alla fall jobbat hela dagen, och Emma har för första gången funnits med på plats.
  Ikväll blir det yatzykväll/drinkkurs på jobbet och jag hoppas att det blir lika skoj som vanligt. Vårt mål med kvällen är också att bli lite mer allmänbildade och ska därför spela familjegeni. Min D40 kommer finnas på plats ikväll och jag utlovar många härliga bilder.

Annars så gratulerar vi Emma Johansson som tog Sveriges första medalj i detta OS, grattis till silvret!
Nu måste jag hoppa in i duschen och jag återkommer imorgon!


Emma

Emma - sommaren 08

personbeskrivning

För att ni ska få veta hur dagsläget ser ut tänkte jag göra en kort personbeskrivning av mig själv.
En hel del har nämligen ändrats sen senast.

Namnet är då Lovisa, och jag fyller 18 i september. Sommaren har ägnats åt jobb på Carinas Kök & Bar som servitris. Jag läser samhäll journalistik på Katedralskolan i Skara, och ht-08 börjar jag mitt tredje och sista år. I höst inleder jag också mitt ordförandeskap i skolföreningen NTV som är huvudarrangörer för musikfestivalen Kullenfestivalen i Skara. Jag har 4 mål i livet och de lyder som följer, jag vill göra lumpen inom Flottan, jag ska arbeta ett år som aupair och utveckla min språkförmåga, jag ska läsa journalistik på högskolan och jag ska skriva en roman innan jag dör. På min fritid dansar jag balett, fotograferar (Nikon D40), lyssnar på musik, festar, umgås med vänner och allt annat som hör det vardagliga tonårslivet till.

Jag hoppas att ni nu har fått en liten inblick, och att ni stannar kvar och följer mig det kommande året!

livet är påväg att börja

Efter en otroligt ohändelserik sommar är det nu dags att ta sig ur graven. Med det menar jag att det är dags för skolstart. Skolstarten detta år är inte vilken skolstart som helst, utan en tid som kommer förändra både mig och mitt liv. Den tiden kommer få mig att fatta massor av beslut, den kommer att sätta press på mig, jag kommer vilja slippa den tiden, jag kommer älska den tiden och det kommer sluta med pompa och ståt. Tiden jag pratar om är studenten. För om exakt 10 dagar inleder jag mitt studentår.
Bloggen kommer numera inte bara handla om ett vardagligt liv, utan om Livet som Student. Jag välkomnar er och omfamnar er mina vänner, och hoppas att ni följer med mig på min resa. För det är nämligen nu som livet är påväg att börja!




RSS 2.0